bokili79
Prolaznik
Ugled člana: 0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #30 Poslato: 17. Decembar 2009, 20:27:51 » |
|
Da se nebi raspravljali gde ima i kod koga proizvodjaca da se kupi lozni kalem ja cu da vam dam neki savet.Uvek je bolje kupovati lozne kalemove kod domacih rasadnicara ne zato sto je sadnica jeftinija nego zato sto je i boljeg kvaliteta i nije stojala na cuvanju u hladnjaci par godina,pa je zbog toga i prijem odlican za razliku od tih "evropskih kvalitetnih sadnica". Lozne kalemove mozete nabaviti u Rasadnicima u Velikoj Drenovi naj-poznatijem centru kalemarstva u svetu,pa neka neko opet kaze kako su strane sadnice bolje od domacih ili neka se prvo raspita!Pre samo desetak godina Velika Drenova je sa svojom okolinom proizvodila 45.000.000 sadnica kalemova sto niko nije mogao ni da zamisli u svetu,naravno vremena sankcija i blokade granica su ovu proizvodnju stavili na rub propasti,ali ovaj "zanat"kalemara se ne zaboravlja lako.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vali
Mlađi član

Ugled člana: 1
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #31 Poslato: 17. Decembar 2009, 20:34:50 » |
|
na osnovu mog iskustva potpuno se slazem.kalemari iz tog kraja su profesionalci do kraja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Ugled člana: 19
Van mreže
Pol: 
Starost: 33
|
 |
« Odgovor #32 Poslato: 17. Decembar 2009, 21:05:52 » |
|
Ja sam zvao dosta njih za prolecnu sadnju,sa sortama su prilicno tanki.Niko od njih nije mogao da mi da konkretan odgovor kada treba da im rezervisem sadnice i kada bih mogao da ih preuzmem.Videcemo,cucemo se i sl.Imaju po dve tri sorte i to je.Desavalo se ljudima da dobiju potpuno drugu stvar od onoga sto su trazili.A to da su kvalitetnije od uvoznih je diskutabilno.Niko od njih nema laboratoriju za ispitivanje virusa i sl.Dosta njih nema maticne zasade nego jednogodisnje delove uzimaju sa divljih loza pored vodotokova.Raspitivao sam se oko sadnje,jedan kaze sadi hidroburom,drugi nikako hidroburom to ne valja,jedan kaze nikako stajsko djubrivo jer je zarazeno i sve u tom stilu.Ni jedan mi nije rekao "moze,imam te sorte,kostaju toliko dodji tad i tad"Ipak treba malo ozbiljnosti.Ne mozete da kazete da jedan VCR-ima lose sadnice.U banci gena imaju nebrojeno sorti i mogu da nakaleme sta pozelite.Slusao sam iskustva ljudi koji su sadili njihove sadnice i prezadovoljni su.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sale
Urednik

Ugled člana: 19
Van mreže
Pol: 
Starost: 33
|
 |
« Odgovor #33 Poslato: 18. Decembar 2009, 07:47:27 » |
|
Zaboravih,da niste slucajno vi iz tog kraja pa po sistemu svaki ciga svoga konja hvali?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bokili79
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #34 Poslato: 19. Decembar 2009, 02:35:33 » |
|
koga si konkretno pitao za sorte i kolicine? Ako imas neku dilemu obrati se firmi Tehno-produkt i oni ce ti sve objasniti,cak ce doci i na licu mesta ako treba.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shuca
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #35 Poslato: 20. Decembar 2009, 19:27:38 » |
|
a jel sme bokili da nam da neki kontakt tel od te firme tehno produkt jer sam i ja zainteresovan za sadnice ako nije problem hvala
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
bog je stvorio vodu, a covek vino!
|
|
|
bokili79
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #36 Poslato: 21. Decembar 2009, 20:27:04 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
duje
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 48
OS:  Windows Vista Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #37 Poslato: 13. Januar 2010, 13:09:26 » |
|
Ja vam mogu isto preporučiti kalemara iz Velike Drenove.Većina vinograda podignutih u zadnje vreme u Sremskim Karlovcima je zasađena njegovim kalemima.On je nekada kalemio i za institut u Karlovcima.Ime čoveka je Dragan prezime sam zaboravio a telefon mu je 063 8279068.Prošle godine sam uzeo kalemove od njega i bio sam prezadovoljan.Prijatno me iznenadilo što je čovek par puta zvao da pita kakav je prijem i kako napreduju .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Matej
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 39
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #38 Poslato: 15. Januar 2010, 13:34:00 » |
|
Duje, kakav ti je bio prijem u %?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
proka
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #39 Poslato: 15. Februar 2010, 14:25:11 » |
|
Da li neko zna pouzdanu osobu od koje mogu da kupim lozne sadnice sorte Viktorija i Hamburg klon bekman?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bokili79
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #40 Poslato: 21. Februar 2010, 19:13:04 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
stevic
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #41 Poslato: 21. Februar 2010, 21:11:39 » |
|
Ko prodaje neke sorte bezsemene vinove loze ? Gde mogu da ih nabavim ? i koje sve vrste isih postoje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
okiki
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #42 Poslato: 30. Jul 2010, 18:36:08 » |
|
Pridruzujem se preporukama za kaleme iz okoline Velike Drenove. Imaju i svoj i sertifikovani sadni materijal. Evo i broja telefona ukoliko je neko zainteresovan 0631711553.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
2244
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #43 Poslato: 07. Februar 2011, 16:16:26 » |
|
samo me zanima gde moze da se kupe sadnice vinove loze kvalitetnog proizvodjaca ako ga ima oupste u SRBIJI. Dali bi bi po misljenju strucnjaka odgovaralo sadjenje na zemlji koja spada u 6 klasu i relativno vise nadmorske visine od oko 600m,Dali odgovara to podneblje?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
stevic
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #44 Poslato: 21. Januar 2012, 16:09:39 » |
|
Gde mogu da kupim dobru vinovu lozu sorte Vranac ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|