23. Maj 2012, 21:26:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: EX premijer Živković podigao vinograd od preko 40ha  (Pročitano 3324 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
killroy
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #30 Poslato: 10. Mart 2010, 21:55:29 »

Nije me bilo na forumu par dana, kad gle ludila...
Ajmo redom...
@mladen.67
@cip
evo ja imam vinograd, mnogo veci od 5ha, kakve to ima veze sa ucescem na forumu, ili bilo cime...

@milan73
Ti Karlovacki "strucnjaci" su jedan od razloga zasto je vinarstvo u ovako jadnom stanju... Pitaj ih koliko imaju vinograda, a koliko vina proizvode, pa ce ti sve biti jasno, pitaj ih zasto komovicu nazivaju lozovacom, i gde rastu sve te silne dunje koje su pretvorili u rakiju... Naravno, cast izuzecima! Ne miniraj forum jer je svaka razmena znanja korisna i dobrodosla, a tebi ako smeta...
Sačuvana
Milan73
Punopravni član

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 38

samo polako

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #31 Poslato: 10. Mart 2010, 22:03:33 »

E LOZARE SVAKA ČAST

DOSLOVNO JE KAKO SI NAPISAO, to sam i ja rekao, pa mi Don Julijanuš, spustio..jbg
Aman, baš na "ijadama" između dva zalogaja, dok neki nabeđeni profesor priča.....BARVO KRALJU, baš si ih skenirao.

ja moram da ti priznam da sam i ja čest element te scenografije, evo u petak sam bio u Sr. Karlovcima, lepo se slovenac trudio da priča o fermentoru-vinifikatoru, sistem sa i bez azota.... a ovi samo što se na lustere nisu počeli penjati da isčekaju posluženje, grozno.. naravno..uvek ono naše ŠTA TI MENI PRIČAŠ?-znam ja!

E tako, moj Don Julijanuše, sada si i ti nešto naučio!

Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #32 Poslato: 10. Mart 2010, 22:43:34 »

Milane!

Ovaj forum sa 1383 člana odgovara i znanjem i svim ostalim elementima slici cjelokupnog društva sa naših govornih područja.
Ne bi trebalo ništa da te iznenadi po tom pitanju.
Pljuvanje po tebi a ni po drugima nije baš vrijedno pohvale i trebalo bi ga se kloniti.
Ja neču pljuvati, ali hoču pozvati tebe i sve tvoje prijatelje iz udruženja destilera da malo provjere svoje znanje na ovom forumu.
Predlažem vam da se udružite i sa znanjem i sa proizvedenim količinama kako bi duel bio bar donekle ravnopravan.
Kvalitet ne pominjem, bilo bi previše.
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
Milan73
Punopravni član

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Starost: 38

samo polako

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #33 Poslato: 10. Mart 2010, 22:57:08 »

Svaka čast, Bistrice

ja sam ti već jednom dao kompliment za mudrost...ne sećam se zarad čega.
ali shvatio sam da si, uz nekolicinu, jedan od retkih progresivnih i nesebičnih.
sećaš se da smo jednom postovali na temu domaća vs. tradicionalna vs savremena rakija

tu si mi dao do znanja da isto mislimo, verovato i radimo isto samo što se nismo upoznali.

inače naše udruženje je sjajna priča. naravno ima tu i tradicionalista ali nema veštaka.

ali što ima genijalaca, nemožeš da veruješ kakvih pozitivaca tu ima. ja sam presretan kad god se sretnemo.

u ostalom, cene koje pojedini proizvođači postižu su najbolja diploma i priznanje.
Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #34 Poslato: 10. Mart 2010, 23:45:05 »

Da, u pravu si sretali smo se na forumu. O obostranom razumjevanju si u pravu i opet slično razmišljane. Pa me je onda zbog toga i iznenadio ovaj tvoj "nipodaštavajuči" ton, zbog kojeg sam i ja malo agresivnije odgovorio. Čak sam napisao i nešto na šta sam stvarno alergičan. Ali to je valjda dio lekcije koju sam naučio da svi skupa jedino tako hočemo prihvatiti realnosti i preispitati svoje stavove. Za genijalce važi pravilo da ih ima svuda i njima svakako treba biti oduševljen. U svakom od nas se ponekad probudi tračak genijalnosti. A vjeruj da mi se mnogo tih tračaka probudilo i na ovom forumu. Ako imaš strpljenja i pažljivo čitaš pitanja (ne moraš odgovore) vidjet češ koliko genijalnosti možeš doživjeti čak i tamo gdje se najmanje nadaš. Zbog toga i ne dam da bilo ko nipodaštava ovo što se ovdje dešava, a ko misli da zna mnogo više i da mu je to ispod nivoa (kao ovaj tvoj prijatelj) neka dođe, prospe par teza, mislim da bi jako brzo promijenio mišljenje.

P.S. Cijena je stvar marketinga a ne kvaliteta, što ne znači da ne može iči u paketu.
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
shuca
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #35 Poslato: 14. Mart 2010, 17:49:58 »

ano dacu ti ja pola od mojih podsticajnih sredtava ako si ti pismen a ja nepismen pa ne umem da procitam,gde ti zivis u uzbekistanu,zar ne vidis gde su pare otisle zivkovic,kostic,radoman bozovic 1200ha,pa ostala plejada,eto vidis oni znaju da citaju ami smo nepismeni.kada se podere onda se donesu nove uredbe i ti i je mozemo da se slikamo ,
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
cvele
Zaslužni član

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #36 Poslato: 14. Mart 2010, 21:43:36 »

neka se javi neko juznije od beograda ko je dobio subvencije od drzave srbije-samo JEDAN (1)
Sačuvana

dok pijem-zdrav sam
DarkoK
Zaslužni član

Ugled člana: 3
Van mreže Van mreže

Starost: 33

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #37 Poslato: 15. Mart 2010, 07:53:58 »

Ja poznajem čoveka iz okoline Smedereva koji je dobio subvencije za podizanje vinograda.
Sačuvana

“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
ano
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 45

Windows XP
Browser:

« Odgovor #38 Poslato: 15. Mart 2010, 14:45:24 »

Shuco ,prvo u mom tekstu koliko vidim nigde ne tebe nego nikoga poimence nisam pomenuo da je nepismen a zasto si se ti nasao uvredjen o tome ti razmisljaj.Da li imas neki drugi problem ne interesuje me medjutim na drugoj jucerasnjoj tvojoj poruci vidim da si takodje bio ljut na sudije da izazivas na dvoboje proizvodjace rakija i tome slicno.I ranije ti se desavalo da ulazis u nekakve debate cim ti se ne svidi post koji je stigao na forum.I u pravu je mk kada ste trebali da dodjete na sastanak forumasa nigde nikoga a pre toga koliko mi se cini bilo je sa tvoje strane rezervisano 3-4 mesta, pa uzorke na videlo pa tek onda otvarajte katedre.Ja taj deo rakije ne mogu nesto da komentarisem mada pecem dve vrste rakije sljivu i lozu,i moram da priznam da cesto kada krene malo ozbiljnija polemika  a posebno od Bistrice ja ne citam postove jer je to spansko selo za mene ali mi uopste ne smeta sto postoji takva polemika cak dapace ima koga to interesuje.A sto se tice subvencija reci cu ti da ja stvarno nisam niti cu biti iz Ubekistana i da mi je spremno 1.7ha za zasad loze iz subvencija koje ce biti realizovano ovih dana a u pripremi je i izgradja vinskog podruma sa salom za degustacije uz subvencije min.turizma u iznosu od 50%investicije.A ti shuco i dalje budi ljut sto se mene tice.
Sačuvana
skabeta
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #39 Poslato: 15. Mart 2010, 15:17:27 »

Ano, podeli molimte saznanje o subvencijama od ministarstva turizma (ekonomije) u iznosu od 50%. Gledao sam sajt min. ekonomije ali nema nista o tim subvencijama.
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #40 Poslato: 15. Mart 2010, 19:11:25 »

ima tu jedan kamičak koji me žulja kod "kredita za poljoprivredu sa subvencionisanim kamatama za tekuću poljoprivrednu proizvodnju"
za prošlu godinu pregovori sa bankama,spisak banaka,uredba itd. sve je bilo zgotovisano do 1. maja. a čovek se pita ako treba bar mesec dana za proceduru dobijanja kredita(1.jun) čemu onda krediti(ili kome) jer proizvođaču trebaju pare za početak proizvodnje a ne naknada troškova
sada se i ne nazire kraj pregovorima a sezona je na pragu.
postavlja se pitanje da li država svesno kasni da ne bi svima davala kredite?
a ne pričamo da moraš da čekaš banku da igra hoću-neću sa tvojim živcima i da ti na kraju ne izda kredit jer gazdinstvo(recimo)nije izmirilo dugovanja za prethodnu godinu prema fondu PIO za poljoprivredu(što je gotovo pravilo južno od Save i Dunava)
a sada se prave blesavi i kažu: zaloga na pšenicu(zakon o skladištima)!
pa to kad vaš ministar(Dragin) bude žirant prihvatićemo!
dotle,ko ima kuću,štalu OK.Ostali STOJ!
Sačuvana
ano
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #41 Poslato: 17. Mart 2010, 11:43:59 »

Skabeta, izvini nisam bio u mogucnost i da ti odma ogovorim.Prvo ispravka nisu to subvencije nego krediti za podsticaj kvaliteta ugostiteljske ponude.Kamata je 1% na godisnjem nivou sa rokom vracanja od 60 meseci i od toga odbij 12 meseci grejs period.Posle razgovora sa gos.Maksimovic(nisam siguran sa prezimenom) receno mi je da je takozvani vinski turizam kod nas u povoju i da bi uz adekvatno odradjenu papirologiju skoro sigurno projekat bio odobren.Po njihovoj evidenciji samo 4 vinska podruma pored prostorija za vino i degustacione sale imaju i sobe za prenociste sto je po njihovim recima katastrofalno.Jedini problem po meni je sto za dobijanje sredatava moras imati svu dokumentaciju za gradnju jer si u obavezi da dobijena sredstva potrosis u roku od 12 meseci.Ljudi su dobijali sredstva ranije pa nisu naknadno mogli da dobiju dozvole za gradnju pa je nastao problem oko vracanja kredita.Minimalna sredstva za polj.gazdinstvo  ili fizicka lica su 500.000 dinara a za mala ili srednja preduzeca 2.000.000 dinara.
Sačuvana
Don Julijan
Punopravni član

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 34

Don Julijan

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #42 Poslato: 19. Mart 2010, 01:08:41 »

E LOZARE SVAKA ČAST

DOSLOVNO JE KAKO SI NAPISAO, to sam i ja rekao, pa mi Don Julijanuš, spustio..jbg
Aman, baš na "ijadama" između dva zalogaja, dok neki nabeđeni profesor priča.....BARVO KRALJU, baš si ih skenirao.

ja moram da ti priznam da sam i ja čest element te scenografije, evo u petak sam bio u Sr. Karlovcima, lepo se slovenac trudio da priča o fermentoru-vinifikatoru, sistem sa i bez azota.... a ovi samo što se na lustere nisu počeli penjati da isčekaju posluženje, grozno.. naravno..uvek ono naše ŠTA TI MENI PRIČAŠ?-znam ja!

E tako, moj Don Julijanuše, sada si i ti nešto naučio!

Zapravo ako malo bolje pogledaš nije Don Julijanuš nego Don Julijan!
Jedino što sam rekao je da ne lupaš što se tiče toga da je ovo "beskoristan" forum (ako nisi to mislio, IZVINI).
Ništa drugo nisam spominjao... prelistaj.
Sačuvana

Bog pića i piće Bogova!
skabeta
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #43 Poslato: 19. Mart 2010, 17:35:41 »

Ano hvala. To mi je vise manje poznato. Nego sam se ponadao subvencijama. Mada ovo su ekstra kamate, steta sto nije malo duzi vremenski period otplate.
Sačuvana
ano
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #44 Poslato: 19. Mart 2010, 22:04:57 »

Subvencije mogu da koriste turisticke organizacije ,privredna drustva,preduzeca,odnosno druge organizacije i institucije ciji je osnivac vlada ili jedinica lokalne samouprave.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.071 sekundi sa 21 upita.