23. Maj 2012, 13:16:35 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: PREPORUČENE SORTE VINOVE LOZE  (Pročitano 36829 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
dzemalkuric
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #150 Poslato: 25. Jul 2011, 10:52:32 »

Hvala na savjetu.
U mojoj okolini baš i nema nešto vinograda, kod nas se ljudi s tim ne bave. Ja sam čitajući neke knjige došao do podatka da su  u mom kraju (Bihać i okolica) za vrijeme Ilira,a pogotovo kasnije za vrijeme  Rimljana bili dosta kvalitetni vinogradi i da su se ljudi dosta bavili s proizvodnjom vina. Ali dolaskom Turaka na ovo područje ta grana privrede je iskorijenjena .... U svakom slučaju hvala ti na savjetu .....
Sačuvana
lazarcobi
Mlađi član
**

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 30

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.19

« Odgovor #151 Poslato: 13. Septembar 2011, 08:03:50 »

Pitanje za vas sve,ovih dana pocinjem sa oranjem parcele,zatim sa djubrenjem pa ponovo oranje,na prolece sadnja.Njiva se nalazi na 80m nadmorske visine,zime su sa jakim mrazevima ali je na 50m od njive gusta hrastova suma koja je potpuno stiti sa severne strane sto ima za posledicu da je tu zimi uvek par stepeni toplije nego u selu.uradio sam analizu zemlje,njiva je solidno parce za uzgoj loze,sad mi treba preporuka za sorte,planiram sadnju 1000 cokota od toga 600-700 belih i 300-400 crnih,interesuje me vase misljenje o italijanskom ili rajnskom rizlingu i frankovki za ove uslove
Sačuvana
dadoxxl
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #152 Poslato: 13. Septembar 2011, 08:22:23 »

Pozdrav,interesuje me da li negdje ima za kupiti sadnice loze bez sjemena u bobi?
Sačuvana
Black
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 48

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #153 Poslato: 02. Oktobar 2011, 21:34:25 »

Hteo bih da napravim vinjagu iznad mesta gde parkiram auto . Prostor je veličine 6 x 3 m.  Planiram da visina stubova bude 2,2 m i da se stubovi spoje iznad vozila . Planirao sam da stavim sorte : afuz-ali ( 4 komada ) , hamburg ( 2 kom) i kardinal ( 2 kom ) . Molim iskusnije kolege da mi daju neki savet u vezi sa ovim sortama , da li su ove sorte dobar izbor i da li mi mogu savetovati neke druge sorte. Napominjem da hoću stone sorte jer već imam vinograd sa vinskim sortama .  Hvala unapred.
Moja vinjaga napreduje vrlo dobro , ( pu,pu,pu , da je ne ureknem ). već sada razmišljam kako da je orežem sledećeg proleća. Da li da pustam po jedno stablo ( osnovno , a sve ostalo da režem) do visine  od 2,2 m. pa tek onda da je pustim da se razgrana , ili da od kalema idem sa dva stabla po čokotu ( iznad kalema , osnovno i prvo iznad , a sve ostalo da režem) . Bio bih zahvalan i ako bi mi neko dao u odgovoru i neki sličicu ili skicu.
Sačuvana
lala123
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #154 Poslato: 15. Januar 2012, 18:23:26 »

U VINOGRADARSTVU SAM AMATER ANEKO VRIJEME IMA U DVORISTU 6 SADVICA PA SAM ZAINTERESOVANDA ZASADIM MALO VINOGRAD NA POVRSINI 2000M2,INTERESUJE ME SADNI MATERIJAL I POREMA STUBICI ZICA GDJE DA OVO POTRAZIM
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #155 Poslato: 15. Januar 2012, 18:56:21 »

lalo, postavio si isto pitanje na tri teme.
ajde nek ostane na dve jer si na još jednoj temi saletu postavio direktno pitanje pa dok ti ne odgovori neću brisati ali mislim da je i jednom postavljeno dovoljno.
inače, pošto si pitao za Irig i okolinu, skokni do Sremskih Karlovaca po sadni materijal tu ti je najbliže.
« Poslednja izmena: 16. Januar 2012, 00:07:01 Autor lozar » Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 21 upita.