23. Maj 2012, 21:30:37 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vrednost vinograda  (Pročitano 1726 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Grofica
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.8

« Poslato: 23. Februar 2010, 21:06:33 »

Veliki pozdrav svima ovde sam nova!!!

Naime posedujemo vinograd od pola hektra, preko 1400 cokota, uglavnom sve sorta Kardinal. Sa ljubavlju ga sadili, mazili pazili, nismo imali iskustva pa smo sve po knjizi radili ali posle 7 godina odlucili da ga prodamo jer moji roditelji vise ne mogu da ga rade jer nemaju vise snage, vinograd je u punoj snazi i ponos i dika kraja, jer su moji roditelji perfekcionisti.

Interesuje me sta vi mislite koliko bi mogli da trazimo za njega, toliko koliko je u njega ulozeno ne mozemo da trazimo jer niko ne moze toliko da plati... Plac se nalazi u Slankamenackoj Jandi / Slankamenacki Vinogradi, plac ima 43 ara, struju (sto je tamo retkost) PRELEP POGLED NA DUNAV, namerno je ostavljen velik deo na pocetku placa jer smo planirali tamo i kucicu da sagradimo.

U kraju su mi nudili 10E po cokotu, mi to sve kad stavimo na papir malo je naspram koliko je tu ulozeno, nije nam hitno a opet sad krece orezivanje i sve ostalo sto prati prolecne radove, moji vise ne mogu, mi ne mozemo jer nismo tu a steta sve da propadne a toliko truda je tu ulozeno... sta vi mislite, znam da nema veze s temama ali kao i sto sama tema kaze off topic teme.... zaista bi volela vasa misljenja a ko zna mozda se neko i nadje ko bi vole da ga preuzme, iskreno mozda bi ga i dali za manje pare nekome ko bi ga drzao kao sto smo i mi

Sačuvana
ozon
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #1 Poslato: 23. Februar 2010, 21:29:04 »

Zdravo, ne znam koje su cene placeva u tom kraju ali kad se sve baci na papir da ne spominjem trud koji je tu ulozen ti ispod 20.000E nemas sta da razgovaras sa bilo kim, to je mlad vinograd koji je prakticno tek poceo da radja, onome ko ga kupi moze da se otplati posle nekih 5 godina ako se racunaju troskovi koji su potrebni za takav vinograd i to lagano, ja sad ne znam kako ste vi to uradili i sta ste sve to ulozili u njega ali to je neka okvirna cena koja bi trebala da izvuce ono sto je ulozeno u vinograd sad sve ovo ostalo sama znas koliko si i sta platila pa dodaj na ovu cenu, ako ti nije zurba bolje i plati nekog da ti ga radi a ti sedi i nadgledaj ga tj daj to roditeljima ako oni vec to ne mogu sami i cekaj pravog kupca, ako je tako dobro kao kazes svaka roba tj cena ima svog kupca.

A to 10E po cokotu nude oni koji jedva cekaju nekakve krize i tudje muke da se obogate na njima!!!
Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #2 Poslato: 23. Februar 2010, 21:59:50 »

Ovdje mi nešto "miriše" na kloniranje.
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
skabeta
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #3 Poslato: 23. Februar 2010, 22:05:40 »

MA ko to moze da plati, radi u njemu jedno dve sezone pa ces da vidis koliko vredi
Sačuvana
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #4 Poslato: 23. Februar 2010, 22:58:48 »

Grofice pozdrav!
Cenu tvog poseda i vinograda svakako diktira zakon ponude i potražnje. Sve zavisi od potencijalnog kupca i njegove zainteresovanosti. Ako je to neko koga neinteresuje vinograd, u ekonomskom i ljubiteljskom smislu, onda ćeš svakako biti razočarana ponuđenom cenom, ponudit će ti samo cenu za golo zemljište, ali ako naiđeš na kupca koji prvo gleda vinograd pa sve ostalo, onda ćete i ti i on biti zadovoljni. Šta preporučiti u ovakvoj situaciji? Pa sagledaj mogućnosti i odluči šta ćeš uraditi. Cenu formiraj na osnovu cene zemljišta, plus broj čokota, pa ako prođe  dobro je!
Sačuvana

Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
dioda
Administrator

Ugled člana: 27
Van mreže Van mreže

Starost: 32

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #5 Poslato: 24. Februar 2010, 00:04:18 »

Ovdje mi nešto "miriše" na kloniranje.

I meni je zamirisalo pa sam proverio - iste IP adrese whistlefly
Sačuvana
Grofica
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #6 Poslato: 24. Februar 2010, 15:59:45 »

Da ljudi bas vam hvala upravo mi upropastite sve!!!!

da kucala na dva mesta ali ne da udarim sebi reklamu vec mog tatu da nateram da razmisli malo!!! on bi ga dao i za 5000e a ja ne dam!!! jer znam koliko je znoja tu proliveno!!! tako da lepo molim administratore da obrisu sve osim prva dva posta a sutra nek ih vrate ako hoce kako im volja samo da on procita ono sto je vec napisano... izvinjavam se ako sam nekome ucinila nesto neprilicno!!!
Sačuvana
dioda
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #7 Poslato: 24. Februar 2010, 17:07:18 »

Zanimljiva situacija Roll Eyes
Sta ostali kazu, da brisem postove ili ne? Scratchhead
Sačuvana
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 Poslato: 24. Februar 2010, 17:52:16 »

To se pitao i Adam kad je od Eve uzimao jabuku, a kad je on mogao pogriješiti što ne bi mogli i mi, i život postade "zanimljiviji".
Ako ništa drugo naslov teme je zanimljiv, i dobro mjesto da se preispita vrijednost u odnosu na uloženi trud i ljubav, ako ni zašta drugo onda bar zbog satisfakcije svakog vinogradara ili voćara.
Sačuvana

Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
Grofica
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #9 Poslato: 24. Februar 2010, 18:40:13 »

Brisali ne brisali meni je sad svejedno  Sad... voz prosao tj tata bio nije video i otisao... tako da mi nije uspelo to sto sam htela u svakom slucaju svima veliki pozdrav i puno srece u svemu sto radite
Sačuvana
dioda
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #10 Poslato: 24. Februar 2010, 19:18:14 »

Grofice, zao mi je sto ti je propao plan!
Sledeci put se javi ranije pa cemo iscenirati pricu za tvog starog Smiley
Pozdrav
Sačuvana
bane30
Punopravni član

Ugled člana: 6
Van mreže Van mreže

Starost: 36

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #11 Poslato: 24. Februar 2010, 20:08:46 »

Eh da, nisam bas neko ko ovde stalno kuca ali redovno pratim. Na zalost ili na srecu(ne znam) novac je merilo skoro svega u zivotu ili ti bar velike vecine stvari. Posto sam inace lovac jedan moj prijatelj mi je rekao da se prodaje jedna jaaako dobra puska polovna, kaze za 1200 ojra a njoj je cena bar 3000! I sta sad? Meni se svidja al imam 1200 razloga da je ne kupim a on mi stalno prica kako je to u bescenje i to prodaje zena njegovog pokojnog prijatelja kojoj puska ne treba i tako sve u krug... A prodje godinu dana od kad je stavljena na prodaju!
To sa tim vinogradom je po meni kao i veza izmedju dvoje ljudi kojima je iz nekog razloga doslo da se raskantaju pa pocinju da se secaju i nabrajaju koliko je ko "ulozio" u tu vezu brak ili sta god a ne mogu da utuve u glavu da su u to usli samo zato sto je njima samima lepo a ne onom dugom, doduse zelimo da usrecimo i onog drugog ali smo sa njim zato sto je nama lepo. Sad verovatno sam otisao predaleko ali ako povucete paralelu shavticemo da groficin otac nije tu ulozio truda, znoja i rada nego ljubavi, zadovoljstva i uzivanja a to nema cenu za razliku od rada koji itekako ima cenu!
E sad sve ostalo je ponuda i potraznja i tu nema price a vreme ide, sto rece neko u prethodnim postovima ako nije frka nemojte ga prodavati ali ga obavezno odrzavajte jer ce te morati platiti i vadjenje cokota iz zaparlozenog vinograda!
Ne znam odakle mi ovolika inspiracija i ne zamerite ako sam bio dosadan.

P.S. Ne kupujem vinograd da ne bude zabune!
Sačuvana
Grofica
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #12 Poslato: 25. Februar 2010, 22:10:06 »

Haha veliki pozdrav svima, da trebala sam unapred da se javim, istina sve mi je u momentu palo napamet jer da sam mrvu razmislila mogla sam samo da sednem za drugi racunar i plan bi uspeo  dohfly

Da, nazalost upravo zbog toga sto je zadnjih 7 godina proveo uz taj vinograd zato ga i ne dam za tako male pare, iskreno nije nam ni zbog para nego same pomisli da tih 7 godina vredi toliko malo, najvise mi je zao jer je upravo zbog njega i propustio toliko lepih momenta uz unucice, svake zime kad bi dosli on bi trcao 2 dana bg 2 dana plac a opet leti kad krene berba ne bi se vadio odande, a s obzirom da je naucio u zivotu sve sto radi da radi maximalno kada bi i zavrsio sto treba bio bi toliko umoran da ne zna kako se zove, tesko je to... 

Zato smo i odlucili da ga prodamo jer i dati ga u najam... opet posle 5 godina cu da ga cupam napolje...
Sačuvana
shuca
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 Poslato: 27. Februar 2010, 22:04:57 »

mlada damo tj ,,groficee,, sve to sto ti nama pricas je maltene svako od nas iskusio.nece vama  a ni meni niko platiti ljubav ,trud, angazovanje, sekiraciju itd itd lepo vam je peca rekao da cenu diktira ponuda i potraznja.ako vam kazem da je moj drug kupio kucu u krcedinu sa bazenom i centalnim grejanjem od 150kvm za 15.ooo eura i to je dobio na poklon 70 lit rakije jer nisu imali gde da nose jer se gazda razboleo i pravac kod dece u beograd i kraj price .tako da ti je moj predlog kao i onog kolege ,,da malo sacekas,, jer gora vremena od ovih za prodaju ne mogu biti a lepo kazu narodne ,,strpljen spasen,,.toliko od mene a da znam kako se osecas ,znam, posto imam isti slucaj, ali p[osle kise uvek dolazi SUNCE
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Grofica
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #14 Poslato: 02. Mart 2010, 23:42:49 »

Znam, znam svega smo svesni, sad sedimo i cekamo....
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.073 sekundi sa 21 upita.