07. Februar 2012, 03:29:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Zivotni ciklus celija kvasca  (Pročitano 11612 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bokili
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #30 Poslato: 10. Oktobar 2009, 09:41:33 »

a koji se kvasac koristi za dunju ?i koliko se stavlja npr 100 kg i kada se stavlja unapred zahvalan
Sačuvana
DR
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #31 Poslato: 14. Januar 2010, 20:14:10 »

tema oko kvasaca je mnogo interesantna mogu samo kao mali doprinos dadam radi mog malog iskustva sledece.
posebno cu pisati za crvenavina dali treba selektiranih kvasaca.znamo svi da samo  grozja sadrzi odregeni broj raznih kvasaca neki su dobri neki ne i su razliciti osetlivi na sumpur ili neka slicna baktericidna sredstva.
posle muljanja grodja u zavisnost temperayuri kase moze odmah poceti fermentacija i bez dodataka selektiranih kvasaca kojima treba vrema da se tolko uvecaju da nadvladaju dive kvasce. time kazem za dilemu koja ja nastala da nema idealna fermentacija nego mnogu cesto ja kombinovana i zato se dobijaju nekad i od istog vinograda razna vina.sto se tice koristenje selektiranog kvasca mislim da je to kod svih vec apsolvirano da je neophodno bez kojih bi dobijali defekna vina koja kasnije tesko bi se upravile

pozdrav
Sačuvana
crnitrn
Zaslužni član

Ugled člana: 6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #32 Poslato: 04. April 2010, 18:11:22 »

Ja sam pio vina od divljih kvasaca koja su ekstra ai to im nije posvecena velika paznja a da jeste kakvo bi to bilo vino!Ja sam za kvasce samo u krajnjoj liniji!Priroda je priroda ja se slazem sa ivanom. mi sada nesto mozgamo a po italiji i francuskoj je trend takodje porirodna vina. pa neki nece da koriste prese vec smo prave vina od gravitacionog samootoka!
Sačuvana
Matej
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #33 Poslato: 04. April 2010, 23:42:49 »

teza da se bez selekcionisanih kvasaca dobijaju "defektna vina" jednostavno ne stoji...kao što je i crnitrn naveo od divljih se mogu dobiti i dobijaju sjajna vina...na kraju krajeva vino se proizvodilo mnogo pre nego što je tehnologija počela da selekcioniše kvasce i bila su odlična...pokret proizvodnje organskih i bio vina sve je više zastupljeniji u svetu, a upravo ove tehnologije podrazumevaju proizvodnju vina puštanjem "divljih" kvasaca da urade svoj posao...
Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #34 Poslato: 05. April 2010, 00:07:30 »

Da, ali samo što je ta priča isključivo vezana za one najbolje u ovoj oblasti, a i njima ne polazi za rukom da svaki put imaju sretan završetak u njoj. Divlji kvasci u vinarstvu piju vode ali samo ako su pripitomljeni, od njih dvadesetak uzetih sa nekog lokaliteta, a da se mogu nazvati autohtonim, možda su tri upotrebljiva ali ne bezuslovno. Za takve stvari su potrebne godine istraživanja i ogromna sredstva. Prava „divljina“ je nešto što ni ne postoji bar kada je vinarstvo u pitanju.
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
crnitrn
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #35 Poslato: 05. April 2010, 02:54:16 »

Ja mislim da se na kraju svede na stvar ukusa i sta tezis postici!Sa divljim pravi masa ljudi i ima dobra vina a i ako su losa to je uglavnom zbog pogesne procedure a ne zbog kvasaca!uglavmom
Sačuvana
sale
Urednik

Ugled člana: 19
Van mreže Van mreže

Starost: 33

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #36 Poslato: 05. April 2010, 07:51:39 »

Moze se eksperimentisati i sa divljim i bice dobra vina ali...Uvek ima ali,nije sigurno da ce se fermentacija odraditi do kraja pa onda vise stete nego koristi.Sta znaci organskih vina,znaci prirodno a kvasci su prirodni organizmi.Koriscenjem selekcionisanih kvasaca se ne gubi na prirodnosti oni su samo selekcionisani ili ti odabrani od vise vrsta kvasaca.
Sačuvana
dell boy
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Starost: 28

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #37 Poslato: 17. April 2010, 18:16:11 »

Puno pozdrava za sve na ovom odličnom forumu. Nema boljeg! Imamo vinograd (oko 6ari), radimo ga za svojo dušu, odnosno gušu  Grin.
Naša nazovi "receptura" se prenosi sa kolena i svake godine se sve viđe poboljšljava. I za svo ovo vreme moja porodica nikada nije stavljala kvasac ili neke druge supstance u vino ili pak u kominu.Ne slažem se da treba stavljati A vino nam je uvek do sada bilo dobro, normalno može i bolje...  Thumb
Sačuvana

hajde da se dogovorimo, u VINU je LEK !!!!
crnitrn
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #38 Poslato: 17. April 2010, 20:23:39 »

Da dell boy i moja porodica decenijama pa mogu slobodno reci i vekova nikad nije koristila kvasce i nije bilo problema sa te strane i ako  je imala mnogo vise vinograda od tebe!Znaci upotpunosti se slazem sa tobom!
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 22 upita.