07. Februar 2012, 22:32:25 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Sajam u Veroni  (Pročitano 2814 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Milan73
Punopravni član

Ugled člana: 4
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 38

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #15 Poslato: 16. Mart 2010, 08:00:58 »

Kicca, sve OK, naravno da me neubeđuješ, niti to tako smatram.
verovatno nisi bio u vreme sajma, pa još takvog sajma. npr. Dusseldorf ti je jedan od najvećih Nemačkih sajamskih gradova, a to znači da u grad sa 600ili nešto više hiljada stanovnika dođe još 200-300 hiljada gositiju. e tada sve cene skaču puta 2 ili 3. Nimberg, Minhen, Hanover i Frankfurt i u Italiji samo Milano, sve je to ista priča i svugde sa bio.
Ima smeštaj za 50€ ali ni u ludilu kada je vreme nekog sajma.
otuda sam napisao da je KOMPASOVA PONUDA SJAJNA

fotke, nebrini, napravićemo neku
Sačuvana
darko
Zaslužni član

Ugled člana: 18
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #16 Poslato: 16. Mart 2010, 20:29:05 »

http://www.dellatoffola.it/ jedan od izlagaca na vinitaly ovu opremu koju izlazu na sajmu ima kapacitet da svo grozdje nas forumasa preradi za dva sata. da li ici na sajam samo da se sikiram
Sačuvana

Milan73
Punopravni član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #17 Poslato: 18. Mart 2010, 19:39:22 »

http://www.dellatoffola.it/ jedan od izlagaca na vinitaly ovu opremu koju izlazu na sajmu ima kapacitet da svo grozdje nas forumasa preradi za dva sata. da li ici na sajam samo da se sikiram

ja nemislim tako, svakome ko uživa u vinu, treba da je zadovoljstvo da proba vina sveta.
Ko ih pravi, ima šta da vidi, naročito ko ih i prodaje.

Nije stvar što ja nemam para da kupim fermentor pod azotom za fermentaciju viljamovke, ali barem znam i vidim čemu da težim. ima tamo svega. konačno i da vidimo trend designa ambalaže, vredi.

ma 5 dana, da o ničemu ne razmišljam je BINGO, da nosem dve degustatorske čaše, kao suvenir.

to je to

Sačuvana
Milan73
Punopravni član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #18 Poslato: 31. Mart 2010, 22:50:44 »

tuga Braćo, tuga

Kompas će po svemu sudeći otkazati putovanje, kažu "mnogo se prijavilo a niko nije uplatio" da ne veruješ.

ja otkazao Privtrednoj komori i sada će mo nas četvorica, grešnih ići kao debili, kolima.

toliko o praćenju trendova, kvalitetu, stilu i tehnologiji.

195EUR+još toliko za trošak je ništa naspram VINITALY-a i šta se tamo da naučiti

Sačuvana
Ivan
Punopravni član

Ugled člana: 2
Van mreže Van mreže

Starost: 27

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #19 Poslato: 07. April 2010, 12:58:45 »

pozdrav ljudi. vidim da ste se raspisali o vinitalyu u veroni, ja bio 2 puta, 05 i 06 godine mislim.. a sta reci, jednostavno preogromno i preglomazno, nije ti dosta ni 5 dana da obides pola od toga i zato treba ici ciljano na standove i gledati samo ono sta te zanima jer vrijeme jednostavno proleti a desi se i da se doslovce izgubis koliko je to sve veliko i ne mozes naci polovicu toga sta trazis..

vina ima za degustirati koliko hoces, od losijih do boljih samo oni slabije toce, francuzi gotovo da nista ne daju a najboljih niti nema.

ima brdo opreme i to je uglavnom za profesionalce i velike vinarije koje imaju minimalno par tisuca ha vinograda jer cak i ja (tada) za pola opreme nisam znao sta predstavlja.. ali to je vec teska industrijska proizvodnja vina gdje je sve mehanizirano, gdje vinograd gotovo da niti ne vidi covjeka od sadnje do boce vina..

guzva je svake godina strasna, mislim da taj sajam u tih par dana posjeti 80 000 ljudi.. cijena karte je dosta skupa, mislim da je bila oko 50 eura dok je za sve dane isplativije i to je oko 80 eura. zato treba ciljano ici i znati sta vas zanima jer vrijeme proleti samo u setnji i trazenju standova.

i jos jedna stvar je sta, naravno, ima najvise talijana i oni gamad uopce ne zele govoriti engleski jezik vec samo svoj talijanski kojeg ja nazalost ne znam ali posto sam bio sa frendovima iz istre oni svi znaju dobro talijanski tako da sam imao prevoditelje.. Cool

pozdrav!
Sačuvana
Milan73
Punopravni član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #20 Poslato: 07. April 2010, 13:35:46 »

Hvala Ivane

ja upravo pakujem kufere i krećem, Znam sve što si reko jer je tako i na drugim sajamskim manifestacijama. a ovaj ima preko 4000 izlagača!!. Mada ne treba zaboraviti da ima malih proizvođača i trgovaca svakakvom opremom, pa nije loše videti šta koliko košta. Konačno, idemo ekipno nas nekolicina, neću zanemariti ni lepe trenutke u društvu svojih prijatelja. Lepo je kada se okupe vinari, svi sa sličnom filozofijom u glavi, rakijaši......biće to OK.

Ako ništa drugo, da za tih par dana zaboravim na ovu našu mučnu svakodnevicu i nađem sebi nove ciljeve, nove inspiracije.

Hvala ti na savetima!
Sačuvana
skabeta
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #21 Poslato: 07. April 2010, 16:24:27 »

Moj je savet, ako nisi mislio o tome da obavezno poneses onu malu torbu od 25-30 litara koja ima tockove da je vuces. Inace sve ostalo odvali rame i da je kilo tesko. Veliko je i nekako se smoris brzo (a ne bi trebalo).
Sačuvana
Milan73
Punopravni član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.9

« Odgovor #22 Poslato: 09. April 2010, 21:13:49 »

pozdrav forumašima! evo nas na Legio de Gardia a po ceo dan smo na Vinitaly. da li je još neko ovde, da se sretnemo i odemo na neku degustaciju zajedno.
inače, danas je bila sjajna degustacija rakija, jako dobro organizovana-ZA PRIMER a o degustacijama vina nećemo ni da pričamo-VRH jedino, što Ivan kaže, neće Talijanci da pričaju ništa i nikako osim Talijanskog pa ko ga ne zna malo se muči.

pozdrav
Sačuvana
Ivan
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 27

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #23 Poslato: 09. April 2010, 21:56:09 »

evo nas na Legio de Gardia

bio tamo, spavali u nekom motelu 10ak m od obale, fora je ali kad se ponapijes treba paziti da ne zavrsis u vodi.. Evil Thumb
Sačuvana
cvele
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #24 Poslato: 09. April 2010, 22:06:22 »

milance, dabogda im plamenjaca i botriris sve unistili vinograd kad se prave tako pametni!
Sačuvana

dok pijem-zdrav sam
mk
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #25 Poslato: 12. April 2010, 22:58:48 »

Sajam u veroni je bio fascinantan,4500 izlagaca vina,sta reci...odusevljenje,vredi sve pare.Oprema je bila smestena u dve hale,bilo je dosta, nije da nije...al sam ocekivao vise opreme bar za nas rakijase.Kao sto znate oni imaju samo "GRAPU"(komovicu) da se nebaci to granje koje se ispresuje,daj malo da se destiluje ,upakuju u extra skupu ambalazu i eto ti rakija.Sve je to KRŠ od rakija,probali smo im i viljamovku i kajsiju ,čist veštak,čto bi rekli "na rodjenu mamu da namignes kad je popijes".Evo i malo slika

http://img2.imagetitan.com/img2/small/38/38_img_0536.jpg[/IMG][/URL]

Sačuvana

HUBERT 1924
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.051 sekundi sa 21 upita.