23. Maj 2012, 00:00:09 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kalafonijum  (Pročitano 1034 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
deschony
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1

« Poslato: 10. Decembar 2011, 22:37:24 »

U literaturi koja mi je bila dostupna, pronašao sam recept za spravljanje kalemarskog voska. Osnovni sastojak je kalafonijum koji nemogu da pronađem. Ukoliko neko zna gde mogu da ga pronađem bio bih mu zahvalan
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 Poslato: 11. Decembar 2011, 00:06:22 »

čvrstog kalafonijuma u komadu ima u radnjama muzičke opreme. njime se mažu gudala.
zašto jednostavno ne kupiš gotov kalemarski vosak? mislim da pakovanje od 100gr. može da se nađe za oko 200 dinara.
Sačuvana
deschony
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1

« Odgovor #2 Poslato: 11. Decembar 2011, 14:46:07 »

odnos cene i količine dobijenog voska 

Thumb
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #3 Poslato: 11. Decembar 2011, 15:41:11 »

tu si verovatno u pravu. Smiley
ja kad ga zagrejem pa kad mi se onako razvlači i lepi za ruke i odelo već mi je muka a mogu da zamislim koje su muke dok ga napraviš sam. nek ti je sa srećom.
pozdrav
Sačuvana
Milosmd
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 20

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #4 Poslato: 12. Decembar 2011, 19:17:07 »

Kalemarski vosak sam pravio letos i mogu ti reci da je odlican a i sastojci se lako mogu nabaviti
 treba ti loj , vosak pcelinji moze i satna osnova  nju mozes kupiti u prodavnici pcelarske opreme
casica  ljute rakije i smola od bora nju mozes dobiti tako sto zadeljes koru bora i bor za 2 - 3  dana pocne da luci smolu a moze i od drugog cetinara  . rastopis loj oko 50 g i dodas  25 g voska i 25 g smole to dobro ismesas i dodas malo ljute rakije i ostavis da se ohladi . sutradan pogledas kakvog je svojstva da li se lepo rasteze da li se lepi da li je retak ako ti se ne svidja da bi se lepio dodas jos smole prvo zagrejes pa dodas smolu a ako je redak dodajes vosak  i kad ga napravis da bude dobar moze da traje 10 god samo moze da se desi da se preko zime malo stegne ali to se resava lako samo ga podgrejes i opet moze da se goristi  . inace kupovni voskovi ne mogu da pridju ovom
Sačuvana
deschony
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1

« Odgovor #5 Poslato: 13. Decembar 2011, 17:10:53 »

da sve je to ok, ali kalafonijum  Huh?
Sačuvana
Milosmd
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 20

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #6 Poslato: 14. Decembar 2011, 18:39:30 »

kalafonijum ti je skup  i tesko se nalazi napravi ovaj i neces pogresiti a i lako se  pravi probaj sa  100 grama materijala da ga napravis i videces  sta je pravi vosak hladni kalem
Sačuvana
deschony
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1

« Odgovor #7 Poslato: 24. Decembar 2011, 14:09:11 »

kako nisam uspeo da nadjem kalafonijum, napravicu kalemarski vosak po tvom receptu

Thumb
Sačuvana
crnitrn
Zaslužni član

Ugled člana: 6
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #8 Poslato: 28. Decembar 2011, 11:03:56 »

Kalemarski vosak sam pravio letos i mogu ti reci da je odlican a i sastojci se lako mogu nabaviti
 treba ti loj , vosak pcelinji moze i satna osnova  nju mozes kupiti u prodavnici pcelarske opreme
casica  ljute rakije i smola od bora nju mozes dobiti tako sto zadeljes koru bora i bor za 2 - 3  dana pocne da luci smolu a moze i od drugog cetinara  . rastopis loj oko 50 g i dodas  25 g voska i 25 g smole to dobro ismesas i dodas malo ljute rakije i ostavis da se ohladi . sutradan pogledas kakvog je svojstva da li se lepo rasteze da li se lepi da li je retak ako ti se ne svidja da bi se lepio dodas jos smole prvo zagrejes pa dodas smolu a ako je redak dodajes vosak  i kad ga napravis da bude dobar moze da traje 10 god samo moze da se desi da se preko zime malo stegne ali to se resava lako samo ga podgrejes i opet moze da se goristi  . inace kupovni voskovi ne mogu da pridju ovom
A u stvari umesto ljute i de alkohol glicerol!
Sačuvana
shuca
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 10.0

« Odgovor #9 Poslato: 06. Februar 2012, 13:51:29 »

Нашао сам ја  на једном сајту продају калемарски восак ,,сајт ти је ,,одигледолокомотиве,, и мислим да је 200гр 300 дин од прилике   ,не разумем се ја у то али сам то случајно видео .поззз
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 22 upita.