18. April 2025, 22:39:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 17   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Svaštara  (Pročitano 170712 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
cvele
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 52

Java Platform Micro Edition
Browser:
Opera 9.80 (Opera Mini 5.1.21661)

« Odgovor #15 Poslato: 23. Oktobar 2010, 12:40:43 »

Od svo nemanje koje me prati ove godine dao sam 40crvene za poljoprivredni faks, da kada budem i posle zavrsene skole nesto pogresio krivim samo sebe a ne ovaj forum
Sačuvana

dok pijem-zdrav sam
shaykash
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.62

« Odgovor #16 Poslato: 23. Oktobar 2010, 12:50:46 »

АЈДЕ ДОСТА!!!!

Толико интересантних тема и нерешених проблема и питања око вина а ви губите време и енергију

Поделили сте једни другима комплименте и затварајте ову тему.
Sačuvana
alambik
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Linux (Ubuntu)
Browser:
Safari

« Odgovor #17 Poslato: 24. Oktobar 2010, 22:26:02 »

Ovo je tema namenjena da se popu kaže pop, a bobu bob.
I naš pop, iako funkcionalno nepismen, pokrsti sve jariće na ovom forumu. Pa zašto da mu to ne kažem?

Ali ponekad je i smešan.
Prvo kaže čoveku da je lupio, i to dobro, a posle toga se izvlači da je ovo dobro značilo da je, u stvari, dobro rekao:))))
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #18 Poslato: 05. Decembar 2010, 23:03:24 »

au dioda al si brz! prebaci čovek temu ko ništa.
gde si bio kad se "bistrilo" na "alambiku"?
tema je uopštena i može da se podvede i pod vrenje i ostalo.
ne vidim šta će nam posebna tema o čuvanju kvasaca u vakum ambalaži(koja je uz to i poderana)
to je bio savet koji je isproban. ko ne veruje neka proba.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.12

« Odgovor #19 Poslato: 05. Decembar 2010, 23:25:57 »

Citat
au dioda al si brz! prebaci čovek temu ko ništa.
gde si bio kad se "bistrilo" na "alambiku"?

Već je jednom fino objasnio da nije bio u mogućnosti da često bude prisutan na forumu zbog rješavanja egzistencijalnih pitanja. Ako imaš nešto konkretno reći, reci meni direktno, ja sam  svakodnevno prisutan. Ako ne želiš direktno, kao što uostalom nisi ni dok je trajalo „bistrenje“ na „alambiku“, onda „sjaši“ sa „naknadne pameti“.    
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #20 Poslato: 05. Decembar 2010, 23:51:46 »

a evo ga advokat!
to "sjaši" značilo bi da moram da se raspravljam s tobom po sistemu "bistrica"-"alambik"?!
neka hvala!
verujem da si ovde svo vreme! i da posmatraš svet oko sebe. i nas!
pa kako ti izgledamo iz tvog "gnezda"?
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.12

« Odgovor #21 Poslato: 06. Decembar 2010, 00:18:24 »

U prvoj verziji poruke, prije nego što si je izmijenio i dopunio, stajalo je samo ono što je u citatu. Direktno si me prozvao bez ikakve potrebe, i to na jako neprimjeren način. Tako da ti ovdje ne odgovaram u diodino ime, nego u svoje sa porukom da me se okaneš, jer dosta mi je onog sa alambikom i ne treba mi još jedan novi. 

Na ovaj otrcani demagoški fazon iz donjeg dijela teksta, na koji se više niko ne pali, „zaslužuješ“ da ti se nikada više ne obratim, pa molim te nemoj ni ti meni.
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #22 Poslato: 06. Decembar 2010, 01:32:50 »

U prvoj verziji poruke, prije nego što si je izmijenio i dopunio, stajalo je samo ono što je u citatu. Direktno si me prozvao bez ikakve potrebe, i to na jako neprimjeren način. Tako da ti ovdje ne odgovaram u diodino ime, nego u svoje sa porukom da me se okaneš, jer dosta mi je onog sa alambikom i ne treba mi još jedan novi.  

Na ovaj otrcani demagoški fazon iz donjeg dijela teksta, na koji se više niko ne pali, „zaslužuješ“ da ti se nikada više ne obratim, pa molim te nemoj ni ti meni.

sad već imam pomalo strah da "neko to od gore vidi sve"! verovatno jer ima tipova koji osima foruma i nemaju neki život pa prate i kad neko menja poruke i kada i kako i ..
šteta za njih! mada i sad smatram da ih treba pustiti takve kakvi jesu jer su sami sebi najgora reklama.
pozz
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.12

« Odgovor #23 Poslato: 06. Decembar 2010, 01:39:29 »

Jadno i otrcano.
Sačuvana

lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #24 Poslato: 06. Decembar 2010, 17:43:52 »

pa, prema svecu i tropar
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.15

« Odgovor #25 Poslato: 06. Mart 2011, 14:36:01 »

Nakon zadnje dvije poruke nekako sam izgubio dio ugleda na ovom forumu Scratchhead Smiley, prije toga je bio 6 a sada je 5 Roll Eyes Smiley. Doduše, ne dešava mi se ovo prvi put dohfly. Molim poštenog nalazača whistlefly da mi ga vrati. Kao nagradu obećavam da ču na ovom forumu i dalje pisati o rakiji sve ono što on prvi put u životu čuje Evil, jer oni koji znaju o takvim stvarima ne pišu, nego ih ljubomorno čuvaju kao tajnu zanata Wink.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.15

« Odgovor #26 Poslato: 07. Mart 2011, 12:35:20 »

Zahvaljujem, ponovno je 6.

Drago bi mi bilo ako sam poen zaradio sa ovim pokušajem da budem duhovit. Ono malo cinizma je ionako bezazleno i upućeno samo jednom članu foruma, a i njemu ništa ne zamjerim nego mu samo pokušavam objasniti šta ja to zapravo radim svo ovo vrijeme na forumu.

Veliki sam zaljubljenik priče o rakiji i vinu i onim što prati postupak njihovog dobivanja. Nije mi to ni profesija ni struka, ali ozbiljno radim na tome da značajno pokušam podiči nivo prihoda od proizvodnje rakije. Na tom putu sam bio prinuđen, a ujedno mi je predstavljalo zadovoljstvo, mnogo toga naučiti. Za mene je učenje proces stalnog preispitivanja i pogled iz svih mogućih uglova na jednu te istu stvar, jer jedino tako stičem potpunu sliku i donosim ispravne zaključke. Ne želim djelovati prepotentno ali moram reći da sam za to vrijeme prikupio respektabilnu zbirku materijala i znanja koje iz njih proističe, i postizao za mene jako značajne rezultate u pogledu kvaliteta dobivene rakije. I isto tako imao lijepih gafova i fulanja. U svemu tome čovjek ponekad zastane u situaciji kada mu različiti uglovi gledanja daju različitu dimenziju jedne te iste pojave. Na drugoj strani neke stvari su kao aksiomi, usvojiš ih i nakon dužeg vremena zaboraviš i razloge zbog kojih si ih usvojio, jednostavno samo pamtiš da je to tako i nikako drugačije. Materija je obimna i naprosto traži da se zapiše, a naknadno se pisanjem javlja i moguća ambicija da se nešto od toga nekada i objavi kao priručnik sa ozbiljnijim obrazloženjima i razlozima. Prije sam bio lijen pisati sve ono što mi se činilo poznatim. I tako  dolazimo do foruma. Forum me je disciplinovao, sada mnogo više zapisujem. Na sve to kada dodamo moju karakternu manu, da jako teško varim „proseravanja“ bilo koje prirode, dođosmo do mučnih rasprava i diskusija. To je kao ona izreka u politici: „Samo prvi korak je vaš svi ostali su iznuđeni“. Bez obzira što su me neki htjeli predstaviti u svijetlu koje mi ne pripada, pa nažalost ponegdje naišli i na pogodno tlo, nije mi to ni priroda ni namjera. Samo želim pisati i ravnopravno sa svim ostalim forumašima učestvovati u priči.

Za kraj samo jedno zapažanje koje sam već isticao ali zaslužuje da bude ponovljeno, pogotovo što daje odgovor na pitanje iz prve rečenice. Mnogo toga sam u životu naučio pokušavajući sebi i drugima dati odgovore na pitanja za koja sam mislio da ih imam u malom prstu.

P.S. Ova poruka je napisana da bi zamijenila onu koju nikada nisam napisao na temi, da se predstavimo. Mislim da je čak i važnija od one tamo, bar meni tako izgleda.   
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.16

« Odgovor #27 Poslato: 26. Mart 2011, 19:13:37 »

Otkrivanje kloniranja na forumima.

Ode se na početnu stranu i u pretraživač ukuca, jedan po jedan, netipični pojam koje je u svojim tekstovima upotrebljavao neki „sumnjivi“ „novi član“. Na primjer: lulicu, lulici, prepicanja, frustracija, povrh toga, da isteramo pitanje na čistac, dakako, nakon stabilizacije. Normalno pazi se na svako upisano slovo. Na pretraživaču će se pojaviti svi tekstovi u kojima se spominju ovi pojmovi, i vidjet će se imena članova koji su ih objavljivali. Samo ono ime  koje apsolutno dominira po učestalosti predstavlja potencijalnog „starog člana“ koji se klonirao i sada se pojavljuje kao „novi član“ foruma, pogotovo još ako se ostali članovi pojavljuju rijetko i samo ponegdje. Sve to može da bude slučajnost, ali kada se uzme u obzir stil i način na koji se pravi konstrukcija rečenice i uopšte stil cjelokupnog teksta, onda je greška svedena na minimum. Sve gore nabrojano se može ponekad i prikriti, a to se i dešava samo dok klona drži koncentracija u prvih par poruka, svaka slijedeća poruka obiluje ovakvim pojmovima i autentičnim stilom rečenica i cjelokupnog teksta. Postoji još nešto što je važno i što na kraju otklanja svaku sumnju, način rezonovanja i namjera. To se ne može ni sakriti ni simulirati.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1

« Odgovor #28 Poslato: 11. Maj 2011, 01:18:19 »

Zaključana svaštara pa moram ovdje.

Dali mi se cini ili je ovo tema: Kazan za pecenje rakije, ili sam zalutao?
Potpuno se slažem sa ciljem i namjerom ovakve poruke, i ja sam se dvoumio da li da ih iskažem i na kraju odustao.      
Na drugoj strani se ne mogu složiti sa stilom i načinom na koji je to urađeno. Iskakanje iz teme je pojava koja je prisutna odavno. Sa njom kao takvom se treba ili pomiriti i dopustiti je, ili je ne treba dopuštati tako da sve poruke koje nisu vezane za temu budu premještene na neko drugo mjesto. Ako će se one premještati onda je to posao urednika i administratora, pa nema mjesta stilu iščuđavanja. Ako se neće premještati nego će se tolerisati i samo povremeno upućivati opomena za grubo iskakanje iz teme, onda opet nema mjesta načinu da se ta opomena izriče svima koji su bilo šta napisali na ovoj temi. Opomena treba da bude konkretna i direktno upućena, u protivnom gubi svaki smisao i samo produbljuje udaljavanje od teme, što dokazuje i poruka lovranskog koji je doveden u situaciju da se pravda ni kriv ni dužan, jer ako njegovo postavljeno pitanje nije vezano za temu onda ne znam šta jeste.
Citat
Na mom kotlu tek sam trećom destilacijom postigao dobar kvalitet (vjerojatno zbog lošeg masulja/dropa) ali moje pitanje je sada dali bi možda skuplji kazan bio bolji za komovicu koja ima dosta primjesa koje nisu povoljne za sam destilat i dali bi se njime dobio čišći destilat sa boljom aromom?
Prirodno je da se sad i ja zapitam da li je možda upućena i meni. Ko je to više siguran  kako je neko drugi pročitao i doživio nešto što je napisano.
Sačuvana

peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1

« Odgovor #29 Poslato: 12. Maj 2011, 00:09:52 »

Bistrice!
U jednom davno prošlom vremenu kad mi je tolerancija bila veća, ili na kraju manja, ja sam upućivao poruke o mom načinu razmišljanja o razradi tema, i na kraju sam ja pukao praveći štetu sebi a malo ili nimalo ovom forumu. Sebi zato što sam ispao budala govoreći zidovima koji nečuju. Možda je moj problem što sam direktno neprijatan nekima koji nemogu da shvate moj način ophođenja, jer iznosim moje viđenje, koje neki put može da bude sarkastično neprijatno, ali je ipak istinito. Pa ako je to i ovoga puta bilo, neću se izvinjavati već ću opet ponoviti upozorenje, pridržavajte se teme! Ne sa namerom da se sankcioniše, već da postavljena tema bude razumljiva i odnosna na naslov.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 17   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 21 upita.