Био сам данас на предавању да видим како то све изгледа. Утисци су помешани. Некад ти се чини да си на правом месту где можеш нешто ново да научиш, а онда у неком (већем) делу предавања имаш осећај као да си на некој презентацији у стилу теле-шопа.
Само предавање је помало неспретно започето. Прво нас је подсетио да се курс мора платити, јер ни код бабе нема више џабе. На табли је исписао жиро-рачун и остале потребне информације како би се уплатница беспрекорно испунила и при томе је направио словну грешку.
Ево како је то изгледало

Таква уплатница мора се уплатити до 15 марта. Тако да би требало и следеће предавање( 8 март недеља) да буде бесплатно.
Уводно предавање је махом било саморекламирање. Наиме причао је о својим надалеко познатим способностима. Слоган курса је "знање је моћ" од Франсиса Бејкона. Знање које ће нам пренети за тричавих 15000 динара.
Само на моменте је причао о конкретним стварима због којих сам стекао утисак да сам на правом месту. Али пошто је то уводно предавање које је бесплатно онда је извегавао је да детаљише.
Затим махао нам је пред носом неком старом ракијом из 1925 године, коју ником није дао да проба. Разумљиво.
На крају смо радили тест, где се проверава ниво знања полазника. Питања су била везана за културу јаких алкохолних пића и знања о култури воћке, материјала, алата, итд. тј све што је потребне за справљење ракије. Ја сам знао одговоре само на неких двадесетак од свих питања(било их је преко 80). Тај тест ми је дао подстрек и превагу да ипак можда наставим до краја са овим. Одлуку о томе ћу донети на следећем часу.
Амфитеатар је био пун разноврсног друштва; старо, младо, мушко, женско, итд. Ево слике:

На крају постоји могућност полагања испита и стицања дипломе која изгледа овако:

Мој општи утисак је да почетницима као што сам ја, овај курс може бити од помоћи у даљем напредовању и усавршавању. Негативан утисак је гореспоменути теле-шоп приступ предавању. Првенац одбацујемо да би ракија била боља (а и здрава) па се надам да ће и тако бити са овим курсом.
Живели