23. Maj 2012, 19:53:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Rakija od divlje kruške  (Pročitano 1880 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
joksmaks
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Poslato: 09. Oktobar 2009, 15:54:34 »

Potrebna mi je pomoc za pravljenje ove rakije. Sakupio sam oko 500 kg divlje kruske pa sam ostavio da ostoji malo u dzakovima. Treba uskoro da je sameljem i ubacim u kacu  pa me zanima da li da stavljam secer i kvasac, posto sam dosad pravio samo od sljiva i to bez ikakvih dodataka.
Sačuvana
sasaobr
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13

« Odgovor #1 Poslato: 21. Decembar 2010, 18:59:34 »

Ove godine sam se upustio u pecenje rakije od divlje kruske, mada nikad ranije nisam pekao ni od cega drugog. Stavio sam samo 5% secera i nista vise. Dok sam prikupljao kruske drzao sam ih u plasticnim dzakovima i mislim da sam tu pogresio, verujem da je trebalo da ih ostavim par dana na suncu da dodatno uzru. Od 180 kg kljuka mi je izaslo 13l rakije od 44 stepena.
Sačuvana
sasaobr
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.19

« Odgovor #2 Poslato: 15. Decembar 2011, 17:36:15 »

I ove godine sam pekao rakiju i mislim da je ispala jos bolja. U odnosu na prethodnu godinu promenio sam par stvari: kruske sam par dana ostavljao na suncu, muljao sam ih u muljaci, i u kljuk sam dodao pekarski kvasac. Krusaka sam skupio 300kg na tu kolicinu sam dodao 5% secera i 120g kvasca. Iz prepeka i nakon blazenja destilovanom vodom na jacinu od 42%, dobio sam 35l.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.04 sekundi sa 21 upita.