07. Februar 2012, 02:59:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Sajam vina na beogradskom sajmu  (Pročitano 3295 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
sale
Urednik

Ugled člana: 19
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 33

Windows XP
Browser:
Safari

« Poslato: 25. Februar 2010, 17:13:26 »

Na beogradskom sajmu se od 24-28 februara odrzava sajam turizma a ujedno i sajam vina.Jedan drugar mi u prolazu rece da je probao tamo i neke rakije od maline.Moracu u nedelju da odem da vidim cega sve ima.
Sačuvana
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 18
Van mreže Van mreže

Starost: 38

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 25. Februar 2010, 20:43:10 »

eto mene u subotu. posetite stand turisticke organizacije "Jagodina"
Sačuvana

mk
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #2 Poslato: 26. Februar 2010, 07:15:21 »

Ja idem danas,pa cu vam preneti utiske.Pozdrav
Sačuvana

HUBERT 1924
mk
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #3 Poslato: 27. Februar 2010, 08:19:59 »

Sajam je odlican,vredi doci videti,degustirati dobra vina....Na standu DIBONIS probajte rakije,pa napisite kako bi ih ocenili,inace pola litr kosta 1500 din.
Sačuvana

HUBERT 1924
Matej
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #4 Poslato: 27. Februar 2010, 10:34:54 »

pa Lacika postaje popularniji po svojim rakijama izgleda... Laugh
Sačuvana
dioda
Administrator

Ugled člana: 25
Van mreže Van mreže

Starost: 31

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #5 Poslato: 27. Februar 2010, 10:36:42 »

Na standu DIBONIS probajte rakije,pa napisite kako bi ih ocenili,inace pola litr kosta 1500 din.

Da li vredi toliko? Nisam probao njihove rakije do sada...
Sačuvana
mk
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #6 Poslato: 27. Februar 2010, 15:47:43 »

Na standu DIBONIS probajte rakije,pa napisite kako bi ih ocenili,inace pola litr kosta 1500 din.

Da li vredi toliko? Nisam probao njihove rakije do sada...

Po mom misljenju rakija sa dosta dodatih vestackih aroma(kajsija,dunja ,viljamovka),ko se razume u rakije odmah ce provaliti.Zelim da cujem i vasa misljenja.Ova rakija na benz.pumpama OMV kosta 2840.00 din pola litre!!!
Sačuvana

HUBERT 1924
dioda
Administrator

Ugled člana: 25
Van mreže Van mreže

Starost: 31

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #7 Poslato: 27. Februar 2010, 18:52:40 »

Nisam probao - ne mogu da sudim Cool
Sačuvana
ano
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 45

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #8 Poslato: 27. Februar 2010, 22:01:18 »

Bio sam danas na sajmu i mogu da vam kazem da sam se udavio u hrastovini.Na kraju sam krenuo i trazio ne barikirano vino,nazalost nije ga bilo.U obzir sam uzeo samo domace vinare.Aleksandroviceva crvena ,Radovanoviceva reserva cabernea2006,Dajicev game ,Jelenkoviceva kupaza caberne ,merlo Jovicev vranac ,Zupski region Ivanovicev prokupac Spasicev despot,Mlad mesec i da ne nabrajam ostale da covek ne veruje po meni jos malo pa nece biti razlike.Definitivno ja licno postajem protivnik barik varijante.Znaci sortni sastav na prvom mestu i to je to.Normalno to je moje misljenje,a ovo iskustvo mi je pomoglo jer i u praksi sto se tice prodaje vina nemam problema iako flasa 0.75l kosta 500din. i nije barik.Mislim da se ljudima vise svidja original miris i ukus.
Sačuvana
Matej
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 Poslato: 28. Februar 2010, 00:32:31 »

...iako se o ukusima ne raspravlja, pridružujem se mišljenju Ano Wink
...možda si ipak trebao da zaredjaš po belim vinima, tu ipak možeš da zaobidješ barique whistlefly, a Radovanovićeva kupaža Pinot-a je vrlo interesantna...
...sve u svemu, više sam očekivao od sajma, mislim da su organizatori mogli mnogo više uraditi na animaciji ino izlagača ako ni zbog čeg drugog, a ono zbog raznovrsnije ponude Scratchhead
Sačuvana
m_117
Mlađi član
**

Ugled člana: 1
Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 Poslato: 28. Februar 2010, 09:19:38 »

Juče sam i ja bio na samu i mogu Vam preneti svoje utiske. Pored standardno dobrih i već naveliko poznatih, Aleksandrovića, Radovanovića, Kovačevića, Janka.......najinteresantniji utisak na mene je ostavio Mačkov podrum iz Iriga, koji mi se iz festivala u festival sve više dopada, i mislim da je već sada ušao u vodeći krug vinara u Srbiji, najpre specifičnošću svojih vina kao sto je Sovinjon Akacija odležao u bagremovim buradima(otuda i ime vina) zatim Šardone sa povećanim procentom alkohola i zadržanim nijansom slasti koja ga čini interesantnim. Tu su još Merlot i Kamerlot, ali najjači utisak na mene uvek ostavi Mačkov PORTUGIZER, po meni ubedljivo najbolji kod nas i preporučujem da se obavezno proba. S obzirom da se manifestacija prvi put odvija u ovakvim okolnostima, mislim da je ok, i da će se u narednim godinama razvijati u pozitivnom smeru.
Sačuvana
ano
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 45

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #11 Poslato: 28. Februar 2010, 18:40:15 »

Matej to sam bio i uradio i moram da ti kazem da mi se najvise svideo roze od Kraljeve zaduzbine u kome je kupaza sovinjon blana i hamburga.Iako mi je hamburg sto se tice vina najodvratniji(izvinite na izrazu) ovde je ipak sovinjon nadjacao i dao jednu vrlu ozbiljnu notu vinu.Probao sam i tamnjaniku od Spasica i cini mi se da se  to vino najvise trazilo na standu.Inace ja licno nisam veliki konzumen belih vina ali su u glavnom to sto sam probao vrlo korektna.Svojstven ukus miris.A onda stizem do Radovanovica i tamo zaticem njegovo novo belo i novi rose kojeg po recima na standu jos nema u prodaji.Proba i cini mi se da Mija Radovanovic krece sa jednom malo jeftinijom i dostupnijom varijantom vina,sto ako bude tacno je razocaravajuce. Moram da napomenem da u subotu od 16h pa do 18h kada sam ja bio na sajmu standovi nasih najvecih vinarija su zvrjali prazni.Mislim da im je to najbolja ocena za njihova vina.Pomeni bi ipak trebalo ici na sto jaci kvalitet a ne kvantitet.Ali o tome neka svako vodi posao kako misli da je najbolje.
Sačuvana
shuca
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 Poslato: 28. Februar 2010, 22:24:46 »

Ano ne slazem se sa tobom sto se tice tvoje konstatacije da ti se ne svidja sto Mija pocinje da pravi jeftinija vina, pa zar ti se ne cini da su ova preskupa po meni.mislis li da ce ta jeftinja biti losija od ovih skupljih.,,ja ne verujem.igrom slucaja sam bio u italiji kod toskane kupovao sam neki mermer i od gazde sam dobio paket od 24 flase od kojih je bilo 12x2 ,, sva vina su bila od 13 do 14 posto alkohola a da ti kazem da bolja vina nisam pio u zivotu a pio sam i francuska i portugalska i dobra nemacka i odlicna slovenacka.znas sta mi je rekao gazda koji mi je poklonio vino da je cena oko 12 maraka (tada su bile marke). e pa ti sada vidi sta mi pijemo i po kojoj ceni, ne zelim da degradiram nase vinare naprotiv ja sam nacionalista i obozavam moju zemlju i naravno nase vino ali treba malo ipak skromnosti.sto se mene tice nikada u zivotu ne bih voleo da udjemo u tu EU ali zbog nekih stvari je potrebno ako ni zbog cega picemo jeftinija a bolja vina mislim na nasa  normalno.znam da to naravno ne odgovara proizvodjacima ali normalno im ni ne odgovara da im stane prodaja jer se tu krug zatvara.moje konkretno misljenje je da su kod nas vina ipak preskupa ,ali ne kazem da su losa naprotiv.poz zzzzz
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
mk
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #13 Poslato: 01. Mart 2010, 00:16:07 »

Sto se tice vina potpuno se slazem sa "ano-m".Vina skroz lice jedna na druga,barik, hrast,dim ,vanila ...Izdvajam i glasam za  Mackov PORTUGIZER!!! Thumb
Sačuvana

HUBERT 1924
Milan73
Punopravni član

Ugled člana: 4
Van mreže Van mreže

Starost: 38

samo polako

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #14 Poslato: 01. Mart 2010, 15:36:47 »

Drugari, na prvom mestu sajam nije mesto za degustacije vina i razumem proizvođače koji su sa rezervom prinosili bocu svakoj čaši ja sam bio u petak, kada obično sajam pravi dilove sa školama, deca sa plastičnim čašama, pijanci i svakojake bitange, jednostavno kvare ambijent da bi se probalo i MISLILO.
vidim da nas je to sve činilo nervoznim i posetioce i izlagače.
..."sva crvena...liče jedna na drugo", naravno kada još ne znamo kojoj školi vinarstva želimo da se okrenemo-kao nacija. Cabernet Souvignon traži malo ozbiljniji (sum T) od onoga što srpska klima može da pruži...i onda da nebi bio bljutav i kiseo...staviš chips u širu i tako fermentišeš.....jbg, nije da nemože. ali zato sva crvena imaju dopadljiv miris, pomalo bombonast (isti kvasci +/-) i retko koje ima ikakvo telo. ali su nam zato LAKA CRVENA I BELA savršena, uopšte se ne zezeam, par takvih Chardoanay-a je bilo, od Janka do Mačka da je to za svaki respekt. i šta sad, KAKO DA KOŠTAJU 5€ u Italiji za 5€ dobijete krš (di Tavola) sa navojnim zatvaračem. Trenutno, sve u evropi što i ole vredi košta 10.90 pa naviše a znate i samo da su naši troškovi proizvodnje solidno veliki, ili barem isti sa evropskim.
Kvalitetno i vrhusnko vino su skupa igra i mnogi naši vinari je igraju! ČESTITKE SVIMA
A šta ćemo sa rakijašima???
Srbija, se od sveg svog voća pretvara u centar VEŠTAČKIH RAKIJA, e sad ko je umeren "valja" po beogradskim kafanama veštak dunju, kajsiju po Bož pomozi cenama, a ima i ovih experata, oni ulože u marketing.... jebi se ti čestiti proizvođaču, kome ćeš ti to da prodaš? - nemaš količine a i....

...odvikli se ljudi od prirodnog mirisa voća, niko više ne zna kako miriše prva viljamovka. a ovi naši nezajažljivi kraljevi lažnjaka, su toliko "ogazdili" da se više i ne trude da to sakriju.
Barem da koriste neke prirodno identične arome, oni "Turaju" one najjeftinije koje i moja deca raspoznaju. Kajsija kao žvaka....AMAN SRBIJO, važno da moramo da imamo tehnologa da nam pravilno odredi 1:1000 dozu arome u 42% alkohol...FUJ FUJ FUJJJJ

Majke mi moje, snimiću YOUTUBE spot, kako se pravi rakija u 5 minuta pa ću Vam poslati uzorke da probate.
Važno da imamo voće da bacamo jer nije Dunja tako mirisna kad je iz Mrčajevaca ili sa Palićkog peska..još je treba i seći, fermentisati.......ko to da radi?

MARKETING, Bato.......i tehnolog, nemojte da kršite Zakon.

JOJ DA MI JE MALO VLASTI pa neka me i koknu, vredi jedna žrtva za ovu muku našu.
ko za pravu kajsiju dobije 1000 din/L taj je srećan kao majmunče a zaradio je za "cipovku i frtalj kile čvaraka", nije da nije.

I valda je Srbija jedina zemlja u kojij možeš da napiše RAKIJA OD VOĆA na k.tu i to opet može da se prodaje...važno da imaš tehnologa. dohfly

polako, promenićemo mi i to...samo lagano
pre deset godina smo se svađali da li je bolji Banatski ili Karlovački rizling i eto i tu sumnju smo odagnali-NEVALJA NI JEDAN, tako ćemo i o rakijama, nadam se i brže!
Pre deset godina nije bilo FORUMA, SVE O VINU!

Sačuvana
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.05 sekundi sa 21 upita.