22. Maj 2012, 08:25:58 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: cuvanje vina  (Pročitano 942 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
vinoljub
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Poslato: 19. Februar 2011, 16:32:23 »

Ne znam nista o proizvodnji vina, vina kupujem u radnji medjutim kako da mi koji zivimo u stambenim zgradama i imamo "spajze" cuvamo vina? Konkretno ja bi mogao za cuvanje vina odvojiti spajzu - prostor u stanu koji nema dnevne svjetlosti, koji ima koliko toliko konstantnu temperaturu i koji ima ventilaciju. Kako znati da smo kupili dobro vino i kako znati da to vino moze "odlezati" npr 5 - 10 godina? Imam milijardu pitanja a nemam pravog odgovora Smiley
Unaprijed hvala na odgovorima
Sačuvana
Milosmd
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 20

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 19. Februar 2011, 20:16:33 »

ne znam kolika bi ti bila temperatura leti a  kolika zimi  trebalo bi od 8 do 14 c .  Morao bi da izaberes kvalitetnija vina od ovih sto se mogu kupiti za 100 ili 200 din , moraju imati vecu kolicinu alhohola oko 14 % i takodje morao bih da vodis racuna o sorti jer postoje vina koja brzo sazrevaju i ne mogu izdrzati duzi niz godina . takodje ima uticaja na cuvanje vina da lije berba bila dobra da je proizvodjac dobro obavio poslove oko proizvodnje vina i nege , ja sm cak imao slucaj da je u moke ruke doslo belo vino Grasevina berba 2000 koja je bila otprilike tada vrednosti 150 din i sasvim je bila normalna. Najboljebi bilo da kupis vino od nekog clana ovog foruma koji bi ti prodao vino koje zelis i koje bi moglo da izdrzi duzi niz godina a da ne izgubi kvalitet . vina mozes cuvati svuda ali moras imati uslova da nije hladno da zimi ne rzne i da nije pretoplo ali spajz je daleko od podruma ,ali trebalo bi da moze da izdrzi 5 god sigurno  samo da vino bude solidnog kvaliteta.
Sačuvana
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.12

« Odgovor #2 Poslato: 21. Februar 2011, 21:17:58 »

Ne znam nista o proizvodnji vina, vina kupujem u radnji medjutim kako da mi koji zivimo u stambenim zgradama i imamo "spajze" cuvamo vina?

Ja imam drvenu policu u dnevnoj sobi...
Na njoj cirkulise 20ak flasa, jedna se popije, druga dodje i tako u krug whistlefly
Sačuvana
vinoljub
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #3 Poslato: 21. Februar 2011, 23:38:08 »

a tako je otprilike i kod mene s tim da je kod mene polica u spajzu Smiley
Sačuvana
vinoljub
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #4 Poslato: 22. Februar 2011, 00:13:47 »

u sustini ono sto mene interesuje je to da npr uzmem neko vino i sacuvam ga npr 5-10 ili sta ja znam koliko godina u "kucnim" uslovima. I kako da znam da je tako staro vino dobro a da ga ne otvorim i probam, po boji, talogu, ovom onom? Smiley
Sačuvana
skabeta
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #5 Poslato: 22. Februar 2011, 21:43:56 »

Ne moras ga otvoriti, das nekome da ga otvori i proba pa ti on kaze. Thumb
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.043 sekundi sa 20 upita.