bobo7
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #180 Poslato: 11. Novembar 2020, 16:13:08 » |
|
Poz, novi sam na forumu  Moze li mi neko reci dje mogu kupiti kvasac u Crnoj Gori i ima li neki sajt sa kojeg mogu naruciti u CG? Hvala punoo
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #181 Poslato: 11. Novembar 2020, 22:06:07 » |
|
Ima u poljoprivrednim radnjama.
U Podgorici znam da ima u enovitisu i zelenim vrtovima,za kaliju nisam sigurna za vinske kvasce znam da pivari uzimaju pivske.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
dezijato
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #182 Poslato: 13. Novembar 2020, 16:56:49 » |
|
Vidim da mnogi imaju problem oko nabavke sumpone kiseline. U Beogradu sam je našao u Tehnohemiji...čista, laboratorijska 98%.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DIYS
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #183 Poslato: 30. Januar 2022, 06:47:50 » |
|
Ovo ce biti malo slozenije pitanje i svega udrobljeno ali mislim da je bolje ovako nego za sve posebno praviti tred. Uglavnom, potrebne su mi informacije forumasa koji su uvozili i imali iskustva sa nabavljanjem sljedece opreme za Crnu Goru.
1. Postoji li kvalitetan kazandzija u CG radi prepravki/ popravljanja postojeceg kazana? 2. Kakva su iskustva sa uvozom kazana iz Srbije? 120-200 lit. 3. Preporuka ili iskustvo za uvoz barrique buradi? 4. Da li je neko uvozio titrator i da li postoji kombinovani titrator SO2 i kiseline?
Prije dvije godine sam uvozio neku opremu i materijal iz BiH i to je bila robija. prodavac. transporter, spediter, carina, formulari uplatnice, banka, posta i da ne nabrajam vise. prosle godine je stari kotao ispustio dusu nakon samoga starta. Posto u selu svaka kuca ima svoj kazan i svi peku u isto vrijeme moralo se djelovati ad hoc. Nakon obilaska svih poznatih prodajnih mjesta (Kalija, Agrocentar, Zeleni vrtovi, Agrotrend. Enovitis, Okov etc.) izbor se svodio na jedan te isti kotao tj. DES Subotica kojeg su svi prodavali u varijanti prevrtaca ili stabilnog. Uglavnom, taj se i kupio. Utisak je trt Milojka. Osim par dobrih minornih rjesenja (spojevi i dihtovanje/ brtvljenje, malog utroska vode, ispusni ventil ) bitne stvari su na nivou riblje konzerve. Loziste, debljina bakra, duzina lule itd. Burad nije imao niko od gore pomenutih ni na stanju ni u ponudi. Za titrator nisam ni pitao. Titratore koje sam online nasao su posebno za SO2 i za kiseline. Obadva pojedinacno kostaju oko € 800,-.Pretpostavljam da bi neka kombinacija bila donekle jeftinija od zbira obadva pojedinacno. Bilo kakva reakcija je dobrodosla. Unaprijed zahvalan na odgovoru.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #184 Poslato: 30. Januar 2022, 23:46:06 » |
|
Nema kazandžije u Crnoj Gori,a ove firme koje si naveo uvoze isključivo DES-ove kazane.
Što ne znači da se ne može individualno naručiti od nekog proizvođača uz papirologiju.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #185 Poslato: 31. Januar 2022, 07:50:03 » |
|
Da li je neko uvozio titrator i da li postoji kombinovani titrator SO2 i kiseline? Ova firma je jedna od uvoznika PDG DOO Professional Development Group,Montenegro.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DIYS
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #186 Poslato: 31. Januar 2022, 13:31:35 » |
|
Hvala na odgovoru. Sto se tice PDG DOO na site-u imaju samo naznacene firme sa kojima saradjuju i dva kataloga o epruvetama i sl. A i koliko vidim usmjereni su na velikoprodaju. Taj titrator je vise bio kao dopuna ostaloj narudzbi jer sam se nadao da postoji neka firma/ ozbiljan igrac u CG gdje bih mogao sve u paketu da narucim. Titrator nije ni toliki problem jer nije glomazan pa ga mogu i sam ponijeti. Ocigledno cu sve morati iz Srbije da uvozim (kotao i burad). Prosli put je bio sizifovska potraga za transportom gdje je vozac trebao ici na dvije lokacije a to im se nikako nije dalo. Zbog toga i pitanje da li je neko imao licna iskustva sa navedenim. P.S. A sto je DES odradio posao u CG, nevjerovatno. Tog komercijalistu, ocito zlatom placaju 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #187 Poslato: 31. Januar 2022, 14:23:37 » |
|
Znam dva proizvođača koja su prošle godine uzela kazan,jedan od Mandarića drugi od kazandžije iz Čačka.
Što se tiče transporta u svojoj režiji.Jedino znam od radnji da zeleni vrtovi su uzimali kovane kazane po porudžbini samo moraš vidjeti razliku u cijeni i koliko se isplati da ideš preko njih.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Alfaa
Stariji član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #188 Poslato: 02. Februar 2022, 14:31:54 » |
|
DIYS informacija o kupovini kazana i prvoza. Mandarić - ne morate imati sopstveni prevoz isti angažuje prevoz koji periodično pravi kružne ture - naručene. NOVi SAD - PG oko 150 €. Vozač prijavljuje podatke špediciji ( mjesto po dogovoru). Carina se ne plaća za robe proizvedene u SR ( vozač završava tu potvrdu). Vaše je samo da platite PDV ( zabavio sam koliko oko 20%). Kaparu predajete u vašem gradu. Mandatić organizacija 100%.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DIYS
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #189 Poslato: 04. Februar 2022, 18:19:27 » |
|
Hvala na odgovorima. Od informacija koje sam trazio od nekoliko nabavljaca, osim jednoga, ostali se nisu udostojili ni da odgovore ni nakon nekoliko dana. Cak ni oni kod kojih sam do sada bio redovna musterija. Danas dobijam odgovor od Enovitis-a na upit za burad. Trazio sam ponudu za barique burad. Dobijam odgovor " Imamo samo barik burad od 300 lit. specijalno pravljena za rakiju cijena je oko 1.000,- do 1.300,- €." Ovako neozbiljan odgovor + brzina reagovanja dovoljno govore o ekspeditivnosti i poslovnosti doticne firme. Meni je to dovoljno da ih definitivno prekrizim za bilo kakavu dalju saradnju. Moze li neko da mi preporuci stvarno kvaitetnog pintera ili firmu koja se time bavi iz Srbije? Ovih nekoliko koje sam nasao po FB-u nisam mogao ozbiljno shvatiti. Pogotovo sto je nacin rostiranja buradi bio totalno odokativne metode. Niti mogu kontrolisati temperaturu niti vrijeme. Poucen vlastitim iskustvima iz vremena kada sam imao pilanu u Prijedoru (BiH) nemam namjeru uzimati drvo iz podrucja koja su bila zahvacena ratom a malo ih je koja to nisu bila. Stabla su bila puna gelera i metaka. Nerijetko se desavalo da i po dva puta dnevno moramo mjenjati tracne pile zbog lomova zubaca na vecim gelerima. Trupci sa manjim komadicima metala su isli u dalju preradu jer ih je bilo tesko primjetiti sve do finalizacije a i tada ne sa 100% sigurnoscu. Da ne govorim o nacinu rezanja jer si bukvalno morao spavati pored operatera brente kojemu se nije dalo svaki trupac okretati za kvartirni rez.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Miško Ajkula
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #190 Poslato: 20. Februar 2025, 20:39:38 » |
|
Bistrice (ili neko drugi) da li mi možeš reći koliko bi koštao kvalitetan kazan od 120-150l kod onih par majstora koje ste preporučili već u ovoj temi?
Da li mi možete reći đe se može naći bakar za potrebe pravljenja kazana?
Samo mi nemojte reći Sevojno jer oni nemaju maloprodaju.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #191 Poslato: 20. Februar 2025, 21:13:25 » |
|
https://www.facebook.com/kazandzijaBilanovic/?locale=hr_HREvo ti link pa ga pitaj. U zadnjih nekoliko godina svi divljaju sa cijenama, a mnoge kazandžije i prije toga. Kada sam ja kupovao kazane svi majstori su bakar kupovali u Sevojnu. Ako sada nemaju maloprodaju sigurno na veliko prodaju nekom ko je ima. Raspitaj se. Ajkula, a ne može uhvatiti plijen! 
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Miško Ajkula
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #192 Poslato: 20. Februar 2025, 21:41:05 » |
|
https://www.facebook.com/kazandzijaBilanovic/?locale=hr_HREvo ti link pa ga pitaj. U zadnjih nekoliko godina svi divljaju sa cijenama, a mnoge kazandžije i prije toga. Kada sam ja kupovao kazane svi majstori su bakar kupovali u Sevojnu. Ako sada nemaju maloprodaju sigurno na veliko prodaju nekom ko je ima. Raspitaj se. Ajkula, a ne može uhvatiti plijen!  Upravo je ovo način ajkuli da uhvati plijen. Svrha foruma je da ljudi razmjenjuju informacije i dođu do odgovora. U ovom konkretnom slučaju informacije putuju samo u jednom smjeru. Ranije su svi kupovali direktno u Sevojnu, a sada to ide malo drugačije. Raspitao sam se tu i tamo, ali rekoh da pitam i ovđe. Nije baš svejedno đe kupiti. Neki hoće da isijeku po mjeri, neki neće. Prevoz, dosta stvari igra ulogu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #193 Poslato: 20. Februar 2025, 22:00:55 » |
|
Svrha foruma je da ljudi razmjenjuju informacije i dođu do odgovora. Profulao si svrhu foruma ali nisi ove njegove jedne teme, pa sam poruke tu i premjestio.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Душан
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 37
|
 |
« Odgovor #194 Poslato: 21. Mart 2025, 18:24:43 » |
|
Da li znate koje su sada cijene (okvirno) kazana oko 300l, mislim prvenstveno na kvalitetne proizvodjace?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|