23. Maj 2012, 01:36:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Salon vina  (Pročitano 4873 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Markoni
Punopravni član

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 31

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Poslato: 05. Decembar 2008, 10:05:01 »

Ljubitelji dobrog vina, nadam se da nećete propustiti Salon vina u Hajatu 12. i 13. decembra, ulaz je 800 dinara i ima dosta radionica i uporednih degustacija.  Thumb Ovo malo zvuči kao reklama za agenciju koja to organizuje Scratchhead, ali ovo stvarno ne treba propustiti! Treba probati sva ta vina i osetiti tu harmoniju aroma u fenomenalnim vinima sa svih strana Srbije Wink Nadam se da će vas biti tamo, pa se možda sretnemo Smiley Za više informacija www.invino.co.yu
Sačuvana

In vino veritas!
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.4

« Odgovor #1 Poslato: 07. Decembar 2008, 09:30:47 »

Markoni, cini mi se da moras rezervisati mesto ako hoces da ides na predavanja i degustacije...
Mesto rezervises u agenciji koju si pomenuo Grin
Ja najverovatnije necu ici, ti i ostali koji budete isli bi mogli napraviti kratak izvestaj propeacen fotogragijama whistlefly
Sačuvana
Markoni
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #2 Poslato: 08. Decembar 2008, 09:46:37 »

Važi, potrudiću se Wink
Sačuvana

In vino veritas!
DarkoK
Zaslužni član

Ugled člana: 3
Van mreže Van mreže

Starost: 33

Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 Poslato: 09. Decembar 2008, 12:00:38 »

Da li je cena od 800 dinara za oba dana i da li je utu cenu uključena i degustacija i predavanja Huh?
Sačuvana

“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 21
Van mreže Van mreže

Starost: 38

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #4 Poslato: 09. Decembar 2008, 14:15:23 »

za jedan dan a tamo mozes da probas sve sto te zanima ima ekskluzivnih  degustacija koje se ekstra placaju  od 2-4 hiljade a nisam video u programu da ima nekih predavanja, predavanja ima na prolecnom festivalu
Sačuvana

cip
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 54

Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 Poslato: 09. Decembar 2008, 17:56:29 »

Deluje mi interesantno i primamljivo. Ekstra degustacije se ekstra placaju. To je zanimljivo a i razumljivo. Nisam do sada posecivao takve manifestacije ali sam se veoma zainteresovao. Ove godine ne mogu jer mi je u subotu slava, a bas bih voleo da posetim neki takav dogadjaj. Pokusacu neki sledeci put da zadovoljhim svoju znatizelju, po pozivam clanove ovog foruma da nas obavestavaju o vremenima odrzavanja slicnih manifestacija.
Sačuvana

Markoni
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 Poslato: 10. Decembar 2008, 09:46:19 »

Da, cena je za jedan dan i uključene su pojedine uporedne degustacije i neka predavanja (ima sve na sajtu), ali se mora rezervisati mesto u sali za te degustacije (rezervacija je besplatna). Sledeći događaj tog tipa i obima (mislim na broj izlagača) biće na proleće (april, maj), a to je Festival vina. Takođe fenomenalna manifestacija Thumb
Sačuvana

In vino veritas!
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.4

« Odgovor #7 Poslato: 13. Decembar 2008, 20:52:19 »

I, je li bio neko juce ili danas?
Kakvi su utisci? Sta ste dobro probali whistlefly
Sačuvana
Markoni
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 Poslato: 15. Decembar 2008, 09:16:48 »

Ja bio u subotu, i bilo je super Grin Probao sam svašta, ali nisam probao sve što sam planirao i to ne zbog toga što nisam imao vremena whistlefly Bio mi je plan da probam prvo određena bela vina, a u drugom krugu crvena. Međutim, pred kraj kruga belih vina, više nisam mogao da pijem whistlefly napravio malu pauzu i pokušao da se vratim u igru, ali nisam uspeo Cry
Od belih mi se svidela morava (standardno) i Hugel-ova vina (sva su mu odlična, u pitanju su bili rizling, pinot grigo, gewurtztraminer i neka kupaža). Krivo mi je što nisam probao Rikozilijeva vina, barolo i još neka druga od sanđovezea. Probao sam samo jedan sanđoveze iz 2001 godine i za moj ukus, bio je suviše grub i neizbalansiranih tanina. Bela vina su mi mnogo bolje prijala, španska su me oduševila, neke njihove autohtone sorte, krivo mi je što nisam probao tempraniljo (ali nisam stvarno mogao fizički Roll Eyes)
Crvena vina Aleksandrovića me nisu baš oduševila, veoma su opora i liči mi da nisu dovoljno odležala. Merlot barique od Jelića je veoma fino i elegantno vino. Druga stvar kod crvenih vina koja mi se ne sviđa je preterana upotreba barika, sva su prepuna arome na vanilu i dim,... tako da uopšte ne osetiš sortne arome. Ali crvena i nisam degustirao mnogo tako da ne mogu da dam malo opširniju sliku.
Što se belih domaćih tiče (ako izuzmemo Hugel koji nije naš i van konkurencije je, a pogotovo njegova kasna berba gewurtztraminera iz 2001 god) bilo je dobrih rizlinga, podrum Dajić (nema kontrolisane fermentacije već klimatizovana prostorija i manji inox sudovi), Živanović, traminac iz Vinovite (mislim da se tako zove vinarija), tamnjanika i Zanos iz Ivanovića.
To je to za sada, ako se setim još nekih detalja u međuvremenu, dodaću. Izvinjavam se što nema slika, ali nikako nisam stizao da slikam whistlefly Wink
Sačuvana

In vino veritas!
cip
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 54

Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 Poslato: 15. Decembar 2008, 17:03:14 »

Hvala Markoniju na lepom izvestaju. Moram priznati da ja nisam nikada probao nijedno od tih vina. Pored domacih vina koja pijem kod mojih prijatelja, (i naravno svog vina), nisam imao prilike da probam ta razna strana vina. Tim pre cu pokusati da budem prisutan na nekoj slicnoj manifestaciji i da pokusam da zadovoljim svoju radoznalost..
Sačuvana

Kratkoglavi
Punopravni član

Ugled člana: 6
Van mreže Van mreže

Starost: 36

Ako kaniš pobjediti nemoj izgubiti

Windows XP
Browser:
Firefox 2.0.0.18

« Odgovor #10 Poslato: 15. Decembar 2008, 22:04:50 »

Markoni je dao jasnu sliku ya bela vina.
Kod crvenih vina je bilo svega i svačega, slažem se sa markonijevom ocenom o preteranoj upotrebi barika.
Cvetićeva ja iznela Isku koja je dobra, ali ljudi na mene je najbolji utisak ostavio Vranac iz manastira Tvrdoš, miris, ukus, boja, sve...
Valjevci su imali dobru Bordo kupažu, ali ne od svoga grožđa. Španci dobri, Radovanović standardno ok, Župljani katastrofalni.
Vinovita eksploatiše medijsku podršku sa svojom paletom vina za domaćice.

Organizacija i ideja je bila zločinački loša. Ćirović je ovoga puta baš preterao u bezobrazluku. Radionice su bile nedostupne, obezbeđenje jako i neinformisano, jednom rečju došlo je do diferencijacije ljubitelja vina na one sa parama i ostale...
Primetno je bilo da su se mnogi veći vinari stiskali na ionako malim štandovima deleći ih - verovatno skup štand.
Jedno je sigurno - više ne idem tamo!!!
Sačuvana
Markoni
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 Poslato: 16. Decembar 2008, 09:17:40 »

Sad ću i ja pomenuti propuste u organizaciji whistlefly
Tačno je da je prošle godine bila bolja organizacija, ali mislim da je gužva bila zbog većeg broja izlagača, a sigurno i zbog viših cena. Izložbu vina mora da prati i mnogo više hrane i grickalica koje mogu da se jedu dok se degustiraju vina ili će se desiti isto kao i samnom: da posle probanog neznatnog broja belih vina alkohol učini svoje Roll Eyes Što se npr. na Festivalu vina u maju nije moglo desiti, jer je svaki štand imao bolje grickalice, maslinovo ulje, sir, pa su tu bili neki proizvođači mesa, restorani koji su spremali neku klopu,...
Voda, takođe nije mogla da se nađe tako lako, pogotovo pred kraj salona.
Nije bilo loše, ali je bilo dosta propusta i prošle godine je bilo bolje. Nadam se da će se popraviti ili promeniti lokaciju Scratchhead
Sačuvana

In vino veritas!
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 21
Van mreže Van mreže

Starost: 38

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #12 Poslato: 02. Decembar 2009, 23:01:44 »

da li se spremate ove godine za salon vina
http://www.invino.rs/salon09.html
Sačuvana

sale
Urednik

Ugled člana: 22
Van mreže Van mreže

Starost: 34

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15

« Odgovor #13 Poslato: 03. Decembar 2009, 06:51:31 »

Ne bi bilo lose da se ode i proba ponesto.
Sačuvana
Matej
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #14 Poslato: 03. Decembar 2009, 12:40:48 »

svakako  Laugh
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.262 sekundi sa 21 upita.