22. Maj 2012, 09:22:54 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: LED I VINOGRAD  (Pročitano 266 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
dussan
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Poslato: 28. Jun 2011, 16:08:02 »

Imao sam tu nesrecu da mi je led potukao lozu. 90% lisne mase je unisteno, sta sada da radim i dali nesto i da radim u njemu, posto vinograd nije bas mlad ima oko 10-tak godina i nije mi za vadjenje.
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 Poslato: 28. Jun 2011, 16:33:18 »

u ovoj fazi ostaje ti samo jedno:
oreži na dva-tri okca zelene lastare; oprskaj npr. Antracolom i Slavolom(može i neko Bakarno sredstvo + neki drugi biostimulator);
probaj da do kraja vegetacije odgajiš lastare i sa njih poskidaj sve grozdiće ako se budu pojavili.
poenta je formirati rodna okca i lastare za sledeću godinu.
ako si dobro nađubrio lozu i ako bude kiše možda ćeš i uspeti do kraja vegetacije to i da uradiš mada nisi rekao o kojim se sortama radi.
što se tiče ove godine zaboravi na rod, samo spašavaj vinograd.
batali priču o zapercima i rodu na njima(ako je to zaista oštećenje od 90%)
Sačuvana
dussan
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #2 Poslato: 28. Jun 2011, 17:25:05 »

Uglavnom imam stone sorte  ( to je nasledjen manji vinograd u sklopu vikendice )  afus ali muskat hamburg julski muskat otelo i to je to,  na njemu su ostali bukvalno samo lastari sa jako malo lista a i taj list je ostecen, nije mi do roda samo se bojim da se neosusi voleo bih da ga sacuvam za naredne godine zato sto sam vise emotivno vezan za njega nego ekonomski, koliko ja znam djubren nije sigurno 3--4 god dali bi sad pomoglo neko vestacko djubre i naravno zalivanje je obavezno, i jos jedno pitanje ako odradim sve kako si mi preporucio i pojave se novi lastari moze li se desiti da svi izmrznu na zimu.
Sačuvana
cvele
Zaslužni član

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 39

Java Platform Micro Edition
Browser:
Opera 9.80 (Opera Mini 4.2.22228)

« Odgovor #3 Poslato: 28. Jun 2011, 17:59:21 »

Imao sam srecu da je list ostao citav, a grad je zakacio one grozdice sto su istrcali van... Kako je moglo da bude, ovo je sasvim Ok...
Sačuvana

dok pijem-zdrav sam
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #4 Poslato: 28. Jun 2011, 19:20:02 »

Uglavnom imam stone sorte  ( to je nasledjen manji vinograd u sklopu vikendice )  afus ali muskat hamburg julski muskat otelo i to je to,  na njemu su ostali bukvalno samo lastari sa jako malo lista a i taj list je ostecen, nije mi do roda samo se bojim da se neosusi voleo bih da ga sacuvam za naredne godine zato sto sam vise emotivno vezan za njega nego ekonomski, koliko ja znam djubren nije sigurno 3--4 god dali bi sad pomoglo neko vestacko djubre i naravno zalivanje je obavezno, i jos jedno pitanje ako odradim sve kako si mi preporucio i pojave se novi lastari moze li se desiti da svi izmrznu na zimu.
to niko ne može da garantuje i ovo što ste pomenuli je vrlo moguće. vinova loza je živo biće i kako se ophodimo prema njoj tako nam i vraća. ostaje nam da se nadamo zajedno sa vama da će biti sve u redu.
pozdrav
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.036 sekundi sa 21 upita.