23. Maj 2012, 12:46:57 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vinexpo i Wine Fair 2009  (Pročitano 1453 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Gaga
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Mac OS X 10.3.9
Browser:
Safari 1.3.2

« Poslato: 21. Februar 2009, 01:13:26 »

Thumb

Ne znam koliko ce vecina vas biti u mogucnosti da isprati ove vinske prezentacije, ali sam ipak odlucio da informisem i preporucim zainteresovanima.
12- 14 May 2009 - Excel London    www.liwsf.co.uk
21- 25 Juni 2009 - Bodeaux         vinexpo.com
Vinexpo se odrzava svake 2 godine u Bordo-u i najveca je smotra vina i vinara u svetu. Iz licnog iskustva mogu da kazem da je to zaista nesto izuzetno za svakog koga vino interesuje. Ja sam degustira po 7- 8 sati na dan, i jedino mi je zao sto nije trajalo jos par nedelja. Izuzetno visok nivo kvaliteta i ogroman dijapazon vina.
Mozda gresim, ali mislim da je za svakog vinara- vinogradara bobro da proba sto vise vrhunskih vina u kategoriji za koju je zainteresovan. Na taj nacin moze da ima pravilan odnos i orjentaciju, gde se nalazi sa svijim vinom i kakve su mogucnosti za napredovnje.
Naravno bilo bi fantasticno da i mi imamo nekog da nas tamo predstavlja. Znam da su cene standova vrlo visoke, tako da predpostavljam da nije bas prakticno za vecinu manjih proizvodjaca.
Londonska smotra je malo manja i razlikuje se po tome sto ima mnogo vise vina iz Australije, N. Z. i USA, u odnosu na Bordo gde su Evropska vina dominantna.
Poslednja smotra u Bordou je imala oko 2500 izlagaca.
Ako treba jos neka prakticna informacija, javi te se.
Sačuvana
Don Julijan
Punopravni član

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34

Don Julijan

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 21. Februar 2009, 16:42:00 »

Koliko košta to zadovoljstvo u Bordou?
Sačuvana

Bog pića i piće Bogova!
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.6

« Odgovor #2 Poslato: 21. Februar 2009, 17:41:10 »

+ put u Francusku Smiley
Prava sitnica....

Mozda jednog dana, ko zna whistlefly
Sačuvana
Gaga
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Mac OS X 10.3.9
Browser:
Safari 1.3.2

« Odgovor #3 Poslato: 22. Februar 2009, 01:24:31 »

Koliko košta to zadovoljstvo u Bordou?

Za posetioce pod uslovom da im je profesija u vezi s vinom registracija i ulaz je besplatan.

Sto se tice izlaganja mislim da je manji do srednji stand oko 5-6 hiljada evra. U tom kontekstu sam mislio da bi to eventualno bilo interesantno nekim od nasih vec etabliranih proizvodjaca sa malo vecom finansiskom moci u kapacitetima. Kao napr. Radovanovic, Kovacevic, Tamuz, Alesandrovic i sl.

Slazem se da kad se sve zajedno skupi, od putovanja pa do troskova boravka i ostalog to nisu naivne sume.
Da je neke srece pa da nasa drzava (ministarstvo) , ima ko sto nema, pa izbere dvadesetak perspektivnih mladjih vinara i supsidira jednu takvu posetu bilo bi to ogromno i dragoceno iskustvo.
U svakom slucaju ako neko odluci da poseti Wine Fair u Londonu ja nudim prenociste za jednu osobu.
Nadam se da ce neko bar pokusati
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.041 sekundi sa 20 upita.