20. Maj 2012, 10:08:02 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Help!  (Pročitano 469 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
sunshine
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Poslato: 06. Oktobar 2010, 17:43:29 »

Zdravo!

Nova sam na forumu, a i nedavno sam ga otkrila. Tako malo sam citala teme, postove i veoma mi se svidja forum, mislim da cu ga ubuduce veoma cesto posjecivati. Ne samo sto je veoma interesantan nego mislim da mi moze pomoci mnogo oko studiranja (inace sam studentica  Prehrambenih tehnologija, i slusala sam Tehnologiju vina). Roll Eyes

Eh sad da predjem na drugi dio.
Zadnjih dana me jako muci izbor teme za diplomski rad koji ce biti iz predmeta Tehnologija vina. Razmisljala sam uzeti  temu gdje cu obraditi neku analizu koju bi izvrsila na mladom vinu. E sad sam u dilemi sta bi mogla da uradim,  a da ujedno bude i zanimljiva i korisna tema. Pa sam pomislila da mi neko od vas moze pomoci, dati neki prijedlog i sl. Scratchhead
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 32
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #1 Poslato: 07. Oktobar 2010, 17:01:07 »

"Uticaj promene atmosferskog pritiska na izdvajanje CO2 i aromatičnih jedinjenja iz vina prilikom pretakanja"
ili
"Uticaj povećanja dodirne površine vina na izdvajanje CO2 i aromatičnih jedinjenja iz vina prilikom pretakanja"
da jednom razrešimo tu vekovnu dilemu da li pretakati za oblačnog vremena ili ne!
Drugim rečima, da li pretakanje preko prevrnute cediljke za čaj može da doprinese više izdvajanju pomenutih materija nego čekanje na pogodan dan.
Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.10

« Odgovor #2 Poslato: 07. Oktobar 2010, 17:35:12 »

Ima toga još i na drugim temama  Thumb
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
Don Julijan
Punopravni član

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34

Don Julijan

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #3 Poslato: 07. Oktobar 2010, 17:46:56 »

Ako te interesuju mlada vina, u Aradcu (Zrenjanin) oko 11. novembra, biće održano "krštenje vina", pa eto pozivam te da budeš moj gost i "analiziraš" mlada vina.  Wink
Sačuvana

Bog pića i piće Bogova!
sunshine
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #4 Poslato: 08. Oktobar 2010, 20:53:55 »

Bas mi je drago sto ste se ukljucili. Wink

Lozar: Hvala, interesantna je tema, budem to predlozila mentrou da vidim sta on misli, i da li imamo uslove za to.  Smiley

Bistrica: Da, da, vidim da ima raznih tema, svaki dan ja to pregledam, koliko stignem. Wink

Don Julijan: Hvala na pozivu! Smiley O tome se jos mora malo razmisliti.  Scratchhead

Eh, sad da vas obavijesti hehe, da je u razmatranje uzeta i tema o upotrebi zelatine kao sredstva za bistrenje. Samo jos ne znam kako tacno da definiram naziv, vidjela sam i neke vase rasprave o zelatini, hmm mislim da to ne bi bilo lose. Scratchhead Roll Eyes
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 20 upita.