08. Februar 2012, 08:20:52 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Prinos - Vranac  (Pročitano 1334 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
nikola_VUK
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.2

« Poslato: 10. Septembar 2010, 15:24:44 »

Evo ga i prvi post, zanima me vino i loza poprilično, nemam vinograd ali imam nameru da napravim manji kuci na proleće, živim u Podgorici ovde se Vranac gaji poprilično e sad dilema je u sledećem, drug kod kojeg idem često da mu pomažem u branju i drugim stvarima oko vinograda, ima prinos od 8-10kg po čokotu, ovde se spominju mnogo manji prinosi, nešto ne verujem da je ovde sorta vina toliko bolja, klima jeste, ali opet je to ogromna razlika.
Sačuvana
Koshpa
Zaslužni član

Ugled člana: 24
Van mreže Van mreže

Starost: 28

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.8

« Odgovor #1 Poslato: 10. Septembar 2010, 23:18:34 »

Prinos od 8-10kg je previse za bilo koju sortu.  Huh? dohfly
I to nije znak dobrog vinogradarenja vec fusarenja i neznanja... Undecided
Sačuvana

O ukusima se ne raspravlja...po njima se pljuje!
Vino je zlato koje razbija šutnju...
lozar
Urednik

Ugled člana: 28
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #2 Poslato: 11. Septembar 2010, 18:47:37 »

Evo ga i prvi post, zanima me vino i loza poprilično, nemam vinograd ali imam nameru da napravim manji kuci na proleće, živim u Podgorici ovde se Vranac gaji poprilično e sad dilema je u sledećem, drug kod kojeg idem često da mu pomažem u branju i drugim stvarima oko vinograda, ima prinos od 8-10kg po čokotu, ovde se spominju mnogo manji prinosi, nešto ne verujem da je ovde sorta vina toliko bolja, klima jeste, ali opet je to ogromna razlika.
pitaj prijatelja koji uzgojni oblik ima i koliki je % šećera u tom slučaju.pretpostavljam da je samo hteo da te impresionira.
Sačuvana
nikola_VUK
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.6.9

« Odgovor #3 Poslato: 11. Septembar 2010, 19:10:23 »

To su malo starije loze, u redovima su ostavljene, napunili smo u tropom dve velike kace od 500kg i pola jedne od 400kg posle mi je rekao da ima oko 150 komada loze.
Inace ostavljene su na 70-75cm dok su redovi malo nabijeniji, 1.2m. Inace znam da ga dosta ljudi zove da im orezuje lozu, i kod njega u komsiluku manje vise toliko radja loza.
Za secer ne znam, znam samo da kad pecemo rakiju pijemo uvek ono mlado ekstra slatko vino, inace uvek ostavlja vino malo sladje i popije se tamo do juna jer nestavlja nista u njega.
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 28
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #4 Poslato: 11. Septembar 2010, 20:00:31 »

To su malo starije loze, u redovima su ostavljene, napunili smo u tropom dve velike kace od 500kg i pola jedne od 400kg posle mi je rekao da ima oko 150 komada loze.
pozdravi prijatelja i ako ima takvih čokota sa deset kila loze eto nas za kupovinu imanja. pozdrav ..
Sačuvana
cvele
Zaslužni član

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Starost: 38

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.9

« Odgovor #5 Poslato: 11. Septembar 2010, 23:22:10 »

Ću zasadim vranac odma' - i to na terasu
Sačuvana

dok pijem-zdrav sam
Dekili
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 6.0

« Odgovor #6 Poslato: 11. Oktobar 2011, 23:23:09 »

Grin
Sačuvana
drama
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #7 Poslato: 06. Decembar 2011, 21:04:22 »

Nikola
ja sam takođe iz Podgorice i imam oko 300 korijena vranca, mlad vinograd-zasađen u proljeće 2008 i ove godine mu je bio prvi rod. Rod je bio oko 400 kg mada ga je grad uništio poprilično tako da sam svakog vikenda odstranjivao oštećena zrna i grozdove. Ne znam da li je ovakav rod u redu(nadam se boljem iduće godine) ali stvarno mislim da je negdje  tvoj prijatelj pogriješio, ili u kilaži ili u broju čokota.
p.s.
da kažem da ga orezujem na "glava-brdun" što bi rekli kod nas(na jednoj strani glava-dva okca, a na drugoj brdun- 6 do 8 okaca) i razmak između  čokota je 0,8 m, a između redova je 1,8 m.
pozdrav.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 23 upita.