22. Maj 2012, 23:38:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: ARONIJA - Gajenje i perspektiva  (Pročitano 6287 puta)
0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
shuca
Punopravni član

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1

« Odgovor #15 Poslato: 23. Januar 2012, 23:42:33 »

ЗАБОРАВИТЕ-лепо је рекао ја мислим гдин Бистрица да је то иста прича као и са пужевима и нојевима тако да народе водите рачуна -шта год се појави код погребника Српске пољопривреде гдина Захарија -ЗАБОРАВИ и то заувек  једноставно је навлакуша јер је аронија чиста ИНДУСТРИЈСКА биљка која се не једе у свежем облику већ се користи само у прерађеном стању тако да је то прича за лаковерне
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #16 Poslato: 24. Januar 2012, 19:52:12 »

pošto zaharija nema više na B92 izgleda da se konačno posvađao sa demokratama koji su njegovo soliranje sa nekakvom seljačkom strankom ozbiljno shvatili.
mene čudi odakle čoveku koji prevalio 80-tu a još i teško hoda(bez štapa više ne može) energija za putovanje po zemlji radi organizacije stranačkih prezentacija. ili šta je to u ljudskom biću što ga vodi prema...vlasti!?
pošto mu je g.đinović u prostorijama "Superior"-a organizovao stranačku tribinu okupivši jedan broj zemljoradnika, pretpostavljam da je guranje aronije u zaharijevoj emisiji neka vrsta vraćanja duga.
Sačuvana
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 21
Van mreže Van mreže

Starost: 38

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #17 Poslato: 24. Januar 2012, 21:45:33 »

to vec mesecima objasnjavam kolegi sa posla da je to navlakusa kao sa puzevima ali se on popalio kada je cuo da se sok prodaje po 2200 dinara za flasu od 0.7. sadnice su od 2.5-3.7 eura a u jednom rasadniku u trsteniku treba da stignu sadnice iz uvoza 1 euro po komadu navadjeni izdanci ko zna gde po evropi gde aronija raste kao samonikla biljka kao nasa trnjina po slogovima kojoj niko ni ne pridaje neku paznju, ali je uvek tudje sladje. a i neko dobro zaradi na sadnicama.
Sačuvana

NSM
Punopravni član

Ugled člana: 10
Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1

« Odgovor #18 Poslato: 24. Januar 2012, 21:55:30 »

Ma ne, savrsena biljka za savrsen posao, samo se niko nije setio.
Pazi, ne ne padaju je bolesti, ne treba joj djubrenje, ne treba rezidba, ne treba nista
Samo dodjes i beres pare.
Ja bolje ne mogu da zamislim, al ko mi je kriv kad se nisam setio pa sad moram da se akam sa kojekakvim sljivama, visnjama dunjama a para tek da razvucem.
U svasta li ce ljudi poverovati kad su lake a velike pare u pitanju.
Sačuvana
lozar
Urednik

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #19 Poslato: 24. Januar 2012, 23:21:57 »

pre par dana sam malo bolje zagledao jednu bočicu soka od aronije koja se prodaje u prodavnicama tzv."zdrave hrane" mada bi pravilnije bilo reći "prodavnice robe na meru".
začudio sam se kada sam video da je uvoznik firma iz S.Palanke za koju nikad nisam čuo a za koju sok pakuje u ambalažu od 270ml navodno Institut univerziteta u Plovdivu u Bugarskoj. ta bočica košta 900 dinara što znači da litar soka košta oko 3.500 dinara.
jedan kolega mi je rekao da se litar soka u Bugarskoj kreće oko 10 evra. to je doduše neproverena informacija ali verujem da ovaj uvoznik mora bar duplo da zaradi.
Sačuvana
lozar
Urednik

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #20 Poslato: 05. Februar 2012, 13:41:58 »

prisustvovao sam jednoj manifestaciji gde je firma "Superior-seeds" imala svoj štand i gde ste mogli da degustirate sok od aronije i sušene bobice. bobice su bez neke posebne arome, malo nakisele i podsećaju na preusušeno suvo grožđe. sok je takođe bez neke posebne arome a ukus me je podsetio nešto što sam tek kasnije definisao kao sok od cvekle. Sok je upakovan u boce od po 270ml, proizveden u Bugarskoj(više o proizvođaču možete naći na http://www.aronia-bg.com/bg/index.html) i uvozi ga i prodaje firma "Superior" po ceni od 900,00 dinara za bocu. Znajući iz iskustva sa nekim drugim proizvodima iz Bugarske kako naše komšije umeju da budu "domišljate" nije me mnogo začudio ukus cvekle u soku od aronije. Jedino ako to zaista nije originalan ukus.
s druge strane jedna firma koje se bavi proizvodnjom i prodajom pilećeg mesa "Winner's" iz Jagodine takođe je krenula u prodaju soka od aronije, doduše tako što su za početak postavili plakate na kojima se reklamiraju( i to u svojim maloprodajnim objektima tik uz obaveštenja o sniženju cena viršli i krilaca). više o tome možete naći nahttp://www.winners-aronia.com/(kada budu dovršili internet stranicu).
da li je ovo početak "aroniomanije na našem tržištu"?
« Poslednja izmena: 05. Februar 2012, 14:27:43 Autor lozar » Sačuvana
eko
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #21 Poslato: 21. Februar 2012, 01:22:39 »

Nisam siguran ali mislim da je brusnica poznatija i da ima vecu komercijlanu upotrebu
Sačuvana

Vocne sadnice i lozni kalemovi
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.058 sekundi sa 20 upita.