24. Maj 2012, 05:39:47 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Ovinjavanje drvenih vinskih sudova  (Pročitano 8081 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #30 Poslato: 25. Maj 2010, 16:52:57 »

Imali nekog na forumu dobre volje da odgovori na moje predhodno pitanje?  Scratchhead
Ja imam dobru volju i hrabrost Milutine da ti odgovorim:
Letvice koje si povadio iz vinskog destilata isperi i ostavi ih na promajno mesto neka se dobro osuše, onda te iste letvice stavi u porozne džakove i okači ih na neku gredu na suvo i promajno mesto neka čekaju sledeću upotrebu. E sad ako te letvice stviš u šljivovicu neće otpustiti nikakav miris sem mirisa hrastovine, i boju normalno. Ali te iste letvice ako iz šljivovice staviš u vinsku rakiju-destilat one će otpustiti miris šljivovice u vinski destilat. Da se to nebi dogodilo treba ih isprati u rastvoru hiper-mangana, p zatim vinobran i na kraju voda. No da nebi pravio zbunu sa mnogo priče, ti uradi ovo što sam prvo napisao, operi u vodi, osuši i neka sačekauju šljivovicu u džakovima. A ispiranje od šljivovice to ćemo u drugom nastavku ako nekog interesuje.
Sačuvana

Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
peca50
Urednik

Ugled člana: 57
Van mreže Van mreže

Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #31 Poslato: 25. Maj 2010, 16:58:45 »

dobio sam hrastovu bačvu od 500 l u kojoj je bilo vino,rastavio je.obrusio unutarnji sloj do zdravog drveta,sastavio i napunio vrelom vodom da babrekne i nakon dva dana ne curi nigdje.sada me zanima kako je pripremiti za rakiju vodom,patokom ili nečim trećim Scratchhead Scratchhead Scratchhead

Hrastova bačva pošto je već držala vino, a očišćena i isparana sa vodom faktiči već ovinjena i spremna za upotrebu. Uradi samo jedu probu još, ponovo je napuni sa vodom i nek odstoji dva dana pa posle toga probaj tu vodu koja je bila u njoj dva dana. Ako nema nikakav strani miris, mislim miris na vino ili buđu-plesan, onda vodu isprazni, lepo osuši bačvu i siapj rakiju, tu nema promašaja.
Sačuvana

Boca dobrog pica je isto sto i narodna pesma: ide od usta do usta!
shuca
Punopravni član

Ugled člana: 0
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #32 Poslato: 25. Maj 2010, 21:47:48 »

ja moju burad ovinjavam na sledeci nacin.kada pecem rakiju vodu koja izlazi iz tabarke normalno cistu vodu propustam sve vreme kroz bure da curi danima i tako sve dok traje pecenje rakije, e onda svu pecenu rakiju mi sapcani kazemo ,,blagu,, sipam u to novo bure i ostavim par dana a nekada cak i do proleca pa onda na miru u mesecu maju prepecem i dobijem i rakiju i ovinjeno bure.to je moje iskustvo .pozzz a svima kome treba hrastovina ima kod shuce samo se javite koliko vam treba ali ne sada na kubike nego onako cisto za to vase bojenje  koje je naveo milan.hrastovina je suva izmedju 10 i 20 god  mislim ima i jedne i druge,nije tretirana hemijom.pozzzzz.mada mi kada bojimo koristimo stara debla od sljive ranke mislim na letvice , super boja konjaka,
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
milutinn
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #33 Poslato: 26. Maj 2010, 07:48:38 »

Hvala Peco na odgovoru  Smiley
Sačuvana
zika kostic
Prolaznik
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #34 Poslato: 30. Oktobar 2011, 18:55:08 »

Kupio sam bagremovo bure.  Izvrsicu ovinjavanje po preporuci diode. Videcu rezultat!
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.067 sekundi sa 20 upita.