07. Februar 2012, 03:26:32 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Festival vina - Sava centar  (Pročitano 3135 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Markoni
Punopravni član

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 31

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Poslato: 21. April 2009, 09:19:49 »

Pa ljbitelji vina, približava nam se još jedna manifestacija Roll Eyes Festival vina u Sava centru od 7. do 9. maja. Nemam nikakve informacije još uvek, jer mi časopis još nije stigao. Čim budem znao neke detalje, obavestiću vas. Prošle godine je bilo super Thumb odlična vina, dobra atmosfera, dosta hrane za grickanje i probanje, predavanja,... nadam se da će i ove godine biti tako. Pretpostavljam da će vas biti tamo. Grin
Sačuvana

In vino veritas!
Милан Миловић
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Starost: 30

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.5

« Odgovor #1 Poslato: 08. Maj 2009, 23:31:09 »

verujem da ste se vec raspitali o programu al za svaki slucaj.... ja idem sutra, nazalost, ne stigoh ranije...

http://www.invino.rs/festival2009.html

Sačuvana
dioda
Administrator

Ugled člana: 25
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.10

« Odgovor #2 Poslato: 08. Maj 2009, 23:41:42 »

Mickoni javi utiske...
Sačuvana
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 18
Van mreže Van mreže

Starost: 38

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #3 Poslato: 09. Maj 2009, 00:51:40 »

sajam je bio ekstra ove godine je bilo mnogo novih izlagaca vina imalo se sta probati novo a i posecenost kao nikada do sada najaci utisak mi je ostavila nova sorta dobijena ukrstanjem petit verdoa x merlo novi ukus novi miris koji nemoze da se dobije nikakvom kupazom
Sačuvana

m_117
Mlađi član
**

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #4 Poslato: 29. April 2010, 00:11:21 »

Narode!
Da li iko od Vas ima neku informaciju o Festivalu vina u Sava Centru u Beogradu? Ja još nisam uspeo ništa da pronađem, prošle godine je održan početkom Maja.
Sačuvana
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 18
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #5 Poslato: 29. April 2010, 07:13:36 »

ja sam prevideo na njihovom sajtu da je ono informacija od prosle godine ,ko zna mozda ga nece ni biti, nazalost. prosle godine su isto nenadano prestali da izdaju i casopis put vina a bio je odlican.
Sačuvana

Markoni
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #6 Poslato: 29. April 2010, 08:45:44 »

Možda ga neće ni biti, u pravu je Darko. Časopis ne izdaju jer je slabo išla prodaja, možda su u finansijskoj krizi, pa neće ni organizovati festival. Bila bi šteta ako tako bude.
Sačuvana

In vino veritas!
Matej
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #7 Poslato: 29. April 2010, 10:00:20 »

Prošle godine se festival organizovao od 7-9 Maja, pretprošle vikend ranije. Zbog ekonomske situacije bilo je pitanje da li će se i sajam vina koji je u Decembru ipak, na zadovoljstvo svih nas učesnika, bio održan u Hyatt hotelu, organizovati. S obzirom da do sada nigde nije izašla informacija o festivalu u Maju bojim se da ćemo biti uskraćeni za jedno lepo druženje. Pokušao sam čak i da dobijem redakciju, medjutim više nisu na starom broju, a mobilni je isključen... Cry

Sačuvana
MojeVino
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #8 Poslato: 29. April 2010, 11:04:27 »

Bilo bi lepo da bude ove godine, ajde ako neko nesto sazna da javi.

Meni je u najlepsem secanju ostao onaj koji je bio 2008, kada je posluzenje bilo iz kazina beograd a i na svakom standu su imali neko svoje posluzenje, sunke, maslinovo ulje itd. 2009 godine je bio znatno skromniji valjda zbog ove krize.
Sačuvana

m_117
Mlađi član
**

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 Poslato: 29. April 2010, 17:43:03 »

Kako stvari stoje, izgleda da će biti ono najgore, da Festivala neće ni biti. Ja sam bio na svim festivalima u Sava Centru do sad, i uvek se mesec dana ranije znao broj izlagača, vina koja prezentuju,raspored štandova, i sve je bilo ekstra. Ovaj put je vrlo sumnjvo, šteta bi bila da takva manifestacija propadne. Ako neko bilo šta sazna neka napiše. 
Sačuvana
shuca
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 Poslato: 29. April 2010, 21:29:12 »

sada cu bas sve ama bas sve da vas nagrdim sto hvalite sajam vina u sava centru.ama ljudi da li ste vi bili bilo gde na sajmu vina  u bilo kakvom selu ili vasaru u srbiji pa svuda je bolje nego tamo gde vi hvalite ja ne mogu da verujem da  tamo ima ista lepo pocevsi od prostorije gde se to odrzava pa na dalje, zar  prilici da se jedan sajam vina odrzava u staklenoj basti kao sto je strava centar. ma dajte ljudi ne budite smesni to je podsmevane svima nama , ja vam to odgovorno tvdim kao beogradjanin jer beogad ima lagume koji su idealna mesta za takver priredbe ali verovatno nema sluha za one koji to organizuju ili mozda ,,nece namerno da cuju,,zar je vama imalo prijatno da pijete vino na 45 c stepeni i to jos izlagaci nemaju mogucnosti da ga ohlade pa pijete vruce vino ,,kao da spavate sa hladnom zenom,,i usput pojedinim standovima kada je velika posecenost ne mozete da pridjete od guzve ma sve ama bas sve je lose ja vec 2 god ne idem tamo i ne pada mi na pamet.nisam nikakav da kazem kriticar jer je lako kritikovati ali ono sto sam ja doziveo po vojvodjanskim danima vina beograd je smesan u smislu svega jeste moj rodjeni grad ali je sramota sto to nije upriliceno na pravi nacin kakav vino zasluzuje po mmeni je ono skrnavljenje  vina, ato sto ima puno izlaga ca itd itd pa pobogu to je beograd svima imponuje da kazu da su izlagali u bgd ali meni ne /meni je deset puta bolji lepsi prijatniji i originalniji sajam vina u rivicama ,banostoru itd itd,.vino samo po sebi nije dovoljno  sto kaze prof jovic ..ne znam nema vise reci da izrazim moje nezadovoljstvo pa bar su mogli otici u bilo koju npr italiju pa prekopirati kako se to radi ,,,po meni sramota a vama ako se svidja IZVOLITE POZZZZ
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Milan73
Punopravni član

Ugled člana: 4
Van mreže Van mreže

samo polako

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.19

« Odgovor #11 Poslato: 08. Maj 2010, 23:49:00 »

Shuca
zašto si tako strog?
a nedelim tvoje mišljenje....sajamove i izložbe treba deliti po publici, tebe, mene, trgovca vinima, ugostitelja, i mladi bračni par, koji traži "svoj ukus" (jer ih mrzi da prave decu) ne zanima isto. Mi vinari smo malo idijoti i nas proizvođače zanima sto čuda...a njih samo da li im ide ili ne ide....zato služi Sava Centar i slični festovi.
Evo baš smo se vratili sa XI. sajma rakija u Temerinu...zanimljiva priča, malo glupa ali poučna. mislim, akko mali Perica zamišlja degustatore...ali i to ima nekog smisla, jedeš čvarke, mekan lebac i krastavce sa sunca i probaš rakije...pa šta, i tu se nešto nauči, neko upozna...evo baš sam upoznao DIODU, nešeg diodu...baš smo se lepo družili.
a volim i Sava Centar..kako da ne Wink, naročito kada moju ženu mrzi da ide samnom
Sačuvana
dioda
Administrator

Ugled člana: 25
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #12 Poslato: 09. Maj 2010, 12:33:33 »

Sreca pa Milan postavlja slike na forum pa sam ga prepoznao u masi whistlefly
Juce sam upoznao njega (Milan73) i mk kao i nihovog kazanpasu, probali razne rakije, malo popricali, sve u svemu lepo se proveli. Kada si vec pomenuo Temerin mogao si pomenuti i zlato za dunju, srebro za kajsiju i bronzu za Viljamovku (ako sam dobro zapamtio)  Wink
Sačuvana
kicca
Punopravni član

Ugled člana: 3
Van mreže Van mreže

Starost: 37

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #13 Poslato: 09. Maj 2010, 12:40:48 »

Cestitke  Thumb rezultati naravno ne izostaju kada se ozbiljno radi Wink
Ili sto bi kod mene u selu rekli "Ne je.. lep nego uporan"
Pozdrav za Milana i MK_a
Sačuvana

Prvi izvozni posao Srbije u SAD bio je 1897. godine kada je prodato između 30.000 i 40.000 tona suve šljive. Taj novac je Srbiju tada izbavio iz krize!
Milan73
Punopravni član

Ugled člana: 4
Van mreže Van mreže

samo polako

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.19

« Odgovor #14 Poslato: 09. Maj 2010, 14:52:45 »

Hvala drugari.
i jabuka je dobila nešto, srebro ili bronzu..ne znam tačno..medalje su u "kancelariji" ali diodo, ja namerno to nisam hteo da stavim, zato što imam ozbiljan utisak NEREALNOG OCENJIVANJA u Temerinu.
Eto i sam si video da naša dunja nije dobila najviše bopdova, jeste Zlato ali 3. ili 4. je bila...a koju su jedino pili, NAŠU e jebiga.

MEXELENCIJA nije dobila ništa a sva je prodata za 13 EUR/L oni ni njihove Dunje ne mogu da prodaju za te pare a Šljiva nije Dunja do uvališ kome koju priču hoćeš, Šljuvu kupuju i piju znalci....tako da je to medalja ispred svega.

A da napomenem i to da je POBEDNIČKA RAKIJA Viljamovka od nekog temerinca, koji je stavio onu najklasičniju, "takovo" aromu (4801) a ostavio je na 19.5Gstepeni (skoro 50%Alk) VILJAMOVKU dohfly

Kada sam to video i probao, sve mi je bilo jasno whistlefly idemo na kafu.

Drugo treba da se zna da je žiri bio iz ekipe Dr Petera Rože iz Sente koji sarađuje sa mnogim proizvođačima rakija (kvasci, enzimi....) iz Potiskog regiona a ima prilično NO NAME ekipu Senćanskog udruženja degustatora koje, ukusom, naginje na mađarske rakije, koje su prilično drugačije, jače i sa mnogo smirenijim (flah) aromama.
Prvo ne može Dr Peter da svojim ljudima, koji ga angažuju, plaćaju savete.. da ne podeli dužna priznanja, tim pre što su rakije dobre. A drugo, šta da tražimo mi sa rakijama do 40-43 %Alk. to nije taj ukus, nije ta škola.

No, postoji stvar gde Milan t.j. Ja skidam kapu
sve rakije su postavljene na stolove, organizovani bonovi i čaše...pa izvolite probajte i uverite se sami!!

To je VRH, Svaka čast Temerincima

obično, znate kako je? Dobio si što si dobio i moraš da veruješ da je tako......ljudi, Temerin je odličan, da vidite gde ste sa svojim proizvodom.
Da vidite kako "mk" trenira degustaciju kajsija, sve ih je iznjušio i reko......dobre su, realno je naša 5-6 koja već. to jesu mali hobi proizvožači ali opet.

OCENA MANIFASTACIJE 7 (0-10)
znači treba ići!

pozdrav i hvala diodo
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 21 upita.