Što se tiče upotrebe sudova naprevljenih od plastične mase, nijedan nije preporučljiv za duže čuvanje, ali ako već mora najbolje su slojeviti plastični sudovi proizvedeni po sistemu mrežica, pa premaz , pa opet mrežica i premaz i tako nekoliko puta. Takvi plastični sudovi su uspešno zamenjivali metalne i drvene za transport vina i rakija. Sada takve sudove povremeno viđam da ih koriste mlekadžije za skupljanje mleka od proizvođača i transport do mlekara. To su ujedno i najbolji plastični sudovi. Po kvalitetu na drugom mestu se mogu rangirati burad PVC, ali ne ona bela za domaćinstva(najčešće korišćena za kišeljenje kupusa), već siva, u Srbiji ih proizvodi Zlatar Nova Varoš, a zapremine su cca: 200 ili 150 litara. Treća po kvalitetu su burad plave boje koja mislim da se ne proizvode u Srbiji, imaju kvalitetan poklopac koji se učvršćuje metalnim prstenom, tako da su kao i siva vrlo pogodna za transport, ali ih nisam video veće od cca 120 litara zapremine. Namerno sam išao pri opisu, pozivanje na boju bureta, jer nisam stručnjak za PVC u smislu sastava, ali iskustveno se pokazalo sto-posto tačno rangiranje njihovog kvaliteta. Bela PVC burad su se pokazala najlošija, i mislim da zbog svog sastava vrlo loše utiču na kvalitet proizvoda koji bi da se čuva u njima. Ostali proizvodi od PVC materijala crne ili tamno zelene boje kao i bele, su često prisutni u podrumarstvu, kao naprimer: kace, kade, kadice, lavori, kofe itd, su nužan pribor za manipulativne operacije, ali ne i za duže skladištenje, fermentaciju i drugo.
ove sudove koje pominjes sa mrezicama proizvodi "poliester "priboj i to su poliesterski sudovi
zapremina preko 500 l ima ojacanja
Ja koristim dva bureta i zadovoljan sam
Cenu sam zaboravio jer je stara oko 3 godine
Postoji i privatnik u priboju koji proizvodi sudove od poliestera i zove se Radovic Dusan ali ne znam do koje
zapremine on pravi