dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže
Pol: 
Starost: 32
|
 |
« Odgovor #15 Poslato: 01. Septembar 2008, 14:30:47 » |
|
Ja sam pravio za sebe dvadesetak experimentalnih prosle godine... To mi je tetka odradila jer ima stampariju a stampala ih je na samolepljivom papiru. Mozda ti je najbolje da nazoves par stamparija i vidis koliko bi te kostalo pa odluci da li ti se isplati ili ne...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #16 Poslato: 07. Septembar 2008, 02:14:21 » |
|
Darko, ako već sam kreiraš etiketu i uradiš pripremu, najbolje je da odneseš da ti to štamparija uradi i profesionalno iseče ivice. Štampajući sam (etiketu u boji) potrošićeš više para nego što će ti uzeti štamparija. Na to dodaj i cenu lepka. Ja sam ove godine uradio etikete na sjajnom, poluplastificiranom samolepljivom papiru, i platio 5 dinara po komadu. Složićeš se da to i nije neka cena, ali zato ekstra izgleda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
Administrator

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #17 Poslato: 07. Septembar 2008, 19:59:08 » |
|
Pet dinara je stvarno dzaba, pretpostavljam da si narucio vecu kolicinu ili su inace tako jeftine?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže
Pol: 
Starost: 61
|
 |
« Odgovor #18 Poslato: 08. Septembar 2008, 15:34:07 » |
|
U Smederevu imam dobrog prijatelja i drugara koji ima svoju štampariju, a osobine su mu da je povoljan sa cenom i odličan sa kvalitetom, ako te interesuje kontakt javi mi se preko PP da ti dam broj njegovog telefona, a ujedno da te preporučim. Moja preporuka je da štampaš na "bizon" papiru samolepljivom i da ti odmah uradi takozvano štancovanje, opkrajanje etiketa!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #19 Poslato: 08. Septembar 2008, 23:37:11 » |
|
Tačno to što ti Peca kaže. I to me je koštalo 5 dinara po komadu. Slagaću te, da li sam uradio 2 500 ili 3 000 komada. Isto sam uradio i sa kutijama. Beli, kvalitetan karton, sa sito štampom i podloškama za 6 flaša u ležećem položaju, me je koštalo oko 34 dinara po kutiji. Samo što sam morao da naručim kliše mog logo-a, na osnovu koga je išla štampa na kutiji, i on me je koštao 100 evra. Ali, on je večan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cip
Punopravni član

Ugled člana: 0
Van mreže
Pol: 
Starost: 54
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #20 Poslato: 27. Septembar 2008, 08:41:25 » |
|
Gde se moze povoljno kupiti manja kolicina kartonskih kutija za pakovanje 6 komada buteljki vina?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Markoni
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 31
|
 |
« Odgovor #21 Poslato: 07. Oktobar 2008, 12:15:17 » |
|
To uopšte nije visoka cena etiketa. Kovam je radio dizajn etiketa i koja je cena? Ja sam se raspitivao kod dizajnerke koja je radila dosta poznatih vina kod nas i ona traži 100e po etiketi, a pruža i usluge štampanja. Tako da me interesuje da li je to mnogo ili ne?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In vino veritas!
|
|
|
dioda
Administrator

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #22 Poslato: 07. Oktobar 2008, 13:48:04 » |
|
Sto se dizajna tice odes na dizajn zonu ( www.dizajnzona.com) kazes da ti treba etiketa za vino i neko ce se javiti.. Mislim da ces naci nekoga ko ce ti odraditi posao za manje od 100e.... Da li u tih 100e ulazi i odredjeni broj etiketa (posto si rekao da pruza i usluge stampanja) ili je to samo za dizajniranje etikete?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Markoni
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #23 Poslato: 07. Oktobar 2008, 14:31:22 » |
|
100e je cena samo za dizajn, a usluge štampe ili marketinga,... se dodatno plaćaju. To nije velika cena za dizajnera koji ima iza sebe etikete Terra Lazarica, Trijumf, Harizma,... i kada se to podeli sa nekoliko hiljada boca ili stotina, onda je to mala jedinična cena.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In vino veritas!
|
|
|
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže
Pol: 
Starost: 61
|
 |
« Odgovor #24 Poslato: 07. Oktobar 2008, 14:50:47 » |
|
Bez da podcenjujem rad dizajnera za etikete koje je naveo markoni, hteo bih samo jedno usmerenje a u cilju što boljeg nalaženja grafičkog rešenja za etiketu da mu dam neka moja razmišljnja. Posle duže i više izrađenih grafičkih rešenja, dizajneri počinju da se ponavljaju, jer normalno imaju svoj stil i propznatljivost i normalno od toga neće da odstupaju. Zato pre nego odlučiš za bilo koga, ipak pogledaj malo etikete svetskih vina, a najlakše ti je da na google pretraživaču ukucaš wine, i to images, videćeš hiljade etiketa, pa na osnovu tvojih razmišljanja i viđenja raznih etiketa, stvorićeš jasan cilj kakvu etiketu želiš da uradiš. Onda je lako tvoju zamisao sprovesti u delo. I možda da budem off topic, moj sin kao dizajner to radi za 50 eura po etiketi, i daje ti mogućnost ako ti se svidi tek onda da platiš.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
|
|
|
dioda
Administrator

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #25 Poslato: 07. Oktobar 2008, 15:15:22 » |
|
Postojao je ranije sajt na kom je bila odlicna kolekcija etiketa iz svih krajeva sveta. Ustvari sajt i sada postoji vise ne postoji ta galerija sa etiketama... Ja sam bio mudar pa sam skinuo na hard oko 220 etiketa koje su mi se najvise dopale 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Markoni
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #26 Poslato: 08. Oktobar 2008, 11:45:45 » |
|
Svaka čast onome ko je izmislio ove forume  Imaću u vidu vaše savete ako dodjem do flaširanja svog vina u komercijalne svrhe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
In vino veritas!
|
|
|
cip
Punopravni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 54
|
 |
« Odgovor #27 Poslato: 03. Decembar 2008, 08:32:58 » |
|
Evo saljem vam moje nove etikete za vino. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #28 Poslato: 03. Decembar 2008, 12:19:10 » |
|
Evo još jedne etikete.  
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
macak
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 41
|
 |
« Odgovor #29 Poslato: 24. Decembar 2008, 23:13:48 » |
|
Evo i moj dizajn etikete koju sam napravio za rakiju viljamovku. Mozete li dati prijedloge sta treba prepraviti, dodati ili oduzeti prilikom pravljenja etikete za vino 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 25. Decembar 2008, 01:53:05 Autor dioda »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|