22. Maj 2012, 09:46:45 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Hitno potrebna pomoc!!!  (Pročitano 394 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ivang
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Poslato: 03. Oktobar 2011, 19:57:31 »

Umuljao sam 3 vrste crnog grozdja i jednu belog, i tako vec 8 dana stoji u plasticnim buricima, bez ikakvog diranja. odmah te veceri sam stavio u svako bure od 200l po 2 kesice vinobrana, trebalo mu je 4 dana da krene da kuva.

E sada najbitnija stvar, evo gledam po forumu i na y.tube-u i vidim da svi mesaju mast( ili ti most), ja ga nisam pipao 8 dana, i danas pustim na cesmicu i vino je slatkasto, zanima me u cemu je problem i jel kasno da mast sada mesam??

Hvala unapred, i ako neko moze sto pre da mi odgovori, veliki pozdav
Ivan
Sačuvana
sale
Urednik

Ugled člana: 22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #1 Poslato: 03. Oktobar 2011, 20:08:08 »

Nije problem nikakav,fermentacija jos uvek traje i zato je slatkasto.Mozes da promesas,to pospesuje ekstrakciju bojenih materija iz kozica.Kada se zavrsi fermentacija vise nece biti slatkasto.
Sačuvana
ivang
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #2 Poslato: 03. Oktobar 2011, 20:24:34 »

Bure koje je prvo krenulo sa fermentacijom i cija je most prva krenula da se dize, polako staje,cuje se, i kao da se most spustila malo, ima li to neke veze?

I jos jedno pitanje most na vrhu je vec suva-isusena a ima i musica mnogo, jel kao i takvu nema veze sada posle osmog dana da je promesam?
Sačuvana
sale
Urednik

Ugled člana: 22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #3 Poslato: 03. Oktobar 2011, 20:55:16 »

Tu osusenu sa musicama ne mesaj,mislio sam da su ti burici zatvoreni dohfly.Ako je ta komina kisela skini jedan sloj dok ne dodjes do one koja je zdrava.Burice pokri gazom ili nekim poklopcima koji imaju odusak.
Sačuvana
osecanac
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #4 Poslato: 15. Oktobar 2011, 17:08:14 »

Postovanje svima!Imam problem.Naime,prvi put ove godine pravio sam vino od tamjanike.Slusajuci savete komsija,izmuljao sam grozdje,odvojio peteljke,posle sedam dana otocio vino,dodao kesicu konzervansa na 5 litara vina,pretakao prva tri dana svaki dan,a  posle svaki treci dan.Od tada je proslo 30 dana,u pocetku vino imalo fantasticnu boju,ukus ,miris.Vremenom pocinje da tamni,dobija smedju boju,ukus je ostao isti...Dodao sam vinobran(opet po savetu "strucnjaka")kesicu na 10 l vina,ali vec 5-ti dan sve je isto,sem sto je talog postao kristalast,kao kamenac.Ima li pomoci mom prvencu!Hvala unapred!
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.04 sekundi sa 22 upita.