Hvala drugari.
i jabuka je dobila nešto, srebro ili bronzu..ne znam tačno..medalje su u "kancelariji" ali diodo, ja namerno to nisam hteo da stavim, zato što imam ozbiljan utisak NEREALNOG OCENJIVANJA u Temerinu.
Eto i sam si video da naša dunja nije dobila najviše bopdova, jeste Zlato ali 3. ili 4. je bila...a koju su jedino pili, NAŠU e jebiga.
MEXELENCIJA nije dobila ništa a sva je prodata za 13 EUR/L oni ni njihove Dunje ne mogu da prodaju za te pare a Šljiva nije Dunja do uvališ kome koju priču hoćeš, Šljuvu kupuju i piju znalci....tako da je to medalja ispred svega.
A da napomenem i to da je POBEDNIČKA RAKIJA Viljamovka od nekog temerinca, koji je stavio onu najklasičniju, "takovo" aromu (4801) a ostavio je na 19.5Gstepeni (skoro 50%Alk) VILJAMOVKU

Kada sam to video i probao, sve mi je bilo jasno

idemo na kafu.
Drugo treba da se zna da je žiri bio iz ekipe Dr Petera Rože iz Sente koji sarađuje sa mnogim proizvođačima rakija (kvasci, enzimi....) iz Potiskog regiona a ima prilično NO NAME ekipu Senćanskog udruženja degustatora koje, ukusom, naginje na mađarske rakije, koje su prilično drugačije, jače i sa mnogo smirenijim (flah) aromama.
Prvo ne može Dr Peter da svojim ljudima, koji ga angažuju, plaćaju savete.. da ne podeli dužna priznanja, tim pre što su rakije dobre. A drugo, šta da tražimo mi sa rakijama do 40-43 %Alk. to nije taj ukus, nije ta škola.
No, postoji stvar gde Milan t.j. Ja skidam kapu
sve rakije su postavljene na stolove, organizovani bonovi i čaše...pa izvolite probajte i uverite se sami!!
To je VRH, Svaka čast Temerincima
obično, znate kako je? Dobio si što si dobio i moraš da veruješ da je tako......ljudi, Temerin je odličan, da vidite gde ste sa svojim proizvodom.
Da vidite kako "mk" trenira degustaciju kajsija, sve ih je iznjušio i reko......dobre su, realno je naša 5-6 koja već. to jesu mali hobi proizvožači ali opet.
OCENA MANIFASTACIJE 7 (0-10)
znači treba ići!
pozdrav i hvala diodo