pozdrav ljudi. vidim da ste se raspisali o vinitalyu u veroni, ja bio 2 puta, 05 i 06 godine mislim.. a sta reci, jednostavno preogromno i preglomazno, nije ti dosta ni 5 dana da obides pola od toga i zato treba ici ciljano na standove i gledati samo ono sta te zanima jer vrijeme jednostavno proleti a desi se i da se doslovce izgubis koliko je to sve veliko i ne mozes naci polovicu toga sta trazis..
vina ima za degustirati koliko hoces, od losijih do boljih samo oni slabije toce, francuzi gotovo da nista ne daju a najboljih niti nema.
ima brdo opreme i to je uglavnom za profesionalce i velike vinarije koje imaju minimalno par tisuca ha vinograda jer cak i ja (tada) za pola opreme nisam znao sta predstavlja.. ali to je vec teska industrijska proizvodnja vina gdje je sve mehanizirano, gdje vinograd gotovo da niti ne vidi covjeka od sadnje do boce vina..
guzva je svake godina strasna, mislim da taj sajam u tih par dana posjeti 80 000 ljudi.. cijena karte je dosta skupa, mislim da je bila oko 50 eura dok je za sve dane isplativije i to je oko 80 eura. zato treba ciljano ici i znati sta vas zanima jer vrijeme proleti samo u setnji i trazenju standova.
i jos jedna stvar je sta, naravno, ima najvise talijana i oni gamad uopce ne zele govoriti engleski jezik vec samo svoj talijanski kojeg ja nazalost ne znam ali posto sam bio sa frendovima iz istre oni svi znaju dobro talijanski tako da sam imao prevoditelje..

pozdrav!