23. Maj 2012, 00:08:49 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Rakija, praktični priručnik–na osnovu iskustva i znanja forumaša  (Pročitano 1274 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
jagnjilac
Punopravni član

Ugled člana: 9
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 51

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #15 Poslato: 22. Decembar 2011, 18:55:56 »

Ja se pridruzujem ovoj ideji i ne samo ideji, vec sam spreman da uzmem aktivno ucesce na samoj realizuaciji. Clanovi foruma koji me licno poznaju znaju koji je moj delokrug. Misljenja sam, ako sublimiramo sva teoretska i prakticna saznanja na jednom mestu, bice to biblija za proizvodnju rakija. To ce biti tacka na i. Mnogo buducih naucnih radova ce se pozivati na ovo delo.
Hajde da to odradimo.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
deki
Zaslužni član

Ugled člana: 11
Van mreže Van mreže

Starost: 43

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1

« Odgovor #16 Poslato: 22. Decembar 2011, 22:21:49 »

Dragi  forumaši
Neka nam Pecina digresija bude vodilja u godini rada i kreacija, neka nam jagnjilac i njegova tačka na i. bude cilj. A Vali i došljak uz ideju zajedno sa svima nama potpisnici ovog budućeg kapitalnog dela
Dobrodošli
Sačuvana
sekki
Mlađi član
**

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 35

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #17 Poslato: 23. Decembar 2011, 10:21:08 »

Ideja vam je super! Vi vec imate knjigu napisanu u svim ovim silnim postovima i temama! Samo bi to trebalo lepo odvojiti i sloziti. Samo napred. Ja vam sa znanjem nemogu puno pomoci jer sam totalni amater i sve sto sam naucio, naucio sam ovde i od svih vas! Ali vam mogu pomoci oko toga kako NETREBA raditi jer sam godinama gresio! Grin Pozdrav svima!
Sačuvana
deki
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1

« Odgovor #18 Poslato: 25. Decembar 2011, 14:52:24 »

Čekamo Diodu Cool
Sačuvana
samar
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 37

ne sudi - da ti ne sude

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 5.0

« Odgovor #19 Poslato: 26. Decembar 2011, 23:33:34 »

Ideja vam je odlicna podrzavam je u svakom pogledu. Ja sam poceo sebi da pravim neku skriptu od tema sa foruma, ali samo dug je to proces pa mi vase sazimanje dosta interesantno a i sebi bih skratio posao. Predlazem da teme budu selekcionisane kao sto je to na nekoj od tema npr: destilacija po bistrici, destilacija po peci50, destilacija po saletu...

Puno srece.
Sačuvana
tuki16
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #20 Poslato: 11. Januar 2012, 11:57:21 »

Deki kao da nam cita misli. Pocetkom dcembra kupim ris papira i osvezim toner u stampacu da bih poceo da pravim svoj izbor vaznih tekstova. Cekajuci da me moji mladji obuce (a oni tesko nlaze vreme za to) kako da izdvojim i odstampam samo pojedine pasuse ili tekstove, dozivim nezgodu i zaglavim u bolnicu. Sad, kad sam izasao vidim: Deki me procitao! Da odmah odgovorim na Bistricina tri pitanja. 1. Da. 2. Rado, ali ja tek ucim (pod starost). 3. Sve tekstove koji dopinose visem nivou znanja forumasa. S tim u vezi, mislim da bi poglavlja ili teme koje bi se sistematizovale mogle da ostanu iste ili vrlo slicne kakve su i sad na forumu. Tj. istih naziva. Takodje mislim da sada u startu, ne bi trebalo ici na neku varjantu koja bi izazivala troskove ( tipa knjige, skripte i sl.). Verujem da bi bilo zgodno sve sredjene tekstove prebaciti u PDF format i neka ih na forumu. Na taj nacin bi svako od nas mogao sebi da odstampa teme koje su mu vazne, i na taj nacin napravi "svoju" knjigu.
Sačuvana
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže Van mreže

Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.25

« Odgovor #21 Poslato: 11. Januar 2012, 14:08:30 »

Tuki dobrodošao kući! Oporavljaj se i smišljaj taktiku za proizvodnju. A evo nekoliko usmerenja kako da poskidaš tekstove ili delove tekstova koji te interesuju u okviru raznih tema. U Microsof office word-u otvoriš temu, naprimer:proizvodnja rakija. U odviru ovog foruma izabereš tekst koji hoćeš da skineš ili deo teksta u određenom odgovoru ili komentaru. Taj tekst poplaviš sa mišem držeći levi taster miša i prevučeš preko teksta.Kada taj deo završiš onda pretisneš desni taster i izabereš opciju copy. Minimiziraš sveovinu, pa otvoriš microsoft office word i pretisneš desni taster miša i izabereš opciju paste. Na taj način si preneo tekst ili deo teksta koji te interesuje. Ponovo se vraćčaš na sveovinu i copiraš ono što te interesuje i pakuješ polako na isti način kao i prvi tekst. Word će sam pakovati po stranicama sve dok ti unosiš tekst po tekst. Važno je da nezatvaraš word sve dok nisi uneo sve što si hteo. Kada to završiš i klikneš na crveni x u gornjem desnom uglu on će te pitati dali hoćeš da sačuvaš taj dokument, ti samo potvrdi i on će ga sačuvati sa početnim rečima teme ili naslova. Obično ga šalje na particiju C hard diska a u okviru foldera main documents, gde ga lako možeš prebaciti u particiju D hard diska, gde ćeš otvoriti novi folder koji ćeš imenovati u skaladu sa tekstom, to ti je i ujedno kompletno pripremljen materijal za štampu koji vrlo lako možeš da odštampaš. Ali ako te nešto buni pozovi me na 060 0 821 710, Peca.
Sačuvana

Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
tuki16
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #22 Poslato: 12. Januar 2012, 12:28:48 »

Hvala na dobrodoslici i lepim zeljama. Hvala i na lekciji. Odmah pocinjem sa obukom.
Sačuvana
deki
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #23 Poslato: 21. Februar 2012, 22:35:31 »

Odlican, praktican i jednostavan Pecin savet za pravljenje sopstvenog prirucnika, skripte a bogami, kako rece tuki 16, i "svoje" knjige.
Peco majstore

ps peco drago  mi je videti novi kazan i novo ruho tvoje rakije iz Krnjeva
Sačuvana
jon
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #24 Poslato: 09. Maj 2012, 21:52:40 »

Zasto je ova tema zaustavljena?
Ideja e odlicna,predispozicije su tu ,postoje,imamo vrhunski strucnjaci u forumu, pa u cemu je problem??
Da nas mozda nije uhfatio "balkanski virus"(pusti druge da odrade pa pokupi sto je ostalo)?
Ja sam za! Ako i drugi clanovi foruma odvoje po 1/2 sata za bilo koju temu ,ovo ce biti gotovo za par meseca ili mozda i nedelja.
Dajte da svi gurnemo napred, a ne svako u svoju stranu.
Pozdrav i apel do svi forumasi.
Sačuvana

Ekspert je covjek,ko sto kasnije tacno moze da objasni ,zasto je njegova primarna prognoza ili procjena bila netacna.
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #25 Poslato: 09. Maj 2012, 23:27:41 »

Tuki je to već dobro konstatovao i počeo da radi. Pravljenje za sebe, svog ličnog priručnika u wordu.
Sve ostalo bi bilo dugotrajan i iscrpljujući posao sa jako puno uloženog truda i vremena, i opet se postavlja pitanje potpune realizacije…
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 20 upita.