Brkic
Prolaznik
Ugled člana: 0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #15 Poslato: 31. Jul 2009, 08:15:00 » |
|
Slazem se da je bolje pumpa od 100e sa metalnim perajima,imam severovu od 1.1kv i radi super ali je prejaka za ovu namenu.Treba mi nesto puno slabije.Nasao sam motor od 300w i na njega planiram staviti neku pumpu,a kolicina vode koja mi treba je oko 1000 lit odjednom u komadu nedeljno. Nisam nasao malu snagu pumpe da je metalna,sve plastika.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
STRAHINJA
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
Starost: 29
g
|
 |
« Odgovor #16 Poslato: 24. Septembar 2009, 08:28:39 » |
|
Interesuje me da li neko zna ko proizvodi pumpe koje mogu da vuku sve vrste komine, posto najvise vremena i snage izgubimo puneci kazan. Vidim da je u temi vec neko spominjao ovakve vrste pumpi i da je bio neki link koji nije vise aktivan pa nisam mogao da vidim. A i cena od blizu 4000 eur je suluda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
pravila su pravila......
|
|
|
strashni
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 28
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #17 Poslato: 25. Septembar 2009, 20:58:34 » |
|
izvinjavam se sto nisam odgovorio na prethodno postavljeno pitanje...
ja sam pre pocetka muljanja ove godine kupio pumpu u Migrosu 35l/min, adekvatno rebrasto crevo koje nikad ne gubi protok jer ne moze da se prelomi i jedan obican plastican filter od 200din koji se stavi na kraj creva koji se uroni u kominu pa sam na taj nacin pumpom i otocio vino sa komine...
pumpa je bila 6600, crevo 2200 a postolje za pumpu domaca radinost. ne mogu da vam opisem koliko je to za mene kulturan posao bio - ne curi, ne kaplje, ne otezem se ceo dan, inace pumpa je dvosmerna i cas vrati vino u prvu posudu bez tumbanja creva, kanta je kod mene pomocno sredstvo, daleko od osnovnog mada ih imam 20 kom od 25l
mislim da svako sebi treba ovo da priusti jer nisu neke ozbiljne pare a vino je gospodin i ja hocu da ga radim gospodski ili vise volim da kazem smekerski, bez maltretiranja nego onako meraklijski
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ne rapravljaj se sa budalom, prvo te spusti na svoj nivo pa te dobije na iskustvo
|
|
|
m_117
Mlađi član

Ugled člana: 1
Van mreže
Pol: 
Starost: 53
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #18 Poslato: 29. Oktobar 2009, 22:54:37 » |
|
Da li neko zna gde može da se nabavi pouzdana pumpa za pretakanje malih količina vina, koja se montira na bušilicu a ne crkne od nekoliko upotreba?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Ugled člana: 22
Van mreže
Pol: 
Starost: 34
|
 |
« Odgovor #19 Poslato: 30. Oktobar 2009, 06:48:03 » |
|
Ne znam za tu.Ja sam kupio pumpu rover m-20.Kapaciteta 1750 l/h.Juce sam osetio sve blagodeti pretakanja pumpom.Dvosmerna je tako da je pretakanje pravo uzivanje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Markoni
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 31
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #20 Poslato: 30. Oktobar 2009, 09:57:31 » |
|
Da li neko zna gde može da se nabavi pouzdana pumpa za pretakanje malih količina vina, koja se montira na bušilicu a ne crkne od nekoliko upotreba?
Imaš u Migrosu u Kragujevcu. Imaju plastične i metalne, i šalju ih poštom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In vino veritas!
|
|
|
samar
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 37
ne sudi - da ti ne sude
|
 |
« Odgovor #21 Poslato: 20. Januar 2012, 13:30:28 » |
|
Dali neko ima Liverani pumpu sa gumenim rotorom u inox kućistu za pretakanje komine. Koji tip pumpe i koji fi creva koristi. Kojom brzinom prebaci kominu i kako je zadovoljan radom
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Van mreže
Pol: 
OS:  Windows NT 6.1 Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #22 Poslato: 28. Februar 2012, 06:34:41 » |
|
Ja nameravam da je kupim,ali nemoj da uzimas ispod f60.Ako je manje crevo imaces problema sa zastojima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
samar
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 37
ne sudi - da ti ne sude
|
 |
« Odgovor #23 Poslato: 28. Februar 2012, 10:20:47 » |
|
Sale aj ako kupiš pumpu piši o tvojim zapažanjima kod nje kakva je. Gledao sam neke snimke na YouTube kako rade postaviću ih večeras. Trgovci preporučuju veću Major60. Nije baš mala razlika cene fi40 i fi60. Kroz pumpu bih transportovao otkoštano i pasirano voće bez koštice pa mislim da bi i manja Minor40 bila dobra. Ja sam razmišljao da uzmem fi40 al da creva na nju stavim rebrasta fi60. Možda bi ta kombinacija radila posao. Mislim da bi sa takvom pumpom puno lakša bila svaka prerada voća.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Van mreže
Pol: 
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #24 Poslato: 28. Februar 2012, 12:22:15 » |
|
Nece ici,ulaz u pumpu ti i dalje ostaje f40,bez obzira koliko crevo stavis.Razlika u ceni jeste ali ako kupis pa ne vrsi posao tek onda je muka.Ja necu uzimati ispod f60.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
samar
Mlađi član