miki26071985
Prolaznik
Ugled člana: 0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #285 Poslato: 15. Januar 2012, 17:35:43 » |
|
sad sam prvi put u zivotu pekao rakiju, i dosta mi je pomogao ovaj forum... dobio sam 45 l jacine 44 %, rakija je izuzetno prijatnog ukusa, jedino sto nema neki jak miris, ali nije losa za prvi put, nisam stavljao ni enzime, ni kvasce, dogodine cu... a dunju sam mleo na nekom starom mlinu za repu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
samar
Mlađi član

Ugled člana: 1
Van mreže
Pol: 
Starost: 37
ne sudi - da ti ne sude
|
 |
« Odgovor #286 Poslato: 15. Januar 2012, 23:17:47 » |
|
Jagnjilac sta si radio sa tim semenom iz dunje nakon odvajanja, predpostavljam da nisi bacao, i dali ta tvoja sprava radi i jabuku i krusku mislim dali ti radis
Pozdrav
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 16. Januar 2012, 00:19:05 Autor samar »
|
Sačuvana
|
|
|
|
jagnjilac
Punopravni član

Ugled člana: 9
Van mreže
Pol: 
Starost: 51
|
 |
« Odgovor #287 Poslato: 16. Januar 2012, 22:37:32 » |
|
Semenu lozu sam, naravno bacio. Zasto bih je inace vadio, ako je ne bacam. Alat sam je pravio, prvenstveno za dunju, ali bez problema moze da radi i jabuku i krusku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
|
|
|
kazuar.milos
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #288 Poslato: 21. Mart 2012, 11:08:07 » |
|
Drugari svaka čast za temu! Posebno Peci i Bistrici! Inače, po profesiji sam brand manager, radim u BG. Brz život, ovo, ono... (kuća poso, poso kuća) Rešio sam da aktiviram svoju staru dedovinu u Semberiji, tako što bih posadio lepu plantažicu dunje.. i polako Misija mije da imam lep voćnak i odličnu rakiju Ovo što sam pročitao na ovom forumu je stvarno plod rada i nesebično podeljenih informacija stručnih ljudi. Mili mi se da zasadim dunje, pa šta Bog da!
Peco, Bistrice, postoji li mogućnost da se probaju vaše rakije dunjevače?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže
|
 |
« Odgovor #289 Poslato: 21. Mart 2012, 11:26:22 » |
|
Pecinu mislim da možeš probati jako jednostavno, tu je i link do njegove stranice sa kontaktom. http://rakijaizkrnjeva.org/index.htmlZa moju je malo teže zbog graničnih barijera, ali kada budeš dolazio u Semberiju mislim da možemo organizovati neku jednostavniju dostavu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
|
|
|
kazuar.milos
Prolaznik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #290 Poslato: 21. Mart 2012, 11:28:29 » |
|
Hvala ti Bistrice!
Inače, šta misliš, Semberija kakva je za Dunju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
Urednik

Ugled člana: 39
Van mreže
|
 |
« Odgovor #291 Poslato: 21. Mart 2012, 11:50:29 » |
|
E pa sad, generalno bi to bilo u redu za mnogo štošta, ne samo za dunju. Područje koje inače dozvoljava razvoj kultura sa izrazito dugom vegetacijom, ali u podizanju ozbiljnog voćnjaka ne treba ni u kom slučaju zanemariti mikrolokaciju i specifične zahtjeve pojedine kulture, a što ipak nije moje područje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego se povećava, a usput se stekne mnogo toga vrijednijeg i od samog znanja.
|
|
|
|