24. Maj 2012, 05:38:10 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 29   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje zasada šljive  (Pročitano 66257 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
dado82
Mlađi član
**

Ugled člana: 3
Van mreže Van mreže

Mac OS X
Browser:
Safari

« Odgovor #345 Poslato: 22. Januar 2012, 11:08:05 »

Samo da ne bude mraza u maju,kao prosle god dohfly
Sačuvana
srdjan_brkic
Mlađi član
**

Ugled člana: 18
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #346 Poslato: 22. Januar 2012, 19:56:27 »

Eto sutra ako bog da idem u vocnjak pa cu poslati slike sto me je zeka uradio , pa da cujem Vase misljenje da li moze voce da mi se izleci. Evo nekih slika mog vocnjaka             
Sačuvana
srdjan_brkic
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #347 Poslato: 22. Januar 2012, 20:00:04 »

Koju debljinu kalemarskog voska da nanosim na rane Huh???
Sačuvana
dado82
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.25

« Odgovor #348 Poslato: 23. Januar 2012, 15:45:16 »

Vosak moze pomoci na manjim ranama.Vec sam nekoliko puta pisao da je kunilent za zeku zakon,Oko moih sljiva prave haos,ali ni jednu nisu pipnuli.
Sačuvana
NSM
Punopravni član

Ugled člana: 10
Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1

« Odgovor #349 Poslato: 23. Januar 2012, 17:46:19 »

Citat
Koju debljinu kalemarskog voska da nanosim na rane
Ma samo da prekrije to. Vosak ne leci sam po sebi, on ima funkciju da spreci isusivanje, kontakt sa vlagom i vazduhom, infekcije, da biljka sto pre zaceli ranu.
Nego, bas je lepo biti zec tu kod tvog vocnjaka, suma tamo suma ovamo, izadje, nakrka se kore sa mladih  vocaka  i boooli ga Smiley
Salim se malo, ne zameri.
Lepo si ti to uradio.
« Poslednja izmena: 23. Januar 2012, 18:14:01 Autor NSM » Sačuvana
srdjan_brkic
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #350 Poslato: 28. Januar 2012, 10:52:21 »

Evo stigao sam konacno iz vocnjaka. Hvala za pohvalu za vocnjak a sto se tice zeceva kupio sam bratu kutiju metaka, a on je bogu hvala lovocuvar Smiley jadne zeke hihihi..... Postavicu slike da cujem Vase misljenje za ove sadnice. Ove koje su vise unakazene vadim imam 6 komada + 5 koje su mi ukrali Smiley  unapred hvala!!!                                                                                                                                                             

Sačuvana
srdjan_brkic
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #351 Poslato: 28. Januar 2012, 11:20:52 »

zaboravih da pitam sta je ovo u vocnjaku do mene i sta raditi                                                                                                             

Da palim motorku?
Sačuvana
lozar
Urednik

Ugled člana: 33
Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #352 Poslato: 28. Januar 2012, 18:02:32 »

lišajevi.
to znači da se radi(a i vidi se) o neštićenom i ostarelom voćnjaku.
ako ti je ideja da ga obnoviš onda probaj ali s nadom da nisu sva stabla u ovakvom stanju.
treba orezati ponovo radi formiranja krune, prskati zimsko prskanje i đubriti ali po cenu da ti je od dede ostalo.
ako nije onda pali motorku.
što se tiče mladog zasada, savet si dobio(zameni ih, pogotovu ove tanke čije su slike u sredini). ako hoćeš da razmatramo sadnicu po sadnicu...
Sačuvana
NSM
Punopravni član

Ugled člana: 10
Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1

« Odgovor #353 Poslato: 28. Januar 2012, 19:54:33 »

Ne testeru 'bem ti!
Mislim istupices lanac, a i sta ces posle sa panjevima? Smiley
Pa bas ovako kako ti je lozar rekao, ako bas bas imas nekih posebno jakih razloga da pokusas to da omladis pokusaj, ali tesko. Ono na polsednjoj slici je i suvo, tu vise leba nema.
Ja bih to povadio (bas povadio, ne isekao) i zasadio drugo.

druga i treca slika (radi se o istoj sadnici) bi ipak trebalo zameniti, osatle mogu da prodju.

Sačuvana
srdjan_brkic
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #354 Poslato: 29. Januar 2012, 10:42:16 »

Taj vocnjak pored mene nije moj(jos) niko ga ne odrzava,pa se bojim bolesti,a mlado voce je ko dete treba ga cuvati!! Sto se tice sadnica ove "izjedene"  menjam a ove manje povrdjene sam premazo kalemarskim voskom. p.s. ostrim lanac                                 
Sačuvana
uzunche
Prolaznik
*

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 10.0

« Odgovor #355 Poslato: 04. Februar 2012, 20:51:11 »

Posto sam laik u vocarstvu, a nasledio sam stari vocnjak, pozegaca je u pitanju, interesuje me koliko se procenjuje prosecan rod po drvetu (ako je to  moguce). E da ,primetio sam po drvecu žute tregove, da li je to neka bolest i da li se može zalečiti?
Sačuvana
srdjan_brkic
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #356 Poslato: 11. Februar 2012, 12:52:31 »

Pozdrav, zima,zima... U martu sam planirao da uradim prvu rezidbu na 90 cm, rez cu da zastitim kalemarskim voskom, sadnice su sertifikovane, pa me zanima da li je potrebno zimsko prskanje za ove mlade sadnice???
Sačuvana
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže Van mreže

Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 10.0.1

« Odgovor #357 Poslato: 11. Februar 2012, 13:43:30 »

Pozdrav, zima,zima... U martu sam planirao da uradim prvu rezidbu na 90 cm, rez cu da zastitim kalemarskim voskom, sadnice su sertifikovane, pa me zanima da li je potrebno zimsko prskanje za ove mlade sadnice???
Nije veliki izdatak, ali nije ni veliki posao, pa je onda dobro da se uradi zimsko prskanje, bez obzira što su kalemovi sertifikovani.
Sačuvana

Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
srdjan_brkic
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #358 Poslato: 11. Februar 2012, 14:12:48 »

Hvala peco 50
Sačuvana
dado82
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 10.0

« Odgovor #359 Poslato: 11. Februar 2012, 19:02:50 »

Srdjane peca50 ti je dobro rekao za prskanje samo ih dobro okupaj,a zasto skracivanje na 90cm,to ti sve zavisi od grana,naravno ako ih ima.Steta je sjeci prevremene grancice,ako nije neophodno.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 29   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.05 sekundi sa 20 upita.