Pozdrav,
U prilog Bistricine price od ranije. Moje i njegove diskusije oko `tradicije` izgleda da ja obicno gubim.
Lokalni lijek za ljutu rakiju... da se odvoji u poluprazne dimizane i da se u svaku stavi po kilogram kukuruza secerca. E, uradio sam to.
Rezutat ..... nula. rakija je potpuno ista.
Citao sam ranije i onaj dio rasprave vezan za odvajanje patocnih ulja i metila odvajanjem `preko vode`. I probao da objasnim ovim moim seockim rodjacima da ljudi od struke tvrde da to nije metil alkohol vec da su to ulja iz patoke i de se ... eto .. mogu odvajati reda radi, ali da nije potrebno. I da je jedino prakticno korisno odvajati prvi litar koji istece iz kazana. Uzalud. Tacnije... komentar je bio... tvoje voce.. tvoj kazan.. radi sto hoces.
Ostaje mi da sada u zimskom periodu kada inace imam slobodnog vremena dosta, odradim ono sto mi je Bistrica savjetovao i vidim rezultate. Ovo sa kukuruzm nije upalilo

.
Takodje mi nije dalo rezultata ni kuvanje dunje. I tu sam fulao. Prosu sam bure. Drugo bure sa 220 Lit dunje, sa 5% secera u sebi pretvorilo se u kasu... tj gusti sok. Mirise gantasticno. I mislim da ce za 10-tak dana biti fine rakije.