komarac
Prolaznik
Ugled člana: 0
Van mreže
Pol: 
Starost: 37
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #45 Poslato: 31. Mart 2010, 11:28:56 » |
|
Veliki pozdrav svim članovima i ljubiteljima vina.Ja sam Miloš poznatiji kao Komarac iz Beograda i od skoro sam vaš novi član.Nadam se da ćete mi pomoći da saznam što više o vinu,salonima vina,vinarijama koje treba posetiti i sve što prati vino.Želim vam dobro raspoloženje i živeli.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
rakac
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
Starost: 51
|
 |
« Odgovor #46 Poslato: 02. April 2010, 19:30:25 » |
|
Taze sam forumu a prilicno neiskusan u proizvodnji rakije .Slucajno naletim na forum gde ima obilje informacia i saveta sto je za svaku pohvalu.Inace sam iz Uzica,zovem se Ratko,50 god.po zanimanju elektricar.Nasledio sam imanje u selu Bioska a na imanju istotinak stabala sljive trnovacei inesto madzarke pa sam tako poceo malo da se bavim proizvodnjom rakije.I na kraju veliki pozdrav za sve clanove foruma.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Djordjije
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
Starost: 28
|
 |
« Odgovor #47 Poslato: 04. Maj 2010, 16:04:38 » |
|
Zdravo svima, Zovem se Djordje i sa Cetinja sam, imam 27 godina. Imam manji vinograd u selu Drusici, inace poznatom po proizvodji vina u Crnoj Gori. Po zanimanju sam elektro-inzenjer a vinogradarstvo je stvar tradicije u mojoj porodici 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
probus
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #48 Poslato: 15. Maj 2010, 22:26:45 » |
|
Pozdrav svima, Iza tako zvucnog imena sam samo sakrio ogromnu zelju da o lozi i vinu nesto naucim. Imam 53 godine, kazu da su to prave godine za pocetak. Pokusavam da odgonetnem sta bi to u okolini Panceva , gde zivim, moglo da bude autohtono od sorti grozdja. Ako neko ima savet ? U svakom slucaju svima veliki pozdrav. Pavle Dp :thumb:jukic.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gvipi
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
Starost: 37
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #49 Poslato: 25. Maj 2010, 18:36:58 » |
|
zdravo svim ljubiteljima vina!moje ime je nenad,ali cu na ovom forumu koristiti ime gvipi!volim vino, i zeleo bih da saznam sto vise o njemu.ovom prilikom bih zeleo da pozdravim starog prijatelja i ljubitelja vina komarca  !pozdrav svima,ziveli!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shuca
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #50 Poslato: 10. Jun 2010, 10:32:55 » |
|
postovani forumasi izgleda da su novi clanovi foruma mnogo disciplinovaniji od starih tj da se bas pridrzavaju upustva datog na naslovnoj tj pocetnoj strani foruma a da se stari forumasi i dalje ,,kriju,, tj da ne popunjavaju osnovne podatke o sebi tako da i dalje ostaju ,,anonimusi,, sto se tice osnovnih podataka kao sto je barem lokacija sto je po meni malo cudno i nprihvatljivo jer niko ovde ne iznosi broj licne karte ili ziro racuna, ili adresu ili tel, da bi bio zloupotrebljen.nije mi jasan njihov stav ali to je njihovo pravo ali onda ispada da svi trebamo da se ,,krijemo,, ali ne znam od cega.jer smo svi ovde dobronamerno i u svrhu upoznavanja i sticanja i prenosenja iskustava i znanja.toliko i pozzzz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
bog je stvorio vodu, a covek vino!
|
|
|
Bizinkub
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Vinoteka "Bolji dani"
|
 |
« Odgovor #51 Poslato: 12. Jun 2010, 16:34:12 » |
|
Pozdrav za sve  Moje ime je Milan i ovde sam da bi se upoznao sa što više ljudi dobra srca i iskrene duše koji su raspoloženi da razmene informacije ili čak i poslovni kontakt u branši. Veliki pozdrav za jednog od najvećih proizvođača voća u Srbiji - shucu ili ti Dragana
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vinoteka(enoteka) "Bolji dani" Backa Palanka
|
|
|
Koshpa
Zaslužni član

Ugled člana: 24
Van mreže
Pol: 
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
|
 |
« Odgovor #52 Poslato: 22. Jun 2010, 11:39:43 » |
|
Pozdrav svima iz Hrvatske, tocnije iz Kutine. Moje ime je Hrvoje i ljubitelj sam vina, prije svega bijelih. Imam vlastitu vinariju sa trenutno 2ha vinograda, koje u neko dogledno vrijeme planiramo prosiriti do 5ha. Od sortimenta imamo: rajnski rizling, graševinu, škrlet, pinot bijeli, muškat žuti, frankovku i cabernet sauvignon te mijesane sorte. Apsolvent sam strojarstva u Zagrebu, usmjerenje motori i vozila. Takodjer sam ljubitelj borilackih sportova i zestoke mjuze, ujedno i vokal u bendu Moltencore. Mislim da je to dovoljno 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
O ukusima se ne raspravlja...po njima se pljuje! Vino je zlato koje razbija šutnju...
|
|
|
codexnox
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #53 Poslato: 29. Avgust 2010, 20:23:26 » |
|
Ljep pozdrav svima. Novi sam na forumu,iako sam vec prije u par navrata citao forum ali nisam se odmah odlucio na registraciju,te sam danas uocio da je forum zbilja pun zanimljivih tema i eo me. Inace dolazim iz slavonije,bavim se proizvodnjom sljive i sljivovice i nesto malo ostalih vocnih rakija ali posebno se zelim posvetiti kvaliteti sljivovice. Od sljive najvise pridajem znacenje nasoj bistrici,i vjerujem u nju 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
frangel
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
Starost: 35
|
 |
« Odgovor #54 Poslato: 22. Septembar 2010, 23:13:22 » |
|
Tek danas sam provalio i ovu temu  .Ognjen iz Beograda,pristigao iz Dalmacije.Treca godina da pravim vino oko 200 lit.Otac jedne devojcice,profesija hladjenje i klimatizacija. Jos jednom pozdrav svima!!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Koshpa
Zaslužni član

Ugled člana: 24
Van mreže
Pol: 
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
|
 |
« Odgovor #55 Poslato: 22. Septembar 2010, 23:43:31 » |
|
Znaci tebi se treba obratiti vezano za pothladjivanje masulja suhim ledom, kucne uradi sam sustave za kontrolu temperature fermentacije i slicno.. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
O ukusima se ne raspravlja...po njima se pljuje! Vino je zlato koje razbija šutnju...
|
|
|
Ljubomir1
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #56 Poslato: 10. Februar 2011, 15:25:12 » |
|
Dobar dan, živim kod Novog Sada, otac ima vinograd već skoro 20 godina gde i ja pomažem, pošto nemam posao razmišljam da se i ja uključim aktivnije u to. Treba mi, kao i svima, razmena informacija. Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
MikaHunter
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
Starost: 25
|
 |
« Odgovor #57 Poslato: 20. Februar 2011, 22:54:39 » |
|
Pozdrav svim clanovima. Ja sam Miodrag-Mika iz Mladenovca 87` godiste.Moj pokojni deda se bavio,amaterski,pravljenjem vina.Imali vinograd ali to propalo........itd prodat ali sad hocu da pokusam da udjem u taj svet tj. da pocnem da pravim crno vino posto mi je omiljeno pice ali posto sam bio dete i nisam nista znao dok se deda time bavio,znao sam samo da mu pomazem oko muljanja i to je to. Sad sam ovde i hocu da se bas 100% posvetim ovom forumu i belezim informacije koje ce mi biti od koristi za amaterski pokusaj u pravljenju vina pa ko zna mozda i bude nesto vise. Pozdrav svima 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shaykash
Mlađi član

Ugled člana: 2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #58 Poslato: 20. Februar 2011, 23:34:35 » |
|
Dobrodosao,
Gde mislis da sadis lozu i na kojoj povrsini?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
MikaHunter
Prolaznik
Van mreže
Pol: 
Starost: 25
|
 |
« Odgovor #59 Poslato: 20. Februar 2011, 23:49:22 » |
|
Pa zapocetak nebih se bavio vinogradarstvom.Oprobao bi se u pravljenju vina ali planiram da kupim plac koji je inace pre nekih 10-15 godina bio vinograd ali covek umro i to tako ostalo.Zemljiste je peskovito,a povrsina mislim da je 20ari i taj deo je podvodan bunari su se kopali na nekih 7-8m nezna koliko je to bitno. Moj deda je imao odlican vinograd,bar mi tako pricaju njegovi prijatelji ali nazalost dok sam ja bio klinac cale prodao jer nije imao vremena da se bavi sa njim.
Mene konkretno zanima ceo proces pravljenja vina ali i vinogradarstva.Jer to planiram da realizujem u skorijoj buducnosti.Polako cesljam forum,temu po temu ali ako iko moze ovako da mi pomogne ili preporuci neku literaturu neka mi posalje poruku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|