Prigovor slobode govora uopšte smatram svetinjom bez obzira što ni ta sloboda nije apsolutna jer se niko ne može sakrivati iza nje i zloupotrebljavati je za govor mržnje.
To je bilo za društvene sfere uopšte i zbog paralele za lakše shvatanje principa, a konkretno u diskusiji na forumu takav isti status i istu zloupotrebu ima polemičarska prostitucija. Korištenje jeftinih manipulativnih sredstava, neistina, ili podrugljivog i omalovažavajućeg ličnog tona umjesto normalne i argumentovane priče.
Prvi put sam te opomenuo zbog izmišljanja nepostojećih odgovora i pokušaja podrugljive diskreditacije sagovornika polemiziranjem sa vlastitim izmišljenim odgovorima, kako bi ispalo da su ih sagovornici izgovorili.
Drugi put sam ti brisao poruku pa je evo sada i vraćam kao "brutalnu istinu o kazanima" očišćenu od polemičarske prostitucije.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
bistrica:
„Tako da bi u krajnjoj mjeri trebalo biti objektivan i analizirati stvar na način koji isključuje cijenu“
Ovaj faktor se apsolutno ne može isključiti izuzev u teoretsko salonskoj diskusiji po sistemu zlatne žice za sprovođenje struje bolje sprovode struju imaju manji otpor ne greju se i td od običnih žica.
Ali one su skupe .“da pa šta ja sam upravu kad kažem da zlatne žice bolje sprovode struje“.
Izuzetno sam raspoložen jer sam juče pazario nov kazan za rakiju za moj ponos i diku pa zbog toga xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Šta biste izabrali od kazana u nekom mini simboličnom takmičenju u spravljanju rakije.
Pod određenim pretpostavkama ,novac je isključen (nije potreban) i svi su kazani potpuno novi
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Moj odgovor bi bio, uzeo bi kazan od hvaljenih majstora jer mislim da su bolji od onih pristojnih, a ovi Holstein i Kothe e sa njima nemam pojma kako se radi.
Ko bi pobedio u takmičenju ne znam.
Šta smo dokazali?
Dokazali smo da je rols rojs bolji od mercedesa takođe smo dokazali da je mercedes bolji od opela sledeći naš niz dokazujemo da je opel bolji ..............
Ko će brže stići?ko će se prijatnije voziti? E pa to malo zavisi od vozača.
Šta smo još dokazali?
Dokazali smo da je skuplji kazan bolji.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ovaj put ti odgovaram kako bih ti rekao da imaš ubuduće poseban status u kome više neće paliti prigovor slobode govora jer si ga zloupotrebom ispucao.
... a za brutalnu istinu o kazanu sam prosudi šta si napisao, ali ovaj put i sa spoznajom da silno griješiš kod cijene. Nije najskuplji kazan i najbolji jer su Holstein i Kothe jedno desetak puta skuplji, a nisu bolji. Tako da ni mercedes nije neko poređenje.
Nije ni teoretska salonska diskusija u pitanju kada je očigledno da se na izradu ovakvih kazana čeka po 6 mjeseci zato što ih ljudi masovno kupuju. Ima ih najmanje u dvocifrenoj brojki na forumu samo kod onih aktivnijih članova. U mojoj široj okolini jedino se destiliše rakija na takvim kazanima, a svi ostali su prisutni tek toliko da ih ljudi sa čuđenjem gledaju kada ih uoče.
Očigledno nisu u pitanju ni zlatne žice jer su ovi kazani samo za nekoliko stotina eura skuplji od onih industrijskih ili "pristojnih". Malo je to za zlatne žice i salonsku diskusiju.
Ima još i ono o kvalitetu vožnje. Napiši bar jednu poštenu rečenicu o svojoj "vožnji" kazana pa onda možeš i o kvalitetu sa svim ostalim koji su o tom nadugačko pisali, i ne samo pisali.