23. Maj 2012, 01:27:43 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Uradi sam - kruška u flaši  (Pročitano 5136 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Milan73
Punopravni član

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 38

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #15 Poslato: 03. Mart 2010, 11:13:52 »

lep hobi, nema šta...voleo bih da vidim šta pravite, ako dobro razumem one U cevi gde stoji grad i meri snagu rakije pri izlazu...to je super stvar samo nisam skoro video korektnu izvedbu. čista U cev "laže"

a da pantentirate kazan je jako zanimljivo i što Vam je to problem? zanimljivo!

Stojim na usluzi za svaku pomoć Uvaženi Kazanpašo
Sačuvana
kazanpasa
Zaslužni član

Ugled člana: 5
Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #16 Poslato: 03. Mart 2010, 12:06:49 »

Imaju tu na forumu slike tih spravica za prihvat rakije i nisu ciste U cijevi.Zadovoljan sam rezultatima koje pokazuju (smatram da su tacne).Kad vi gledate jacinu u toj vijevi i kad izvadite gradi van pa izmjerite u posudi u koju rakija curi iz spravice.Naravno da se nece poklapati jer vi uvjek imate uhvacenu rakiju jacu od one u spravici U cijevi.Ja moje radim sa oduskom  i nepustam rakiju direktno jer bi tad ona poburivala gradi van (uzrak) i tako lagala.Sto se patenta tice pre komplikovano je i pre skupo.Samo podnosenje kosta oko $700 ,zatim da oni urade nacrte oko $15000,ako bi patent uspio oni bi uzimali 10% od zarade.Nema garancije da bi bijo primljen i ako i bi neznam kako bi ga unovcio.Sad gledam ovdje ima na TV jedna emisija novi inventori pa se spremam kontaktirati urednika te emisije i savjetovati se.Licno sam zainteresovan za prodaju licence,a nebi ja zelio da to proizvodim.Ako bog da prodao bih tako da bi mogo da radim na sledecem.Na forumu i na pm sam se obracao za savjete u vezi neki stvari oko kazana,ali nisam dobio jer ja iz razumni razloga nisam bio spreman da pokazem o cemu se radi(jer tako bi potkopo svoj rad i trud).Krenuo sam sa namjerom da uradim kazancic za obicno pecenje i za duplo  pecenje u jednom cugu.Radio sam na tome i experimentisao,nadolazile mi nove ideje,doradjivao,dogradjivao.na kraju je ispala masinica da sam nisam mogo da vjerujem sta sam dobio.Dobio sam sve kazane u jednom,bezbroj kombinacija i mogucnosti,manipulisanje jacinom destilata,aromom,u toku pecenja prelazenje iz jedne kombinacije u drugu.Nedavno sam peko od breskve za koju mi nije uspjela fermentacija jer smo isli na ljetovanje pa je ostala predugo i klima je bila boze sacuvaj.temperatura prevelika pa preniska.Kad sam doso sa ljetovanja i otvorio to je smrdilo kao djubre.Svejedno sam uzeo i propustio kroz kazan sa uklanjanjem arome.Dobio sam napitak milina .Reko sam zeni pa ja sa ovim mogu da pravim rakiju i od govana,a da nesmrdi.(izvinite na izrazu).Vidjet cu,ako nenapravim ovdje nista mozda cu angazovati rodicu tu u Novom Sadu ona radi na televiziji pa da ga makar promovisemo.Hvala vam na lijepom namjerama u nadi da cemo se citati.
Sačuvana

Osim pameti sve se može odglumiti.
kazanpasa
Zaslužni član

Ugled člana: 5
Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #17 Poslato: 03. Mart 2010, 12:09:05 »

Evo jedna                                                                                                                                                                         
Sačuvana

Osim pameti sve se može odglumiti.
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.036 sekundi sa 21 upita.