darko
Zaslužni član

Ugled člana: 21
Na mreži
Pol: 
Starost: 38
|
 |
« Poslato: 27. Maj 2008, 21:03:29 » |
|
 spremna za vinski bal, marta ove godine
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 27. Maj 2008, 21:39:16 Autor darko »
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže
Pol: 
Starost: 32
|
 |
« Odgovor #1 Poslato: 28. Maj 2008, 00:16:19 » |
|
Meni ova etiketa skroz korektno izgleda, curan mi je skroz originalan..Nesto mi se odmah javlja cureci podvarak ne znam zasto, mislim da to ima neke veze sa Jagodinom...Sta ti se konkretno ne svidja na njoj?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darko
Zaslužni član

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #2 Poslato: 28. Maj 2008, 17:26:46 » |
|
ma ne da mi se ne svidja, nego treba da se doradi! kao na primer zapremina flase 0.75litra, jacina 12% alkohola stio treba da sadrzi svaka etiketa ostalo mislim da nisam ispustio i jos po neka sitnica oko dizajna. u svakom slucaju bi curana zadrzao kao maskotu grada JAGODINE odakle vino i potice!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
Administrator

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #3 Poslato: 28. Maj 2008, 18:10:38 » |
|
Podelio sam temu da ne razvodnjavamo pricu o cuvanju vina sa pricom o etiketama.... Znaci ipak mi je bila dobra asocijacija sto se curana tice  treba da se doradi! kao na primer zapremina flase 0.75litra, jacina 12% alkohola to je sekund posla ako znas u kom programu je uradjena etiketa i ako imas orginalan fajl sa sacuvanim lejerima. Moze da se uradi i ako nemas ali je malo komplikovanije jer onda moras skenirati etiketu... Ako hoces posalji mi na mail pa da pokusamo da je doradimo 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darko
Zaslužni član

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #4 Poslato: 28. Maj 2008, 19:03:49 » |
|
sredice to burazer (radi u stampariji graficki dizajn) jer je on i pravio etiketu uz moje sugestije ali znas onu boljku da kod vodoinstalatera u kuci kaplju cesme tako ni moja etiketa nije dovrsena
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #5 Poslato: 28. Maj 2008, 23:19:38 » |
|
Darko, ne bih da te razočaram, ali postoje stvari koje se ne mogu staviti na etiketu. Tako na primer, ne možeš pisati "vinarija" ako nisi registrovan kao vinarija, tj. pravno lice. Dalje, naziv mesta, lokaliteta, ili drugi geografski pojmovi se ne mogu navoditi ako vino (ili grožđe) nema zaštićeno geografsko poreklo.
Pokušaću u toku sledeće nedelje da iz Ministarstva dobijem šta sve po novom Zakonu može da sadrži etiketa i pod kojim uslovima. Ja ću sledeće nedelje flaširati moje vino, pa i mene živo zanima nov Zakon.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darko
Zaslužni član

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #6 Poslato: 29. Maj 2008, 06:46:23 » |
|
vinarija jovic vec postoji registrovana u knjazevcu i dosta je poznata www.vinarijajovic.co.yu i verovatno kada bih registrovao vinariju ne bi je nazvao tako jer bi doslo do podudaranja imena, a ovo sto smo napisali iz kog vinogorja potice bio je razlog jer smo nosili vino na ocenjivanje u drugoj opstini pa cisto da se zna odakle dolazimo. osvoili smo 17.73 boda a ocenjivali su cilic iz coke jovic sa fakulteta i jancic urednik casopisa vino
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #7 Poslato: 29. Maj 2008, 22:50:40 » |
|
Čika Buca Jančić. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže
Pol: 
Starost: 61
|
 |
« Odgovor #8 Poslato: 21. Jun 2008, 00:23:51 » |
|
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21. Jun 2008, 00:28:56 Autor dioda »
|
Sačuvana
|
Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
|
|
|
DarkoK
Zaslužni član

Ugled člana: 3
Van mreže
Pol: 
Starost: 33
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #9 Poslato: 27. Avgust 2008, 14:14:23 » |
|
u kom programu se rade etikete za vino? I kako da dodjem do tog programa?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
|
|
|
dioda
Administrator

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #10 Poslato: 27. Avgust 2008, 15:50:07 » |
|
Najbolje da koristis CorelDraw, Adobe Illustrator ili Photoshop, ako znas da radis u nekom od ovih programa mozes napraviti sta ti god padne na pamet... Mozes na google naci i neke specijalne programe za etikete, nisam nikada radio sa njima tako da ne mogu nista vise da ti kazem ali su sigurno igracke u odnosu na ova tri programa gore  Kako da nabavis neki od ovih programa? U Srbiji to nije nikakav problem 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Urednik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #11 Poslato: 27. Avgust 2008, 22:50:00 » |
|
Kao što reče dioda postoji niz programa za izradu etiketa i uopšte raznih zadatih rešenja, a ja bih potvrdio CorelDraw i Photoshop. Corel se razlikuje zato što ima takozvane bit mape od Photoshopa, međutim prvo i osnovno je poznavanje rada sa njima, nije baš lako, ali i jedan i drugi pružaju vrhunsko finiširanje ideje u dobijenu etiketu. Na šta još treba obratiti pažnju, a to je na predviđeni kvalitet papira na kome će se štampati etikete, u smislu debljine(upijanje boje), površinskog izgleda-obrade papira (mislim na glanc, raster ili nepravilni raster), jer ako se to neprilagodi odlično rešenje u smislu dizajan, grafike, boje, i koje odlično izgleda na ekranu kompa, može vas razočarati posle štampe, zato treba uraditi više varijanti, jer je etiketa obaveštenje, mamac i ulaznica za potencijalnog kupca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ivan
Punopravni član

Ugled člana: 2
Van mreže
Pol: 
Starost: 27
|
 |
« Odgovor #12 Poslato: 28. Avgust 2008, 02:11:12 » |
|
za amatere postoji jedan vrlo jednostavan i kvalitetan program za izradu etiketa, zove se Wine Label Maker, ja sam go osobno koristio prosle godine za izradu nekih svojih etiketa dok mi ove godine etiketu dizajnira pravi skolovani graficki dizajner i crtac.. potrazite po netu taj programcic, zbilja je ok!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Urednik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #13 Poslato: 28. Avgust 2008, 23:38:42 » |
|
 [/URL][/img] http://www.freelabelmaker.com/white.htmlBesplatan program za izradu etikaet.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DarkoK
Zaslužni član

Ugled člana: 3
Van mreže
Pol: 
Starost: 33
|
 |
« Odgovor #14 Poslato: 01. Septembar 2008, 08:39:42 » |
|
Ima li smisla da sam odštampam etikete ili je bolje da to predam nekoj štampariji? Ako mogu i sam koji papir se koristi i moše li da se štampa na laserkom štempaču i koji se lepak koristi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
|
|
|
|