07. Februar 2012, 03:27:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Presovanje komine - uticaj na aromu destilata  (Pročitano 615 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
sapy
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Starost: 46

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Poslato: 20. Februar 2010, 12:54:01 »

što bi se desilo ako bi kominu prije destilacije presali na preši od grožđa,dobili bi samo tekućinu ali koliko bi nestalo tvari arome?zanima me koliko bi se arome izgubilo na taj način?
Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 Poslato: 20. Februar 2010, 15:02:53 »

što bi se desilo ako bi kominu prije destilacije presali na preši od grožđa,dobili bi samo tekućinu ali koliko bi nestalo tvari arome?zanima me koliko bi se arome izgubilo na taj način?

Ovo si pitanje trebao postaviti na temi koja je u skladu sa njim. Ali ako nikome drugom ne smeta, ne smeta ni meni.
Komina u fazi završene fermentacije izložena direktnom i intenzivnom dodiru sa kiseonikom, narodski rečeno, „lapi“ u svakom pogledu. Imaš gubitke i alkohola  i aromatskih jedinjenja isparenjem. Pored toga imao bi situaciju oksidiranja fenolnih spojeva i antocijana (bojenih materija) koji su važni za aromu (mnogi od njih su nepostojani prema kiseoniku-efekat posmeđivanja), koji i u procesu destilacije igraju važnu ulogu. Na drugoj strani količinski svaki odbačeni kilogram tropa u ovakvoj situaciji imao bi, pretpostavljeni efekat, približnog odbacivanja trečine litre dobijene preševine.
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.038 sekundi sa 22 upita.