ano
Punopravni član

Ugled člana: 0
Van mreže
Pol: 
Starost: 45
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #30 Poslato: 04. Februar 2010, 19:01:33 » |
|
Skabeta, po mom misljenju takmicenje ili sajmovi vina nekome sluze za dobijanje dobrih ocena ili diploma pa mu to naknadno pomaze u prodaji vina.Sto se mene tice vino sam poslao da bi dobio ocenu ljudi koji se razumeju mnogo vise o kvalitetu vina nego mi obicni konzumenti.Prosle godine sam odneo vino u Dolovo to je u okolini Panceva gde je na ocenjivanju bilo 71-vino.Dobio sam prvu nagradu ubedljivo bez premca po recima zirija sto me je strahovito iznenadilo.Tako da sam ove godine prvi a mislim i poslednji put poslao vino u Temerin i tu sam dobio 89.75 poena.Za mene licno to znaci da sam dve godine za redom uspeo da napravim dosta kvalitetno vino i da bi uz poboljsanje opreme mozda mogao da krenem u ozbiljniju proizvodnju vina.Sto se tice kolicine vine koje se proizvede niko ti ne trazi nikakav minimum ili ti da te pitaju za kolicine.Mislim da se ovi amaterski sajmovi licno dozivljavaju i da bi trebalo ucesniku sluziti da vidi gde se okvirno nalazi sto se kvaliteta vina tice.A ko kaze da ce mu manja kolicina napravljenog vina dati bolji kvalitet?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
kicca
Punopravni član

Ugled člana: 4
Van mreže
Pol: 
Starost: 37
|
 |
« Odgovor #31 Poslato: 04. Februar 2010, 19:54:58 » |
|
Mislim da ima logike u ovome sto je Skabeta pisao i da bi odvojeno trebalo ocenjivati vina proizvodjaca namenjena prodaji od onih koji imaju samo za licne potrebe.Sta obicnom coveku znaci sto je neko vino zlatno kada nemoze da ga kupi i pije a sa druge strane mislim da nije isto dobiti 50 i 1000L kvalitetnog vina ili jos vise.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Prvi izvozni posao Srbije u SAD bio je 1897. godine kada je prodato između 30.000 i 40.000 tona suve šljive. Taj novac je Srbiju tada izbavio iz krize!
|
|
|
skabeta
Mlađi član

Ugled člana: 0
Van mreže
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #32 Poslato: 04. Februar 2010, 20:15:26 » |
|
Slazem se da ima smisla videti gde si i sta mozes, ali nesto mislim da bi trebao da nastavis cisto da vidis kontinuitet Ano i tu se po meni zavrsava. Evo sad razmisljam prema novom zakonu o vinu ko pusta vino u promet taj mora da je registrovan tako da bi mogli registrovani u jednu grupu a ostali u drugu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #33 Poslato: 04. Februar 2010, 20:40:28 » |
|
Nakon osvojenog broja bodova dobije medalju i onaj registrovani a i onaj neregistrovani. Zar nije svejedno da li ih dobili u istoj grupi za ocjenjivanje ili u dvije razdvojene grupe. Tako bi se moglo napraviti i mnogo više grupa za ocjenjivanje, ali nema potrebe jer niko ni za šta, iz razloga ocjenjivanja u istoj grupi, ne može biti uskračen.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
|
|
|
Dux
Zaslužni član

Ugled člana: 5
Van mreže
Starost: 50
|
 |
« Odgovor #34 Poslato: 04. Februar 2010, 21:22:57 » |
|
Ocenjivanje kvaliteta i ocene su iste bez obzirana kolicinu, a medalje treba uslovno shvatiti. Nema niceg loseg u proveri kvaliteta pogotovo na sajmovima gde se pojavljuju uglavnom amateri. Uglavnom svaki proizvodjac bez obzira na kolicinu zeli da zna kakvo mu je vino(objektivno) i na kom je stupnju razvoja. Ocenjivanje se ne radi samo zbog prodaje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 21
Na mreži
Pol: 
Starost: 38
|
 |
« Odgovor #35 Poslato: 09. Januar 2012, 08:48:34 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
Don Julijan
Punopravni član

Ugled člana: 1
Van mreže
Pol: 
Starost: 34
Don Julijan
|
 |
« Odgovor #37 Poslato: 20. Januar 2012, 14:28:45 » |
|
Evo ovako: Župljanka - srebro Muskat Otonel - bronza Vranac - srebro Don Julijan Rose - zlato Nisam zadovoljan sa Otonelom t.j ocenama za njega, mnogo je bolji nego što je ovde ispalo. Ali sam zato prijatno iznenađen Župljankom. Vranac... hmmm... Vidimo se sutra 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bog pića i piće Bogova!
|
|
|
bodo
Punopravni član

Ugled člana: 10
Van mreže
Pol: 
Starost: 44
|
 |
« Odgovor #38 Poslato: 20. Januar 2012, 20:28:15 » |
|
Može i ovako
Rajnski rizling - zlato Pinot Noir - srebro
Nije loše, ali dok ne bude neko veliko zlato ne predajem se. Vidimo se sutra u Temerinu, dolazim sa udruženjem iz Iđoša, pokraj Kikinde. Pozz.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
samar
Mlađi član