Citat
Malo sam "krstario" forumom i izvukao ovo (sto ti kazes) "iz naftalina". Sad se kajem. Molim administratora da ukloni ovih par poslednjih poruka jer nemaju smisla s`obzira na vremensku distancu,
Poruke trajno ostaju na forumu i ne mogu se brisati željom onog koji ih je napisao.
Nisam ni pitao tebe da uklonis vec administratora (kada budes postao administrator siguran sam da ovaj forum nece biti ni za sta), jer ovo prepucavanje nema nikakvog smisla za sam forum.
Ne znam ni za prvu poruku šta si mislio postići pričom o matematičkim funkcijama ni zašto si uopšte izvlačio citat.
Usput samo radi se o diskontnom faktoru.
Kad vec teras "mak na konac" - za to sto ti tvrdis - ne radi se o diskontnom faktoru. Matematiku ne mozes preko noci nauciti na internetu.
Citat
U svakom slucaju (u svim scenarijima), funkcija nije monotono opadajuceg karaktera, sto za rezultat ima teznju ka nekoj minimalnoj kolicini tekucine u buretu - sa pretpostavkom da vreme tezi beskonacnosti.
Već sam ti rekao da je priča inače bila apsurdna, i normalno da ove Zenonove aporije bez obzira ko ih upotrebljava ne piju vode. Nisam ih komentarisao jer ih nije ni bilo u citatu.
Sad poznajemo i filozofe .

ubijas me

... gde je kraj tvom egoizmu? Znas li sta se krije iza egoizma?
Kad sam vec krenuo o ovome da ne ostanem nedorecen.
Naime, nas prebistri
Bistrica uopste nije ni strucnjak! Ne znam za kratkoglavog, ali ja ti pripadam ovoj drugoj grupi ljudi, a ne tako davno sam bio neko ko je pekao rakiju iz hobija, i kao takvom uopšte mi nije smetalo da nešto naučim. U eri interneta je to još jednostavnije uraditi. Ukucaš „etil karbamat“ i odmah nakon par riječi možeš pročitati da je kancerogen.
Zanimljivo je koliko toga se moze naci na internetu, a koliko malo toga covek moze da stekne SVOJOM PRAKSOM koju doticni uopste ni nema, a o diplomi da i ne govorim.
Od milion tvojih poruka ovde jedva da su 10% bile nesto poucno, sve ostale su bile tvoja svadja sa drugim ucesnicima.
Svaki i ispodprosecan psiholog ce reci da se radi o prikrivanju sustinskog neznanja, sto podgrevas
tezama iskljucivosti: nacina ukomljavanja, koriscenja kvasaca,... i SVIM ostalim, gde si strogo izricit da je samo Tvoj metod ispravan, a da svi ostali grese.
Ono sto je tvoj doprinos, a opste-forumsko-prihvacen stav:
Iskljucivo zatvorena fermentacija (niposto poluotvorena).
Da malo bolje poznajes fiziku shvatio bi da je vranj ustvari patent koji ne dozvoljava "produvavanje", odnosno "promaju" i da on nicim nece doprineti gubljenje isparenja iz koma ukljucujuci i sam alkohol. Obicnim "umotavanjem" u najlon dobija se isti efekat, jer CO2 IZLAZI iz koma i potiskuje prisutni vazduh koji izlazi iz zatvorenog ili poluzatvorenog suda. Ne znam za aromatske profile i nacin vodjenja fermentacije, ali ako neko koristi autohtoni kvasac logicno mi je da se u zatvoreni sud ubaci nesto za mesanje
povrsine da pospesi tu fermentaciju, pri cemu bi pazio da ne dodje do unosa vazduha.
Uvaferm CM Sidu leci - garantovano. Zasto postoji toliki spektar kvasaca i, u krajnjoj liniji, razlicitih ukusa rakija kad svi volimo isto. Cak si nekim ljudima preporucivao PEKARSKI kvasac pre nego divlji.

Gde je tu logika?

Napljuvao si Pecu, alambika, koshpu..... za njihov tradicionalni nacin proizvodnje alc. pica (ljudi iza kojih stoje rezultati) , i preuvelicao svoj, a da pritom nisi dao
niti jedan primer svojeg proizvoda. Jel ti pravis uopste nesto ili samo filozofiras po forumu?
NON-STOP si na forumu i ja ne znam kada ti stignes da obidjes svoje silne vinograde i vocnjake.Sledeci put ako vidis neki moj post
nemoj da mi se obracas - reci nekom od urednika ili administratoru da me ispravi, ali od tebe necu da cujem ni rec jer vise ne verujem ni u sta sto si do sada napisao.