23. Maj 2012, 14:01:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 3 [4]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Problem (neznanje)  (Pročitano 5825 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Black
Mlađi član
**

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 48

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #45 Poslato: 02. Oktobar 2011, 21:44:43 »

Za dobru boju rakije , može se staviti u flašu štapić  ,, srca''  matorog trešnjinog stabla . Taj deo je tamno-crvene boje i boji rakiju finom nijansom , nalik na konjak a ne oseća se u ukusu rakije.
Sačuvana
dosljak
Mlađi član
**

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 33

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #46 Poslato: 23. Decembar 2011, 15:37:23 »

Otac i ja smo kupili jesenas 900kg jabuka;on 600kg,ja 300kg.Jabuka je bilo desetak vrsta.Moj kom je stajao u kotlarnici gde je konstantno toplo a njegov kom je bio u podrumu gde je temperatura bila mnogo niza.Moj kom je zavrsio za oko 3 nedelje a njegov posle vise od mesec dana.Pekao sam u bakarnom kazanu od 100l a matori u prohromskom od 270l.E SAD: njegova rakija je mlecno bela,jacina prepeka je 63-64 stepena,ne smrdi,nije ni loseg ukusa Scratchhead ,ostavili smo je da se izbistri sama ali joj to ne pada na pamet,procedimo kroz gazu-opet mlecno bela dohfly Sta to moze biti? Da je prepece jos jednom u bakarnom kazanu ili.....ne znam,mada mislim da kazan nije bio dobro ociscen pre pecenja,matori ga je iznajmio,a i video sam da je jos u mekoj rakiji bilo neke prljavstine,kao onaj plavi kamen,bakar-oksid pa smo stavili krpu preko posude i na njoj se nakupilo taloga i taloga....sta uraditi da se izbistri?
Sačuvana

ko ljudima sve veruje,prolazi rdjavo;ko nista ne veruje,jos gore.
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0

« Odgovor #47 Poslato: 23. Decembar 2011, 16:12:13 »

Uvijek je rješenje u pokušaju filtriranja na manjoj količini, ako ne ide onda destilacija. Normalno da je bolje raditi bakarnim kazanom. Filtracija se radi kroz filter papir, i to više puta.
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 21 upita.