22. Maj 2012, 08:08:50 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Rakija od mrkve (šargarepe)  (Pročitano 1918 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Poljogospodar
Mlađi član
**

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

dipl. ing. za par godina...

unknown
Browser:
Opera 9.80 (Opera Mini 5.1.22783)

« Odgovor #15 Poslato: 21. Februar 2011, 20:13:36 »

jer se sutradan muti u glavi od te vodke od secera?
Sačuvana

Vinograd trazi slugu a ne gospodara...
kazanpasa
Zaslužni član

Ugled člana: 5
Van mreže Van mreže

Mac OS X
Browser:
Safari

« Odgovor #16 Poslato: 21. Februar 2011, 22:33:45 »

Uopste se nemuti ni malo.Ja sam bio istog misljenja da boli klava,da si mamuran,ali jedan prijatelj mi je stalno tvrdio da nece.Odlucio sam se i napravio i uvjerio se.Kazu da ako neprevrije sav secer da tad oce da se muti,ali ovako kad je sav fermentirao i pretvorio se u alkohol tad je u redu.Na zapadu se pica samo i rade od secera pa se stavljaju arome.
Sačuvana

Osim pameti sve se može odglumiti.
milorad231
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #17 Poslato: 25. Maj 2011, 14:27:53 »

Za Kazanpasu, pre neku godinu sam kupio 500 kg kruske viljamovke ali dosta zelene pa sam je stavio u gajbe  da dozri.Nekako posle toga sam poslom otisao u Egipat. Na povratku kupim 20 kg guave . Mozes zamisliti carinika na BG aerodromu kad sam mu rekao da je ta vocka za rakiju. Kevtao je kao kuce da mu kad napravim donesem u bocici od sirupa samo da proba. Elem ukrstim 20 kg guave i 80 kg kruske i dobijem nesto sto je bilo identicno kao dzin. Ja definitivno ne znam sta guava ima u sebi tj. kakvu hemiju ali to je bio dzin.Napominjem da guava nije bila ni nalik tvojoj  nego zuta kao zrela kruska sa rajskom aromom. By the way dobio sam 11 litara tog dzina
Sačuvana
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Mac OS X
Browser:
Safari

« Odgovor #18 Poslato: 26. Maj 2011, 00:14:33 »

Guava ima vise vrsta moja je ananas guava i okus ima izmedju ananasa i jagoda.Za te zute znam da ih ima.One su jako ljekovite i sve se od njh za nesto oristi list,kora,cvijet,plod itd.Ja trenutno imam flasu preljepe rakije od ovogodisnje guave i koju saljem rodacima u Hr.Nisam se sjetio da bih i nju mogao mjesati s nekim vocem kao ti sa kruskom.Pametno jer guava sama nedaje puno rakije (daje jako malo)
Sačuvana

kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Mac OS X
Browser:
Safari

« Odgovor #19 Poslato: 26. Maj 2011, 09:30:37 »

kad sam pravio rakiju od mrkve odlio sam i nesto vina,pa vam pokazujem ovu sliku da vidite kako izgleda vino od mrkve.Moram ga cuvati jos makar 6 mjeseci da ga mogu preliti  i probati,a zatim ga ostaviti jos oko 2 mjeseca i tad bi bilo spremno za upotrebu                                                                                       

Uploaded with ImageShack.us
Sačuvana

Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 20 upita.