07. Februar 2012, 04:12:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2] 3   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Poljoprivredni Sajam u Novom Sadu 2010  (Pročitano 4464 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
mk
Mlađi član
**

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #15 Poslato: 16. Maj 2010, 23:04:17 »

Hvala Peco
Sačuvana

HUBERT 1924
shuca
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #16 Poslato: 17. Maj 2010, 12:14:38 »

ja sam na sajmu u hali 13 u sredu dezurni ispred asocijacije poljoprivrednika srbije pa svi koji budu dolazili mogu posetiti i naravno degustirati vina od nase zadruge.dobrodosli pozzzzshuca
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
deki
Punopravni član

Ugled člana: 8
Van mreže Van mreže

Starost: 42

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #17 Poslato: 17. Maj 2010, 16:00:23 »

Citat
"Srbija neće biti prestonica rakija nikad, ili barem dok se nešto opasno ne promeni u Zakonu" sramota, lepo upakuju, nema šta i uvaljuju strancima..po sistemu "Više se nevidimo" kako bre taj da kupi ponovo!? pa ne treba mu ni džabe.
Istorija se ponavlja ali sada lepo upakovana. Ranije su vagoni srpske sljivovice iz mog kraja isle u Nemacku  i Rusiju dok , ne lezi vraze, krenu jedna kompozicija seceruse i kraj ( mislili da mogu zajebati svabe ) tako ce nam i sada biti.
A sto se tice Rakije iz Rakije ove godine srebro za isti uzorak koji je prosle godine ocenjen zlatnom medaljom Huh? Huh? Huh?
Sta reci? Zar jos nisi clan udruzenja, saljes samo jedan uzorak, bolje da si sa ovim onim i sl.  to su bila pitanja kada sam slao uzorak, kome je prosle godine falilo 0,07 poena za veliku zlatnu. Ne znam sta da mislim o svemu tome ali poruka je jasna.
Citat
Meni je najveca nagrada,kada   ljudi koji prvi put kupe moje vino ili rakiju,dodju ponovo po jos.Uz to pitaju koliko jos ima.Ne trebaju mi nikakve kupljene medalje i slicne stvari.
Sale to je to.
Ja sam pre par dana drhtao cekajuci ocenu od naseg zajednickog prijatelja clana i perjanice ovog foruma, i naravno potvrdio vrhunski kvalitet i VELIKI POVRATAK  SUMADIJSKE SLJIVOVICE
Toliko o profesorima i vrhunskim strucnjacima sa NS

Porucio bih malim prizvodjacima da iskoriste maksimalno to sto su u prvoj godini prosli tako jeftino a uspeli da potrvrde kvalitet svoje rakije zlatom i velikim zlatom, i da guraju dalje i da ne posustaju.

ps jos cekam objasnjenje od cuvenog nasmejanog i preuctivog organizatora ocenjivanja jakih pica na NS ( pa majku mu godinu dana je starija i to u hrastovom buretu )

Sve cestitke svima na osvojenim medaljama
« Poslednja izmena: 17. Maj 2010, 16:25:26 Autor deki » Sačuvana
sale
Urednik

Ugled člana: 19
Van mreže Van mreže

Starost: 33

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #18 Poslato: 17. Maj 2010, 18:42:07 »

Nemoj ni da se trudis da razumes.....Pare i korupcija su usle u sve pore drustva.Nastala je strasna kriza morala tako da je sve moguce,pa i to sto kazes da je prosle godine dobila zlato a ove srebro postaje normalna stvar.
Sačuvana
mk
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #19 Poslato: 17. Maj 2010, 23:39:10 »

Dakle gospodo vi tvrdite da se na NS sajmu kupuju medalju?!

E pa ja cu da to demantujem!!!Kome bre da platim?Kako?Ama bre ljudi ulozis ogromne pare,i sve sto imas u proizvodnju vrhunske rakije i na kraju nekom da platim da mi da medalju???Pa ja neznam kako vi razmisljate??Pa pre bi izvrsio samoubistvo nego platio nekom da mi pokloni medalju!!!Pa sta sam ja blesav pa  neznam da imamo vrhunsku rakiju!?

Ako toliko tvrdite da je tako,da li ste vi to nekom platili pa znate?!
Tako i moj komsija ( da ga nespominjem,necu da ga reklamiram),kad je dobio zlato na sajmu ,puna usta hvale,a ove godine jedva dobio bronzu pa rekao da ga izbrisu ,kao da nije ni ucestvovao pa sve pljuje po ocenjivacima!!!

Evo Jagnjilac je organizovao skup u Jagnjilovu,pa ce mo videti ko ce doci i naravno doneti rakije,netreba nam profesor bicemo svi ocenjivaci.

Pozdrav ,i vidimo se u Jagnjilovu
Sačuvana

HUBERT 1924
mladen.67
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #20 Poslato: 18. Maj 2010, 00:04:35 »

Scratchhead Scratchhead Scratchhead Scratchhead Scratchhead Scratchhead
Sačuvana
vladan
Mlađi član
**

Ugled člana: 4
Van mreže Van mreže

Starost: 60

Windows XP
Browser:

« Odgovor #21 Poslato: 18. Maj 2010, 12:18:41 »

Izblatismo ovde sve manifestacije ocenjivanja vina, a dali je bas tako? Prosle godine sam poslao vino u Banostar, nikad kontaktirao ni organizatore ni nijednog sudiju, Oni koji su prisustvovali dodeli priznanja doneli su mi pehar za najbolje ocenjeno vino. Ove godine u Vescu izneo sam 4 uzorka pre toga sam poslednji put bio u Vrscu pre 15 estak godina. Nikoga od organizatora ili tamosnjih sudija ne poznajem niti sam kontaktirao. Osvojio sam dva velika zlata i jedno zlato. Za najbolje ocenjeno vino proglaseno je Vinumov sovinjon blan, kada sam ga probao morao sam se sloziti da je zasluzno pobedio.Tamo mi je urucen poziv (usmeni ) za NS, osim poziva drugi razgovori nisu vodjeni. Na NS ove godine sam osvojio zlatnu i srebrenu medalju. Ako neko u ovo sto sam rekao sumnja neka dodje na NS u cetvrtak ili petak posle 3 sata u masters stand turizam Temerina na kome cu prezentovati svoja vina pa neka proba. Imace ubedjen sam da sudije ne namestaju reziltate vec to cine organizatori. to je ove godine ucinjeno i u Temerinu i u Indjiji. Organizatori su preuzeli ulogu vrhovnih sudija sto je naravno velika sramota.

Sačuvana
shuca
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #22 Poslato: 18. Maj 2010, 12:53:03 »

vladane svaka cast na medaljama ali imas jednu malu zamerku sa moje strane ,nisi popunio svoj profil tako da kao i mnogi clanovi na ovom postu nemas svoje osnovne karakteristike kao sto je mesto odakle si.to je moja licna sugestija bila i diodi pa je to i postavio na pocetnu stranu tako da bismo se bolje upoznali, jer mozda si moj kosija a ja bih bas  voleo da imam takvog u blizini da razmenjujemo iskustva a i mozda kupim malo tog tvog dobrog vina .nemoj ljutis znam da ovo nije tema  ali cisto jedna mala sugestija.pozzzz medaljasu
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
mk
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #23 Poslato: 18. Maj 2010, 13:41:57 »

Tako je Vladane o tome i ja pricam!!!
Sačuvana

HUBERT 1924
deki
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #24 Poslato: 18. Maj 2010, 16:47:40 »

Citat
Imace ubedjen sam da sudije ne namestaju reziltate vec to cine organizatori. to je ove godine ucinjeno i u Temerinu i u Indjiji. Organizatori su preuzeli ulogu vrhovnih sudija sto je naravno velika sramota.
To je poenta vladane.
Danasnji lopovluk je premazan svim bojama i sistemi su razradjeni do tancina tako da obicni posmatraci i gradjani nemaju pojma o cemu se radi. Sve je po zakonu. O moralu , sta to bese Scratchhead Huh?
Na slici prepoznajem osvajaca velikih zlatnih i zlatnih medalja iz mog kraja  ( regiona ) a da nemaju ni svoj kazan za pecenje rakije.
Sta reci
Sačuvana
vladan
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #25 Poslato: 18. Maj 2010, 17:18:26 »

Ja sam samo hteo da kazem na primerima da ima i postenih manifestacija, ako to nije tacno pa kako onda da se prijavljujemo za ocenivanje. Kada pouzdano utvrdim da se na nekoj manifestaciji namestaju rezultati na takvu manifestaciju vise ne idem. Zato ne smemo gubiti veru vec znati da ima i takvih manifestacija na koje ne treba odlaziti bar dok se ne promene organizatori. Sudije nisu problem siguran sam. ocena sudije pojedinacno gledano je uvek subjektivna. I bilo namerno ili zbog subjektivnosti o kojoj govorim ako odsupa od proseka ostalih ocena sudija, ocena ne ulazi u konacnu ocenu. Na taj nacin su sudije primorani da budu sto objektivniji. Zbir (prosek) ovako subjektivnih ocena daje objektivnu ocenu, naravno ako se organizator ne umesa.
Sačuvana
Milan73
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Starost: 38

samo polako

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.0.19

« Odgovor #26 Poslato: 19. Maj 2010, 00:53:14 »

Vldane stvarno ti je percepcija savršena, molim te, metni taj profil da se družimo. sviđa mi se svaka tvoja rečenica pa.....da probamo vina.
Inače, lično sam vezan za Vinumov Suovignon.........JESTE NAJBOLJI, SREBRO U PARIZU i nijedno drugo nije dobilo ni bronzu, ne samo od Srpskih, nema na spisku ni Hrvatskih, ni Crnogosrskih.....SAMO VINUM.
baš danas, večeras imam jedno divno zajedničko predavanje, gde će jedan "filmadžija" jedan "vinar" i jedan "multidisciplinarni mlatamud - ja" svaki sa svoje strane ukrstiti koplja i pričati o vinima ali multimedijalno. inserti iz filmova, scene iz vinograda i ja sa velikim čašama i degutacijama za prisutne. obzirom da dobro poznajem ekipu, sasvim je realno da istu priču ponovimo N puta.

Znate koje vino sam spremio za početak PA VINUMOV SOUVIGNON, do duše imam i jednu Ludilloooo Frankovku, Portugizer.....pa redom

preneću utiske u JAGNJILU
Sačuvana
peca50
Urednik

Ugled člana: 47
Van mreže Van mreže

Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #27 Poslato: 19. Maj 2010, 11:45:09 »

Ocenjivanje proizvoda na sajmovima i prigodnim ili sličnim prezentacijama je isto što i utakmica, postoje sudije igrači, domaćin, publika i ime kluba. Mislim da sam sve rekao, ali nemomojte paušalno da dajete ocene o objektivnosti i neobjektivnosti, nameštanju ili nenameštanju rezultata, nije dobro za nas i naš posao kojim se bavimo, budimo u formi i pustimo najbolje igrače na teren, rezultati će doći. Ja sam se u nekom od predhodnih postova osvrnuo na ovu temu konstatacijom da se svak medalja plaća, da plaća se itekako: Uloženi trud do dobijenog proizvoda da dođe na ocenjivanje košta, samo učešće na ocenjivanju itekako košta, u smislu participacije za izlaganje, ocenjivanje, boravak itd... E sad, dali ima nepravilnosti, pa svakako negde manje, negde više, ili se to može svrstati pod neki drugi termin? Što je rejtin ocenjivanja veći, u smislu organizacije, tu su i nepravilnosti manje, jer sam rejting nosi rizik velikog blama i gubljenja tog istog. Postoji i još par vrlo važnih stvari, a to su iskustvo u pripremi uzorka za ocenjivanje i naravno marketin, probijenost proizvoda u javnost. Godine istrajnog i kvalitetnog rada, koje pokriju kvalitetnu i stručnu proizvodnju, adekvatan marketing u koji spadaju reprezentacije, degustacije, ocenjivanja, na kraju uvek daju dobar rezultat, nemojte posustajati idite napred korak po korak kvalitetno, step bay step!
PS: neka slova u brzini preskočim, izvinite, nadam se da se razume!
Sačuvana

Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
vladan
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:

« Odgovor #28 Poslato: 19. Maj 2010, 16:06:47 »

Da, ono svaka medalja se placa, ja sam bukvalno shvatio, shvatio sam kao podmicuje i s tim nisam mogao nikako da se slozim, bar ne u mom slucaju. A sto se tice pripreme odem sam u podrum da natocim, zacepim stavim kapicu i etiketu. Ako je vino vec rastoceno, znaci sve posude od istog vina spajaju se u jednu 4000 litara posudu i tek onda tako ujednaceno vino se puni u flase, a za ocenjivanje ili analizu uzima se flasa koja je po redu. A one sto pripremaju posebno vino za ocenu nikad nisam razumeo pa njima bude ocenjeno vino koje oni nemaju. Svrha toga je samo da se okite medaljom. I upravo zato mi se epitet medaljasa dodeljen na ovom forumu nije dopao.
Ako za ocenu umem da napravim bolje vino pa zasto ne bi pravio celokupnu kolicinu tako dobro vino.
Istina je da lovci na medalje kupuju manje kolicine dobrih vina namesavaju ih i tako iznose na ocenu. Takvi se lako prepoznaju od njih ne mozete kupiti vino oni to prave samo za sebe.
Sačuvana
deki
Punopravni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #29 Poslato: 19. Maj 2010, 22:29:34 »

Citat
A one sto pripremaju posebno vino za ocenu nikad nisam razumeo pa njima bude ocenjeno vino koje oni nemaju. Svrha toga je samo da se okite medaljom
Isti je slucaj sa rakijama. Pronadju dedino hrastovo bure staro 30-tak godina , kolicine arhivske i to posalju na ocenjivanje. Ipak da ne budem strog, kod malih proizvodjaca veoma je bitan pocetni impuls i pocetni uspeh da bi sa voljom krenuli dalje, ali samo ako su  istinski zaljubljeni u posao koji ce im opedeliti zivot. To je i bio slucaj samnom. Uz srebrene medalje u Osecini i zlatnu medalju na 76.NS ja sam dobio i strucnu  potvrdu da je rakija iz Rakije nesto ( znaju stari forumasi, kad nas je na pocetku u pojedinim trenucima, bilo i preko stotina na forumu, kako sam bio odusevljen i euforican. Pisao sam uspeh, veliki uspeh ludilo. Samostalno nastupio i uzeo zlato, pa ni ja nisam mogao da verujem a uz sve to nikoga nisam podplatio). Uz ovaj forum sam rastao, ucio, radio, radio i samo radio. Koristio sam zlatnu medalju u promotivne svrhe, jer mislim da sluzi samo tom i nicemu vise. Zakonski ti medalju, koju si dobio, mozes staviti na etiketu samo na koilicinama koje si prijavio i od kojih je uzorak uzet, e tu treba biti posten.
Citat
Uloženi trud do dobijenog proizvoda da dođe na ocenjivanje košta, samo učešće na ocenjivanju itekako košta, u smislu participacije za izlaganje, ocenjivanje, boravak itd...
pa odakle nam jos i da nekoga podplatimo.
Svoj proizvod treba proveriti na sajmovima, to je cinjenica, ali isto tako, kao sto rece Vladan, teba dobro proveriti i izabrati manifestacije za koje smo sigurni da nema namestanja, i gurati napred i raditi posao koji volimo.

Na kraju moram istaci da je  sistem ocenjivanja mozda i nerealan, pa su tu i moguce razne malverzacije tipa ja imam najbolju rakiju i dobio sam zlatnu medalju, a ustvari je ima samo desetak ili manje litara i to staru , kao sto rekoh 30-tak godina.
Trebalo bi po mom skromnom misljenju da budu kategorije i to:
1.mlade rakije do 2 god.
2.rakije do 7 ili 10 god.
3.i rakije preko 10 godina
e tu bi se znalo ko je ko i ko sta ima (svaka cast svima nama koji posteno radimo svoj posao, ali ima i drugih i bogami ih ima mnogo vise )
uh uh uh pretarao sam sa pisanjem, odavno nisam ovako ali me iritiralo srebro od proslogodisnje zlata
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.051 sekundi sa 21 upita.