22. Maj 2012, 09:36:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: pumpa za vino i rakiju  (Pročitano 1669 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
bane30
Punopravni član

Ugled člana: 6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 36

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #15 Poslato: 15. Septembar 2011, 21:46:30 »

Bas i ja htedoh da kazem kad bih mogao da kupim pumpu za 70 eura za kominu kupio bih bar 5 komada da se ima al ne vidim ni jedan razlog sto bih pretakao kominu? Doduse moja znanja su jako mala mislio sam da se pretace vino kad ono eto... Svasta covek nauci!
Sačuvana
sale
Urednik

Ugled člana: 22
Van mreže Van mreže

Starost: 34

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #16 Poslato: 15. Septembar 2011, 21:49:02 »

Da ove sluze samo za tecnosti.Za kljuk Liverani Major,precnik creva 60mm.ili nesto slicno.Sve ispod 60mm ce biti mucenje jer ce cesto dolaziti do zacepljivanja creva.Ima potrebe kada treba pretakati i kominu.Na primer moj vinifikator je 3000l i visine 3m.Zamisli kada bi trebalo 3 tone komine ubaciti kantama,a sipa se odozgo.
Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 6.0.2

« Odgovor #17 Poslato: 15. Septembar 2011, 22:40:53 »

Ima li alternativa za pretakanje komine, to jest neka jeftinija varijanta?
Bas i ja htedoh da kazem kad bih mogao da kupim pumpu za 70 eura za kominu kupio bih bar 5 komada da se ima al ne vidim ni jedan razlog sto bih pretakao kominu? Doduse moja znanja su jako mala mislio sam da se pretace vino kad ono eto... Svasta covek nauci!

Pazi, izgleda da ti je neko provalio password prijave na forumu. Očito je da su ove dvije poruke pisale različite osobe.Laugh Huh?
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
bane30
Punopravni član

Ugled člana: 6
Van mreže Van mreže

Starost: 36

Windows XP
Browser:

« Odgovor #18 Poslato: 16. Septembar 2011, 08:19:13 »

Jes boga mu u pravu si a i jedna je pisana sa mobilnog a druga ne. Dobro sad vec kad sam ispao glup u drustvu da bar probam da se vadim(sto je jos gore). U svakom slucaju treba mi pumpa koja ce iz podruma dubine 2,5 metra prebaciti kominu do kazana koji je nekih 10-ak metara dalje od podruma. Bio sam u Revinu i oni je nemaju u radnji da mogu da je vidim a gospodje su mi objasnile da imaju dva modela. Jeftinija je okvirno 1100 evra a skuplja 1500 evra. Meni skupo pa ko velim postoji li alternativa?
Sačuvana
nidza
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 8.0

« Odgovor #19 Poslato: 24. Novembar 2011, 23:17:21 »

Pozdrav svima!Molio bih nekoga da mo objasni princip rada dril pumpe.Jednosmerna je i interesuje me da li je potrebno ozracavanje.
Sačuvana
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0

« Odgovor #20 Poslato: 25. Novembar 2011, 10:35:12 »

Sta znaci ozracavanje?

Pumpa se montira na busilicu, cini mi se da je min broj obrtaja 1300, ustvari to zavisi od modela i navedeno je kao jedna od tehnickih karakteristika pumpe.
Pumpe su samousisne, uronis crevo, ukljucis busilicu i sama povuce, bez zalivanja...
Sačuvana
borob
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #21 Poslato: 05. Decembar 2011, 19:03:40 »

Pozdrav.
   Evo da se i ja ukljucim, velim s razlogom jer sam nedavno kupio jednu takvu pumpu. Umesto da se  stalno vezuje u amerikaner - busilicu, ja sam iskoristio jedan mali elektromotor, napravio spojku i .......... radi savrseno na 2800 obrataja!
   Ali, ima tu i jedan problemcic: tamo gde je osovina, verovatno usled velike brzine , brzo dolazi do habanja plastike i tu pocinje da curi i prosipa "dragocenu tecnost"!
              Ne treba nikakvo "odzracenje", crevo u tecnost i ide bez problema!

Nisu to ni neke velike pare bacene ali steta je steta, kostala je 800 dinara i toliko kosta u Migrosu, ali moja sledeca investicija je isto takva ali metalna koja kosta negde oko 3000 dinara. Poseduje semenik na osovinici sto joj iskljucuje mogucnost brzog ostecenja kucista..
   Womax ima takve pumpice, namenjene za pretakanje goriva, nesto je manja ali kvalitetnije uradjena, koristim je dugo za naftu i  za divno cudo ne curi!!

Eto, drago mi je ako sam bio od pomoci!
Sačuvana
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0

« Odgovor #22 Poslato: 06. Decembar 2011, 10:39:05 »

To se i meni na kraju desilo sa plasticnom pumpom - pocela je da kaplje oko osovine...
Odradila je svoje za te pare koliko je placena, sada imam metalnu sa sopstvenim pogonom, dvosmernu, radi kao sat Wink
Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.14 sekundi sa 21 upita.