27. Oktobar 2025, 10:40:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Svaštara  (Pročitano 175063 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Dcabro
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 44

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #120 Poslato: 04. Decembar 2016, 17:17:25 »

Hvala puno vladimire, u pravu ste za sve. I jednostavan normalan i ljubazan ton daleko više pomaže od onog sarkastičnog koji slabi želju za posećivanjem SOV.com
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #121 Poslato: 04. Decembar 2016, 18:12:09 »

Upotreba sarkazma ili neke druge jezičke stilske figure, premještanje i brisanje poruka, je strogo ograničeno na poruke koje to traže, same po sebi. Tako da to nema nikakve veze sa ubijanjem volje za posjećivanjem foruma, nego očigledno sa pisanjem na njemu. Da nije tako nastala bi lakrdija od priče obzirom na broj "stručnjaka" u sferama dominantno patrijarhalno obojenih znanja i vještina. Politika, sport, rakija i sl.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #122 Poslato: 25. Maj 2017, 06:17:39 »

Ne pada mi na pamet da trošim vrijeme na diskusiju sa nekim kome je važnije prikazivanje ličnog odnosa prema sagovorniku nego tematika na forumu pa ćeš morati tako nešto izbaciti iz upotrebe. Poruku sam ti normalno brisao a za dalje je do tebe.
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 53.0

« Odgovor #123 Poslato: 25. Maj 2017, 07:13:39 »

Taj neko sam ja.Ničeg ličnog u mom tekstu nije bilo već samo brutalna istina o kazanima i ceni kazana.Podrazumeva se da nisam upotrebljavao ni jednu žargonsku reč niti sam vređao nekog u mom tekstu.Međutim tekst je obrisan, meni ne pada napamet da vršim autocenzuru svog teksta. toliko o slobodi iznošenja stava na ovom forumu
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #124 Poslato: 25. Maj 2017, 18:59:01 »

Prigovor slobode govora uopšte smatram svetinjom bez obzira što ni ta sloboda nije apsolutna jer se niko ne može sakrivati iza nje i zloupotrebljavati je za govor mržnje.

To je bilo za društvene sfere uopšte i zbog paralele za lakše shvatanje principa, a konkretno u diskusiji na forumu takav isti status i istu zloupotrebu ima polemičarska prostitucija. Korištenje jeftinih manipulativnih sredstava, neistina, ili podrugljivog i omalovažavajućeg ličnog tona umjesto normalne i argumentovane priče.  

Prvi put sam te opomenuo zbog izmišljanja nepostojećih odgovora i pokušaja podrugljive diskreditacije sagovornika polemiziranjem sa vlastitim izmišljenim odgovorima, kako bi ispalo da su ih sagovornici izgovorili.

Drugi put sam ti brisao poruku pa je evo sada i vraćam kao "brutalnu istinu o kazanima" očišćenu od polemičarske prostitucije.
Citat
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
bistrica:
„Tako da bi u krajnjoj mjeri trebalo biti objektivan i analizirati stvar na način koji isključuje cijenu“
Ovaj faktor se apsolutno ne može isključiti izuzev u teoretsko salonskoj diskusiji po sistemu zlatne žice  za sprovođenje struje bolje sprovode struju imaju manji otpor ne greju se i td od običnih žica.
Ali one su skupe .“da pa šta ja sam upravu kad kažem da zlatne žice bolje sprovode struje“.
Izuzetno sam raspoložen jer sam juče pazario nov kazan za rakiju za moj ponos i diku  pa zbog toga xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Šta biste izabrali od kazana u nekom mini simboličnom takmičenju u spravljanju rakije.
Pod određenim pretpostavkama ,novac je isključen (nije potreban) i svi su kazani potpuno novi  
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Moj odgovor bi bio, uzeo bi kazan od hvaljenih majstora jer mislim da su bolji od onih pristojnih, a ovi Holstein i Kothe e sa njima nemam pojma kako se radi.
Ko bi pobedio u takmičenju ne znam.
Šta smo dokazali?
Dokazali smo da je rols rojs bolji od mercedesa takođe smo dokazali da je mercedes bolji od opela sledeći naš niz dokazujemo da je opel bolji ..............
Ko će brže stići?ko će se prijatnije voziti? E pa to malo zavisi od vozača.
Šta smo još dokazali?
Dokazali smo da je skuplji kazan bolji.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ovaj put ti odgovaram kako bih ti rekao da imaš ubuduće poseban status u kome više neće paliti prigovor slobode govora jer si ga zloupotrebom ispucao.  

... a za brutalnu istinu o kazanu sam prosudi šta si napisao, ali ovaj put i sa spoznajom da silno griješiš kod cijene. Nije najskuplji kazan i najbolji jer su Holstein i Kothe jedno desetak puta skuplji, a nisu bolji. Tako da ni mercedes nije neko poređenje.

Nije ni teoretska salonska diskusija u pitanju kada je očigledno da se na izradu ovakvih kazana čeka po 6 mjeseci zato što ih ljudi masovno kupuju. Ima ih najmanje u dvocifrenoj brojki na forumu samo kod onih aktivnijih članova. U mojoj široj okolini jedino se destiliše rakija na takvim kazanima, a svi ostali su prisutni tek toliko da ih ljudi sa čuđenjem gledaju kada ih uoče.

Očigledno nisu u pitanju ni zlatne žice jer su ovi kazani samo za nekoliko stotina eura skuplji od onih industrijskih ili "pristojnih". Malo je to za zlatne žice i salonsku diskusiju.  

Ima još i ono o kvalitetu vožnje. Napiši bar jednu poštenu rečenicu o svojoj "vožnji" kazana pa onda možeš i o kvalitetu sa svim ostalim koji su o tom nadugačko pisali, i ne samo pisali.  Smiley
Sačuvana

Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 53.0

« Odgovor #125 Poslato: 25. Maj 2017, 21:11:51 »

Jel smo mi to sad u posebnoj sobi?Osećam se ko u ringu dal zbog naziva sobe ili nešto drugo?No nesmatami.
Dakle ovako šta mi ovde sad imamo?Moj cenzurisani tekst i tvoju analizu istog ok?
Kao prvo kažeš da se koristim jeftinim manipulativnim sredstvima,neistinom,podrugljivim tonom i omalovažavanjem.Ok ajde da kao prvo to analiziramo gde i kojom rečenicom sam to učinio?Eto zamolio bi te da mi bolduješ tu rečenicu da bi svatio.
Sasvim suprotno od toga imam mišljenje konkretno o tebi ali da ovo moje pisanije nebi prelo u neki lični ton ovog puta ću ga izostaviti.
Drugo šta sam ja to izmislio i diskreditovao sagovornika gde i kako?
Prigovor slobode?Ukoliko nikog explicitno ne vređam na rasnoj,verskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi ne upotrebljavam žargonske izraze nepostoji ni jedan demokratski zakon koji bi cenzurisao takav tekst izuzev tebe naravno.Apsolutno nisam manipulisao sa prigovorom slobode.
Što se tiče Holstein i Kothe kazan priznajem mislio sam da su najbolji mada gotovo ništa neznam o njima već po sistemu cena određuje kvalitet.Verujem da si upravu.
Oko čekanja kazan od 6 meseci ,pa to nije dokaz o navali na kazane već o maloj produkciji ručni rad i slično.Dali sam ikad i igde sporio kvalitet tih kazana?Ne nisam naprotiv.Samo sam stalno ukazivao i ukazivaću da kazan ne utiče u presudnom obliku na kvalitet rakije a za to imam i konkretne ,opipljive dokaze koje sam već oznosi dakle na kazanu destilatoru koje si ti nazvao mešalicom a ja ti širokogrudo ne zamerih i nesvatih to kao umalovažavanje i diskreditaciju i td se pravi rakija ocenom 18,5 što oslikava vrhunsku rakiju.
Zlatna žica.Pa nebi reko da je razlika stanićeviv,mandarićevih kazana i desovih,destilatorovih kazana nekoliko stotina evra Razlika se meri u hiljadu+ evra a to jest zlatna žica.
Što se tiče moje vožnje
Ja sam naučio da se parkiram i isparkiram da menjam brzine od prve do treće i kao takav reko bi sa ove distance nikakav došao na ovaj forum i glupo mi da se hvalim al sad vozim na nivou kandidata za ulazak u formulu jedan i nije mi mrsko da kažem da sam tu vožnju naučio na ovom forumu.
A ukoliko me ne izbaciš sa foruma i ne cenzurišeš tekstove verujem da ću ući tim vozača formule jedan.(cilj rakija ocene 19)
Očigledno je da ti moj stil pisanja moj pozitivni sarkazam ne odgovara i ok to je tvoje pravo ali jedno nepomisli nikada ja nisam neko ko vređa ni na jednoj osnovi nisam takav i nisam tako vaspitan pogotovu ne na ovakvom mestu gde sve prisutne duboko poštujem jer se svi mi bavimo nečim što ja lično smatram izuzetno plenitim poslom.To što se ti lično osćaš diskreditovanim to je tvoj lični problem.
Sa velikom nadom da ćemo se razumeti i nastaviti akademsku,salonsku,pragmatično rutinsku priču sa puno razumevanja i poštovanja (ovo poštovanje je najvažnije) bez obzira na različita mišljenja veliki pozdrav
Ps
Nikad nisam bio sklon kurtoazi i nesvati ovo na taj način
Moje stav kad si ti u pitanju
Najveća greška koju može jedan proizvođač alkohola da doživi je rutina
Ti sve spašavaš od rutine u figurativnom smislu deliš šamare.
Pozdrav
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #126 Poslato: 25. Maj 2017, 22:20:45 »

Nismo u ringu nego u sferi netematski vezanog: punog, cjelovitog, širokog, pa i potankog ličnog kontakta na temi koju i ovaj put doživljavam kao korisnu za razumijevanje i buduću komunikaciju.

Bez obzira da li je to moj lični stav ili objektivnost koju neko drugi ne želi da razumije kada je u pitanju polemika oko nekih bitnijih postulata vezanih za problematiku ovog foruma onda ne može ići stil koji ti nazivaš pozitivnim sarkazmom a ja polemičarskom prostitucijom. Za neku drugačiju priču u kojoj se ne sučeljavaju argumenti zašto da ne i odmjerena doza ironije. Dakle kada je nešto samo sebi svrha zašto da ne, ali kada se taj isti sarkazam upotrebljava kao jedino „valjano“ sredstvo kako bi se bar na taj način pokušali dovesti u pitanje argumenti pred kojim smo nemoćni, ili kako bismo sagovornika doveli u situaciju da mora da krene od tablice množenja, po ko zna koji put, onda je to ništa drugo do polemičarska prostitucija.  

Normalno da mi nikada nije smetalo da krenem ispočetka i za puno veće stvari od onog što sam ti u ovoj priči „zarezao“ kao smišljeno nekorektnu komunikaciju. Dozvoljavam i mogućnost pogrešne procjene ali mi se to inače rijetko dešava.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #127 Poslato: 26. Maj 2017, 08:24:23 »

...I tako završismo i ovo na žalost besmisleno trljanje.  Cheesy

Argumenti, moj prijatelju…argumenti… Samo su oni bitni. Diskusija koja bježi od argumenata i prelazi u lične ili neke druge sfere je samo jeftini trik, i najobičnije puhanje u vjetar.
Sačuvana

Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 53.0

« Odgovor #128 Poslato: 26. Maj 2017, 12:40:31 »

Argument  na kazanu destilator od 1500 evra pravi se rakija kvaliteta 18,5 dakle može i na pristojnim kazanima da se pravi vrhunska rakija
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #129 Poslato: 26. Maj 2017, 15:13:50 »

Ma nema šta se ne može. Može se preživjeti i u gumenjaku nakon neregistrovanog brodoloma na atlantiku. Nekada može a često na žalost ne može ni na većim brodicama i manjim morima.

Tako da kada govorimo i kvalitetu bilo čega pa i kazana moramo govoriti o ponovljivo dobrom rezultatu. Uzdati se u sticaj okolnosti u obe situacije je u najmanju ruku neozbiljno i neuvjerljivo.

Na drugoj strani i sam sticaj okolnosti može biti slučajan, a može i namjeran.

Prvi od njih se dogodio i odavno već bivšem forumašu. Izabrao je lokalni sajam u Temerinu kao zagrijavanje za novosadski da vidi sa čim to u stvari ide na pravo ocjenjivanje rakija. „Nabasao“ je na nešto strožiji kriterijum ocjenjivanja i za šljivovicu pokupio ocjenu 11,67 koja ga je rangirala na 163 mjesto od ukupno 220 ocjenjenih rakija.
Drugi sticaj okolnosti se dogodio isto njemu. Nakon što je izvukao pouku, otišao je kod Nikičevića sa molbom da mu pripremi i uglanca rakije za Novosadski sajam. Normalno da takva "usluga" nije bila besplatna (po vlastitom priznanju i to na ovom forumu)

Krajnji rezultat je bio pehar novosadskog sajma za prikazan asortiman i kvalitet voćnih rakija.
U asortimanu je normalno bila i spomenuta šljivovica koja je ovaj put pokupila ocjenu 18,40. Pored ostalih rakija bila je tu i šećeruša od kajsije (isto po vlastitom priznanju na forumu) a sa njom je dobio ocjenu 16,01 koja ga je rangirala na 144 mjesto od ukupno 152 ocjenjene rakije na sajmu.

Tako da ponekad bilo koja brojka, medalja i slično u cijeloj priči o rakiji ne govori ama baš ni o čemu.
Sačuvana

Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 53.0

« Odgovor #130 Poslato: 26. Maj 2017, 15:24:30 »

Hahhah e evo nisam znao poučno.
Ipak nadam se da to nije praksa i da velikim takmičenjima ocena od 18,5 ipak nešto znači pa makar je Nikićević glancao haha.
Ima jedan moj prijatelj koji pravi veoma solidnu rakiju koji nikad nije bio na takmičenju i koga takmičenje ne zanima on obično kaže pravim rakiju po svojoj meri koja se sviđa meni i mojim prijateljima.I zaista tu ima smisla uživaj pij živi.
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Vladimirl
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #131 Poslato: 26. Maj 2017, 17:49:49 »

Jace je od mene, kazan ima veliku ulogu u kvalitetu rakije bas bas.  Thumb Thumb Thumb
Sačuvana
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 53.0

« Odgovor #132 Poslato: 26. Maj 2017, 18:45:56 »

Jace je od mene, kazan ima veliku ulogu u kvalitetu rakije bas bas.  Thumb Thumb Thumb
Ok Vladimire  ajmo da probamo nešto
Prvo da napomenem nije mi cilj da nekog umalovažavam ili bilo šta slično
Ja smatram da je uloga kazana velika ali ne od presudnog značaja i priznajem nemam nikakav argument za tako nešto već samo puko teorisanje pa se unapred izvinjavam svima
al ajmo jedan primer da napravimo
recimo šta sve utiče na kvalitet rakije evo po meni to ovako izgleda gledano po fazama
prvo kvalitet voća
drugo kvalitet kljuka
treće način pečenja rakija
četvrto kvalitet kazana
peto odležavanje i čuvanje rakije
šesto ispijanje  Smiley
dobro ako izbacim ovo šesto ostaje nekih pet delova
evo sad pitam sve kolko vi smatrate da od sto posto kvalitetne rakije koja faza nosi koliko procenata
Znam znam bistrica će reći svaka faza mora da bude u fulu da bi rakija bila vrh ok slažem se ali nekad i nemože sve da bude u fulu što objektivmo što subjektivno ,
Ja recimo smatram da je kvalitet kljuka(zrelo voće i dobar tajming) na prvom mestu na drugom mestu je čistoća kazana ,lule sa adekvetnim načinom držanja vatre i odvajanjem prvenca i patoke, na trećem mestu je kvalitet kazana a na četvrtom mestu je pravilno odležavanje
Voleo bi da čujem vaše mišljenje al da isključite samo ovaj put potpuno tačnu činjenicu da sve mora da bude vrh da bi rakija bila vrh
Kako vi gradirate šta je za vas na prvom mestu drugom....
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Vladimirl
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #133 Poslato: 26. Maj 2017, 19:02:25 »

Sve si rekao u "fulu" bilo koja od pet, sest da fali povratka nema il u prosecnost.
Sačuvana
happy star
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 48.0

« Odgovor #134 Poslato: 26. Maj 2017, 19:21:59 »

Potpuno se slazem sa Vladimirom, postoji samo jedan put ka savrsenstvu, sve ostalo je onako, sto kazu babe !
Sačuvana

"Covek mora da vezba umerenost i nadzor svojih cula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako odrzao sebe mladim u telu i razumu"

Nikola Tesla
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 21 upita.