23. Maj 2012, 20:00:18 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vesti oko vina i za vina, a opet nije stručno!  (Pročitano 2123 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.14

« Poslato: 20. Oktobar 2009, 17:38:07 »

Još jedno priznanje su dobili mali proizvođači vina, ovoga puta to je: Za ručkom pri poseti presednika Rusije Medvedeva služena su vina proizvedena u vinariji krnjevo "Mali podrum Radovanović" i vina proizvođača Kovačević!
Sačuvana

Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
protein
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Starost: 28

alkohol dehidrogenaza kvasca EC 1.1.1.1

Linux
Browser:
SeaMonkey 2.0.1

« Odgovor #1 Poslato: 15. Februar 2010, 11:13:52 »

Zanimljiva vest sa Instituta za vinogradarstvo i voćarsto novosadskog Poljoprivrednog fakulteta:

http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/domaca-vina-od-domacih-sorti---brend-za-svet_173621.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RtvSveVesti+(RTV+poslednje+vesti)

i ista vest na:

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/ekonomija/glas-javnosti-15-02-2010/domaca-vina-brend

Meni je bilo zanimljivo, pa sam pomislio da će biti zanimljivo i drugim članovima foruma. Pozdrav  Smiley
Sačuvana
peca50
Urednik

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #2 Poslato: 16. Februar 2010, 17:48:33 »

Evo još jedne lepe vesti: Delegacija MMF-a sa guvernerom i ostalima iz vlade Srbije, posle posete Kragujevcu i Fabrici Fijat automobili, stigla je u Krnjevo. U Krnjevo u vinariju Radovanović, gde je po drugi put u poseti. Posle brojnih državnika koji su pili vino koje je proizveo Mija Radovanović, i brojnih poseta ambasadora i drugih važnih svetskih ljudi iz političkog i kulturnog života, ova druga poseta je vrlo važno priznanje vinima Mije Radovanovića. Mnogi su od nas imali priliku da probaju ta vina, a i prošle godine na prvom okupljanju i lično da vide vlasnika, popričaju, popiju i druže se. Zašto sam ovo objavio, pa ne da se samo pohvalim, već da ukažem na još jednu vrlo važnu činjenicu, a koja je pohvala za sve nas koji se družimo, proizvodimo i edukujemo na ovom sajtu. Zašto pohvala nama? Pa zato što se pokazalo da je prva sporedna stvar, posle nemilosrdnog biznisa, a koji nije sporedan, znaci prva stavar opšteg interesovanja je VINO! Ali VINO i kao ljubav!

U isto vrema na ulazu u isto to Krnjevo, meštani vode jednu vrlo tešku akciju. Akciju sprečavanja odlaganja štetnog(nedfinisanog po sastavu) otpada u bivšim vojnim magacinima. U akciju odlaganja je umešano ministarstvo odbrane, čiji su magacini; ministarstvo za zaštitu životne sredine sa ministrom Dulićem, koji uzgred razmišlja o raznim sastančenjima u egzotičnim zemljama, i baš ga briga za zemlju Srbiju ispod Save i Dunava, kao i ministar poljoprivrede Dragin koji misli da je poljoprivreda samo u Vojvodini....
Ova gorčina u pisanju nije uperena na Vojvodinu i njene ljude, već na slepilo politike i političara. P a zar je normalno da jednu relativno čistu oazu sa vinogradima, vinarijama, poljoprivrednom proizvodnjom, pitkom vodom, ljudima i istorijskim spomenicima (ispod magacina je prva seoska škola u Srbiji udaljena oko 300 metara), truješ sa štetnim otpadom zarad toga što će neko da drpi par miliona za to?
Na faceeboku je pokrenuta akcija pomozimo građanima Krnjeva da spreče odlaganje opasnog otpada, pa vas zato molim dajte nam podršku!

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Podrska-mestanima-Krnjeva/300994489628?ref=mf

Kopirajte link kompletno i ubacite u adres bar!
« Poslednja izmena: 16. Februar 2010, 19:34:44 Autor peca50 » Sačuvana

Panta
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 45

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #3 Poslato: 16. Februar 2010, 19:44:07 »

Vest o kojoj je Peca pisao objavljena je još juče na RTS. Naravno dajem iskrenu podršku meštanima Krnjeva.
Sa druge strane ona me je podstakla da predložim i da se razmisli o osnivanju UDRUŽENJA "SVE O VINU".
Samo okupljeni možemo delovati na ostvarivanju svojih ideja, a time i delovati preventivno da se slične stvari nedešavaju.
Sačuvana
peca50
Urednik

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #4 Poslato: 16. Februar 2010, 19:46:20 »

Ova ilustracija pokazuje udaljenost lokacije od pojedinih objekata, a vazdusnom linijom je prvi vinograd udaljen oko 500metara.
Sačuvana

jagnjilac
Punopravni član

Ugled člana: 9
Van mreže Van mreže

Starost: 51

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #5 Poslato: 16. Februar 2010, 20:15:17 »

Krnjevci iz sveg srca Vas podrzavaju Jagnjilci! Mi i ne sumnjamo da ce te istrajati. Samo napred, znamo pod kakvim vremenskim uslovima pokazujete svoju odlucnost da istrajete i sacuvate svoj zdrav zivot. Samo napred!
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
skabeta
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 Poslato: 16. Februar 2010, 20:31:47 »

Pa to sve objasnjava kvalitet Radovanovicevih vina. Taj specifican terroir to se izgleda ne moze naci svugde.
Mislim cak da ce tu da dodje do nekih pozitivnih mutacija i novih klonova. Pa poznato je da su 70-tih godina lastari i semenke noseni na institut u Vinci ca se zrace. Nemoj da ovo dodje do Rusa i ovih iz mmf-a.

Salu na stranu. Ovo sto pise Peca to je za mene najveci vid borbe za svoju zemlju. Ali slaba je vajda od svih tih ljudi koji odlucuju o tome jer oni nemaju mudrost indijanskuh poglavica i nasih dedova koji su podizali vinograde sa 60 i 70 godina. I uvek sam se pitao sta on to radi sa 70 godina kad nece njemu nista vredeti. E kako sam bio glup.

Mogu da se kladim da ce biti puno "velikih" misli kao ove moje pa za koji dan nikom nista.
Sačuvana
žure
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 40

Windows NT 6.1
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #7 Poslato: 17. Februar 2010, 15:57:19 »

Peco na žalost odvajkada je bilo da su zbog gluposti velikih stradali mali,ali nedajte se i demantujte ovu tvrdnju.Verujem da će se sve na kraju srećno završiti i da će Krnjevci uspeti da zaštite svoju zdravu životnu oazu.Nedajte se!!!
Sačuvana

In vino veritas - u vinu je istina
peca50
Urednik

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #8 Poslato: 18. Februar 2010, 14:10:02 »

Peticija potpisanih gradjana Krnjeva upućena na preko 20 adresa, zbog žurbe otišla nepotpuna a u smislu svih potpisa kojih ima još preko 1500. Vrlo je bitno da je i Opština Velika Plana stala uz nas. Nažalost primećuje se bojkot medija, delimičan ili totalan, a sve u zavisnosti od njihove "nezavisnosti". I što je najčudnije ili najnormalnije tkzv. nezavisni su najmanje se interesovali! No, Idemo daljeee!
Hvala na podrškama!!!
Sačuvana

jagnjilac
Punopravni član

Ugled člana: 9
Van mreže Van mreže

Starost: 51

Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 Poslato: 18. Februar 2010, 19:55:56 »

Peco, mozda mogu da pomognem. Moj drug je direktor GLASA JAVNOSTI a sprat iznad njih je KURIR.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
DarkoK
Zaslužni član

Ugled člana: 3
Van mreže Van mreže

Starost: 33

Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 Poslato: 19. Februar 2010, 14:49:31 »

S obzirom da se u ovoj temi pominje Mali podrum Radovanović želeo bih da kažem da sam sinoć otvorio buteljku Cabernet Sovinjon barrique koju sam prošle godine dobio na poklon od g-dina Mije Radovanovića. O utiscima, ne samo mojim, već i prijatelja koji su probali ovo vino, ne mogu ni da ispričam. Svi su ostali bez teksta i prvo pitanje je bilo gde se može kupiti. Zato i nije čudno što delegacije obilaze ovu vinariju.
Sačuvana

“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
peca50
Urednik

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #11 Poslato: 25. Februar 2010, 00:12:18 »

http://vthumb.ak.fbcdn.net/vthumb-ak-sf2p/v10819/43/57/1041064730/t1041064730_1278160707720_1487.jpg

Evo šta je g-din Mija Radovanovć rekao u vezi odlaganja otpada u Krnjevu!
Sačuvana

dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #12 Poslato: 25. Februar 2010, 10:05:24 »

Ja vidim samo sliku Huh?
Sačuvana
Don Julijan
Punopravni član

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 34

Don Julijan

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #13 Poslato: 25. Februar 2010, 13:42:32 »

Takođe... samo slika  Scratchhead
Sačuvana

Bog pića i piće Bogova!
skabeta
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 Poslato: 25. Februar 2010, 16:05:39 »

Izgleda da je g. Mija ostao bez reci.   Smiley
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 21 upita.