Ja bio u subotu, i bilo je super

Probao sam svašta, ali nisam probao sve što sam planirao i to ne zbog toga što nisam imao vremena

Bio mi je plan da probam prvo određena bela vina, a u drugom krugu crvena. Međutim, pred kraj kruga belih vina, više nisam mogao da pijem

napravio malu pauzu i pokušao da se vratim u igru, ali nisam uspeo

Od belih mi se svidela morava (standardno) i Hugel-ova vina (sva su mu odlična, u pitanju su bili rizling, pinot grigo, gewurtztraminer i neka kupaža). Krivo mi je što nisam probao Rikozilijeva vina, barolo i još neka druga od sanđovezea. Probao sam samo jedan sanđoveze iz 2001 godine i za moj ukus, bio je suviše grub i neizbalansiranih tanina. Bela vina su mi mnogo bolje prijala, španska su me oduševila, neke njihove autohtone sorte, krivo mi je što nisam probao tempraniljo (ali nisam stvarno mogao fizički

)
Crvena vina Aleksandrovića me nisu baš oduševila, veoma su opora i liči mi da nisu dovoljno odležala. Merlot barique od Jelića je veoma fino i elegantno vino. Druga stvar kod crvenih vina koja mi se ne sviđa je preterana upotreba barika, sva su prepuna arome na vanilu i dim,... tako da uopšte ne osetiš sortne arome. Ali crvena i nisam degustirao mnogo tako da ne mogu da dam malo opširniju sliku.
Što se belih domaćih tiče (ako izuzmemo Hugel koji nije naš i van konkurencije je, a pogotovo njegova kasna berba gewurtztraminera iz 2001 god) bilo je dobrih rizlinga, podrum Dajić (nema kontrolisane fermentacije već klimatizovana prostorija i manji inox sudovi), Živanović, traminac iz Vinovite (mislim da se tako zove vinarija), tamnjanika i Zanos iz Ivanovića.
To je to za sada, ako se setim još nekih detalja u međuvremenu, dodaću. Izvinjavam se što nema slika, ali nikako nisam stizao da slikam