Dux
Zaslužni član

Ugled člana: 5
Van mreže
Starost: 50
|
 |
« Odgovor #15 Poslato: 06. Decembar 2009, 21:43:04 » |
|
Kad vidim u prodavnicama koliko razlicitih vrtsa ima prosto ne znam sta bi kupio  Zato najcesce pijem svoje vino  Lepo receno, tako je i kod mene. Ipak u mladosti mi ostase u secanju peljesaki Plavac i istarska Malvazija. Sad ih uzmem po nekad, ali nije to vise ona zanesenost. Crnogorski Vranac da i ne spominjem. Danas dajem prednost makedonskim vinima i po kvalitetu i po ceni.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 06. Decembar 2009, 22:22:25 Autor Dux »
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Ugled člana: 22
Van mreže
Pol: 
Starost: 34
|
 |
« Odgovor #16 Poslato: 06. Decembar 2009, 22:22:28 » |
|
Pio sam tamjaniku tikves,special selection.Mogu vam reci da je to jedno odlicno iskustvo.Fantastican buke.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mile
Mlađi član

Ugled člana: 2
Van mreže
Pol: 
Starost: 39
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #17 Poslato: 06. Decembar 2009, 22:25:19 » |
|
Oduševio me Vranac iz manastira Tvrdoš. To vino sam probao pre dve godine na sajmu vina u NS i od tada kad čujem da neko od prijatelja prolazi okolinom Trebinja obavezno poručim po par flaša. Isto tako su me oduševila vina iz podruma Radovanović i vina iz jedne vinarije (meni nepoznate) iz Subotice.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #18 Poslato: 06. Decembar 2009, 22:26:16 » |
|
Tvrdos imas u Maxiju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dux
Zaslužni član

Ugled člana: 5
Van mreže
Starost: 50
|
 |
« Odgovor #19 Poslato: 06. Decembar 2009, 22:42:16 » |
|
Kavadarci po meni prave najbolja vina u Makedoniji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže
Pol: 
Starost: 32
|
 |
« Odgovor #20 Poslato: 07. Decembar 2009, 00:04:29 » |
|
Trenutno pijem crveno vino iz Rajca, kolega kupio 10l, mene častio sa litrom. Ništa posebno s obzirom da je plaćeno 150din. Očekivao sam mnogo više
Cvele, hoces da kazes da je vino od 150 din skupo? Probao sam nedavno Rubinov sardone i bas sam se primio, kada sam otvorio flasu nisam mogao da se zaustavim   Probajte, 300 din u svakoj samoposluzi...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
miroslav
Mlađi član

Ugled člana: 0
Van mreže
Pol: 
Starost: 28
|
 |
« Odgovor #21 Poslato: 07. Decembar 2009, 08:35:09 » |
|
Pre dva meseca sam probao Cabernet Sauvignon i podruma zivanovic - barikirano i bilo je odlicno. Naravno zbog specificnog ukusa ove sorte grozdja nekome se ne bi dopao, ali je inace jako lepo. Probao sam kanadski Ice wine, i nije lose, jako orignalna ideja kako se pravi ovo vino i zanimljiv i prijatan ukus, pogotovu za dame ili ljubitelje slatkog vina. Problem je sto je ukus na kao slatko od dunja, pa se postavlja pitanje da li je "ono iz izloga zaista i ono u radnji". Beli bermet iz sremskih karlovaca je nesto sta treba probati i odmah preci na crni/crveni bermet da shvatite koliko je bolji crni. Sad iz ovog ispade da volim slatka vina sto nije tacno, na prvom mestu volim suva crvena i to pre svega moj vranac.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pola pije pola sarcu daje
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 47
OS:  Windows Vista Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #22 Poslato: 07. Decembar 2009, 13:03:15 » |
|
Amarone della Valpolicella Classico DOC... vino suvarak,, odnosno , groZdje se bere i stavlja na susenje na slamu i seno ranije, sada na specijalne mreze, susi se dok neizgubi 70% kolicine tecnosti a onda se cedi, .. cuva se najmanje 3 godine u velikim hrastovim buradima. preporucljivo je da sazreva do 8 godina sto je njegov vrhunac. pije se na temperaturi od 18 do 20 stepeni... jacina je izmedju 14,5 i 16%
drugo moje omiljeno vino je DON PASCUAL,clasico navara. region koji se granici sa rijohom gornji deo saragose,, jedno od njaboljih spanskih vina . bela vina nepijem i neracunam ih u istu klasu kao vina crna , crvena, bela vina su vise kao aperitiv. ( spricer se pije samo sa onim vinima , koja su toliko losa da covek nemoze da ih konzumira bez dodatka vode).. ima jos poneka koja su mi "draga" ali im je cena nepristupacna... kao par vrsta CHIANTI I BRUNELO.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mile
Mlađi član

Ugled člana: 2
Van mreže
Pol: 
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #23 Poslato: 07. Decembar 2009, 18:27:51 » |
|
Sale nisam znao da ga ima i u Maxiju. Zaboravih reći i da je Bečejski Krokan izuzetno vino.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Van mreže
Pol: 
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #24 Poslato: 08. Decembar 2009, 08:08:41 » |
|
Ima ga,video sam ga prekjuce.Juce sam ga video u jednom podrumu pica i kosta 600din.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cvele
Zaslužni član

Ugled člana: 1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #25 Poslato: 20. Decembar 2009, 23:32:14 » |
|
Sad pijuckam crnogorski kaberne-ne mari, dobar je...
Hteo bih da se pocastim za praznike sa Radovanovicev kaberne-763,34din u Metrou. Udavio li je neko do sad neku njegovu buteljku, kakvi su utisci
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
dok pijem-zdrav sam
|
|
|
sale
Urednik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #26 Poslato: 21. Decembar 2009, 07:37:10 » |
|
Udavili smo ih vise kada smo bili u gostima kod njega.Utisci odlicni.Probaj pino sivi ako nadjes,odlican mu je.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Koshpa
Zaslužni član

Ugled člana: 27
Van mreže
Pol: 
Starost: 29
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
|
 |
« Odgovor #27 Poslato: 25. Jun 2010, 19:50:37 » |
|
Od bijelih sorti padajucim redom rajnski rizling >>> sauvignon >>> muskat zuti > pinot bijeli > grasevina > skrlet. Ne volim chardonnay, malvaziju, traminac ni zlahtinu a i rijetko koji sivi pinot mi sjedne. Od crnih cabernet sauvignon >>> zweigelt Najvise volim suha, do polusuha vina. Poluslatka i slatka ne volim. Isto tako ne volim ni predikate tipa ledena berba, izborna berba prosusenih bobica i slicno. Nisam fan ni barikiranih vina, no ako vec moraju biti neka budu lagani. Sve vise mi je previse. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
O ukusima se ne raspravlja...po njima se pljuje! Vino je zlato koje razbija šutnju...
|
|
|
pudar
Mlađi član

Ugled člana: 1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #28 Poslato: 25. Jun 2010, 21:44:08 » |
|
Mene je odusevio CASTILLO DE FUENDEJALON -Spanija .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
MojeVino
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #29 Poslato: 28. Jun 2010, 11:09:31 » |
|
Mene je odusevio CASTILLO DE FUENDEJALON -Spanija .
i meni se isto svideo, mislim da je za tu cenu dosta dobro vino. Skoro sam pio Yatrus Mavrud, bugarsko crno vino, mislim da odavno nisam probao nesto tako lepo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|