Evo mene ponovo u ovoj temi. Otvorio sam pre par dana flasu medovine koju sam pravio prosle godine, izmerio sam procenat alkohola vinomerom sa donje slike i pokazao je da ima 11% alkohola. Jako je pitka sa blagim ukusom meda. Na prvi gutljaj deluje dosta slabo ali kada se zadrzi u ustima oseti se lep blagi ukus vina.

Za vikend sam pravio siru kuvanjem vode i meda. Proces je sledeci: u subotu prvo sam u velikom kazanu prokuvao 120 litara vode, pa sam ostavio da se prohladi. Kada se prohladilo dodao sam med i to u razmeri 1/4 i ovog puta sam koristio livadski med. Kuvao sam na tihoj vatri 3-4 sata i skidao sam penu. Posto je vec bilo kasno uvece ostavio sam da se prohladi do jutra. Dve nedelje ranije sam stavio 20 kg uzmuljnih zrna crnog grozdja, 1 kilogram meda (livadskog) i 10 litara prokuvane vode. Od toga sam napravio maju. U nedelju sam dogrejao malo siru do nekih 30-33 stepeni pa sam umesao ranije pripremljenu maju. Razlio sam u staklene sudove (balone), stavio sam plutane cepove sa gumenim crevima u staklene tegle sa vodom. Vrenje je krenulo skoro pa odmah.
Postavicu i neku sliku kasnije.