dh
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #195 Poslato: 26. Avgust 2020, 18:46:55 » |
|
Poštovanje narode,
Mene zanima kako stoje stvari sa prodajom, plasmanom odnosno izvozom rakije na strano tržište. Pitanje se odnosi na rakiju registrovanih proizvođača. Pri tom ne mislim na potrošače našeg porekla koji odavde ponesu rakiju kući u inostranstvo gde žive ili na prodaju u prodavnicama naše hrane u kojoj su mušterije ti isti naši zemljaci.
Dakle, mislim na strance u svojim stranim zemljama – da li je neki naš proizvođač uspevao ili i dalje uspeva da značajan deo svoje proizvodnje proda njima? Koji su proizvođači u ptanju, koje vrste rakija, u kojim zemljama je taj posao rađen?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #196 Poslato: 27. Avgust 2020, 01:20:02 » |
|
Za ino tržište je potreban kontinuitet. Za kontinuitet je potreban ujednačen kvalitet i kvantitet. Tu si i pravilnici u zavisnosti od vrste pića. Osim ako se ne radi o nekom individualnom kupcu. Mada ne znam ni čemu ova tema služi.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
dh
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #197 Poslato: 27. Avgust 2020, 02:26:23 » |
|
Hvala blue_moon
Temu sam postavio iz razloga što razmatram mogućnosti i šanse, kao i eventualne prepreke u mom ličnom pokušaju plasmana rakija na inostranom tržištu. U inostranstvu živim i radim, preduzetnik sam.
Kada kažeš kontinuitet, ujednačeni kvalitet i nesmanjeni kvantitet, to razumem – to jesu neophodni preduslovi za ozbiljan ili bar poluozbiljan nastup. Da li ja tebe ispravno razumem da ti smatraš da mi nemamo praktično ni jednu destileriju koja može da održava konstantan kvalitet iz sezone u sezonu, kao i da ima ujednačen kontinuitet u količinama za to određeno tržište?
Ili hoćeš sa kvantitetom da kažeš da su naši kapaciteti generalno mali da bi zadovoljili potrebe nekog većeg tržišta?
I na kraju, hoćeš li mi, molim te, malo ovaj deo sa „Tu si i pravilnici u zavisnosti od vrste pića“ pojasniti, odnosno sa malo više reči napisati.
Hvala!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #198 Poslato: 27. Avgust 2020, 08:53:01 » |
|
Smatram da tema nije u skladu sa politikom foruma.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
dh
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #199 Poslato: 27. Avgust 2020, 10:17:37 » |
|
Ja se zaista izvinjavam, ovde se ne radi o nekom mom buntu pa stoga i kršenje pravila, već zaista nisam imao ni najmanju ideju da na taj način kršim pravilnik.
Još jednom sam pročitao pravilnik foruma i dalje nisam siguran gde sam pogrešio.
Ukoliko je moja tema podudarna sa već nekom postojećom, ja bih tu postojeću rado iščitao od početka do kraja i u njoj i učestvovao, ali koristeći funkciju pretrage pre otvaranje moje teme nisam uspeo ništa naći.
Ukoliko se moja tema smatra reklamom (koja je bez dozvole administratora zabranjena), onda bi mi značilo da znam da je to u pitanju.
Ovde sam nailazio na teme kako rakiju prodati i kako je prodavati (prvenstveno na nacionalnom tržištu) i moram reći da sam se prvo smatrao prvenstveno čitaocem foruma i tek nakon čitanja i takvih poruka sam pomislio da nije pogrešno ako napravim temu za moj slučaj.
Po ostalim tačkama pravilnika mislim da je nemoguće da sam ih prekršio – bar u ovom trenutku tako mislim.
Zato bih te zamolio da mi daš neki jasniji podatak u kom segmentu sam načinio prekršaj, da bih jednostavno znao preciznije šta smem, a šta ne.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #200 Poslato: 27. Avgust 2020, 11:44:46 » |
|
Temu nisam uklonila jer si prekršio pravila foruma, već vodi u periferiju od same njegove prirode. To je sve.
P. S. Da, istina da se vodila slična polemika u prošlosti, i samim njenim epilogom ne vidim joj mjesto ovdje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dzionik
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #201 Poslato: 10. Oktobar 2020, 03:12:46 » |
|
Vi ste baš rešili da mi ne odgovorite normalno.....to nije lepo. Naročito nedostojno urednika jednog kvalitetbog foruma.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #202 Poslato: 10. Oktobar 2020, 09:45:25 » |
|
Da bi tako i ostalo, svaku narednu poruku ove prirode, premjestiću ovdje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dzionik
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #203 Poslato: 12. Oktobar 2020, 08:25:58 » |
|
Takvo infantilno ponašanje dovodi u pitanje kredibilitet celokupnog pisanja na ovom forumu. Zato idem da tražim odgovore na drugom mestu. Želim vam sve najbolje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #204 Poslato: 12. Oktobar 2020, 09:33:54 » |
|
Naravno. Ne sumnjam da ćeš naći takvo mjesto.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
hrotgar
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 46
|
|
« Odgovor #205 Poslato: 28. Oktobar 2020, 15:07:13 » |
|
Извињавам се ако сам се са својих 30 порука за неколико година изборио за статус увек истог постављача глупих питања и промотера фуша... Трудићу се да убудуће само читам.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Satir
Mlađi član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #206 Poslato: 14. Novembar 2020, 18:34:37 » |
|
LP!
Primijetio sam da je nakon pranja kaustičnom sodom para koja izlazi iz kondenzatora gorka te da ima miris za koji ne znam procijeniti da li je po sodi ili po bakru. Zbog toga sam nakon posljednjeg pranja nalio u parovodnu cijev i kondenzator 10%-tnu otopinu vinske kiseline te 2-3 puta isprao vodom i voda je bila bez stranih okusa i mirisa. Zanima me da li se isti problem dešava i pri upotrebi kristalne sode (mislim na gorčinu i miris vode te da li mijenja okus rakije )?
|
|
|
Sačuvana
|
Pitam jer ne znam
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #207 Poslato: 15. Novembar 2020, 13:10:02 » |
|
Kada se pere kanalizaciona cijev onda iz nje izlazi i ono što se na njenim zidovima vremenom nakupilo. Zašto bismo je inače i prali. Tek kada se sve to konačno ispere, zajedno sa sredstvom za pranje, iz nje će izlaziti nezaprljan fluid koji u nju i ulazi.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
schrack
Neaktivni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #208 Poslato: 15. Novembar 2020, 21:39:35 » |
|
Jučer sam završio sa prvom destilacijom. Sa 750l soka sam dobio 125l komine od 38 stepeni. Imam kazan od 40 litara. Danas sam počeo sa prvim kazanom druge destilacije. Iz 40l mi je došlo oko 16 litara od 76 stepeni. U prikupnu posudu sam skupljao sve do 55 stepeni, osim prvog pola litara, kojeg sam bacio. Zašto mi je došlo tako jaka jabukovača u drugoj destilaciji?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
vladant
Mlađi član
Van mreže
Pol:
Starost: 51
|
|
« Odgovor #209 Poslato: 16. Februar 2021, 10:20:09 » |
|
Poslednjih dana forum cesto nije dostupan na internetu, iz google kesa sam pogledao pre nekoliko dana sta je poslednje indeksirano, kao jedini ulogovani korisnik je bio, korisnik sa nickname, stop imam to i sacuvano, sta se desava
|
|
|
Sačuvana
|
Dodje meni tako pred jesen, da ustanem ispod zemlje, dosadi mi da sam dole budan sanjam... ...cuvaj, sklanjaj staklo, bice srce, vaskrsavam.
|
|
|
|