22. Maj 2012, 09:19:32 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Subvencije i podsticaji 2011  (Pročitano 762 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.12

« Poslato: 27. Jun 2011, 21:37:38 »

Postovani,

U skladu sa Uredbom o podsticanju podizanja visegodisnjih zasada (vinove loze) za 2011. godinu, dostavljam Vam
- Preporuku za Plan podizanja i odzavanja vinograda (neophodan pri podnosenju Zahteva za podsticajna sredstva za zasade vinove loze preko 2 ha) i
- Preporuku za postavljanje naslona (koji je neophodno postaviti do naredne godine).

Pomenute preporuke mozete naci i na WEB portalu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, sumarstva i vodoprivrede, na baneru Uredbe:

http://www.mpt.gov.rs/documents/inf/126/uredbe-poljoprivreda.html?menu_id=73

Za sva pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

Darko Jaksic

Дарко Јакшић
Самостални саветник за виноградарство и винарство

Министарство пољопривреде, трговине,
шумарства и водопривреде
Београд, Немањина 22-26
Tel. +381 11 361-7595
Fax +381 11 362-1505

www.minpolj.gov.rs

_______________________________________________________________

Ako nekpo ne moze da se snadje neka se javi pa cu mu poslati preporuke na mejl. Dosta su velike pa ne mogu da ih postavim direktno na forum...

Sačuvana
grab
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Starost: 40

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 28. Jun 2011, 17:54:22 »

Poštovani, da li to znači da ako imam od pre zasađeno 1,5 ha pod vinovom lozom i ove godine želim još otprilike 1 ha da zasadaim, da moram popuniti papire za plan sadnje ?  šta se dešava ako još uvek nemam vinariju tj. tek je u izgradnji kao i nalaženje tehnologa ?

S poštovanjem
Sačuvana
Ivan.J.
Mlađi član
**

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Starost: 33

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #2 Poslato: 28. Jun 2011, 22:43:57 »

Mislim da ne moras, uredba ne bita sta imas ili sta nameravas za sadnju do 1ha! Ako sadis 2ha i vise onda ide plan, od 2015. moras da proizvodis vino sa georafskim poreklom i sl. Bar je tako za osiguranje preko poljoprivrede, ko nije osiguran ima pravo do 1ha, naredne godine ponovo ima pravo, pa one tamo opet, al sve do 1ha...
Sve u svemu uredba je ok, jedino zameram sto su cekali pocetak juna, ali neka daju i ovo sto su propisali bicu prezadovoljan!  Thumb
Sačuvana
grab
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Starost: 40

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #3 Poslato: 29. Jun 2011, 18:04:39 »

Pa tako i ja mislim ali ipak da proverim. Nije mi logično da ovaj ko sada sadi odjednom 2 Ha mora odmah da pravi plan, a onaj ko ide na 1+1 ... ne mora. Jasno mi je da negde mora biti granica ali onda ili za sve ili za nikoga. Naravno ne budim se što ja konkretno ne moram samo konstatujem. Uredba je ok , samo mi je malo nejasno kako se tačno prijavljuje površina pod zasadom, da li se odbijaju prolazi sa strane i iznad i ispod vinograda ( za okretanje traktora i sl.)
Sačuvana
Ivan.J.
Mlađi član
**

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Starost: 33

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #4 Poslato: 29. Jun 2011, 19:36:56 »

Najbolje da proveris, naravno. Mada u uredbi nigde se ne spominje da li imas vec nesto, ukupna povrsina do sada i sl. sto se tice prolaza nisam ni ja siguran, znam da se oko vinograda sa sve cetiri strane racuna pola medjurednog prostora, ako je na primer rastojanje izmedju redova 2.6m onda sa svih strana racunas po 1.3m oko zasada i to je to.
Sačuvana
lazarcobi
Mlađi član
**

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 30

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.26

« Odgovor #5 Poslato: 15. Februar 2012, 19:59:51 »

Lepe vesti stizu iz opstine Surcin,iako (jos uvek) nismo vinogradarski reon,celni ljudi opstine su uvideli da vredi ulagati u ovu granu poljoprivrede.To znaci da od ove godine opstina finansira polovinu troskova za kalemove,sto je za pocetak vise nego dovoljno Thumb
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 21 upita.