18. April 2025, 20:53:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Svaštara  (Pročitano 170703 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1

« Odgovor #30 Poslato: 12. Maj 2011, 01:56:36 »

Nemam ja ništa protiv bilo čijeg stila ophođenja, pa ni tvoga koga sam opisuješ kao sarkastično neprijatan. Malo sarkastićne ironije doduše ima ali nisam doživio baš da je neprijatna. Mislim da se ipak ne bi trebalo igrati sa ovim figurama jer se često vrate kao bumerang. Pored toga što to onda nije nimalo ugodno, nije ni poželjno na forumu, a pogotovo još što mislim da je to mnogima od nas totalno nepotrebno.
Nismo pričali o tome nego o upozorenju na iskakanje iz teme. Za mene u ovako napisanim upozorenjima postoje samo dvije opcije. Ako upozorenje nije upućeno direktno meni, ignorisat ću ga jer se na mene i ne odnosi. Ako je upućeno meni onda ću ga sigurno uzeti u obzir, u zavisnosti od argumentacije i osnovanosti tako nečega.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
pudar
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #31 Poslato: 12. Maj 2011, 07:14:22 »

Na ovom sajtu polako presusuje vino a preliva egoizam... whistlefly
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1

« Odgovor #32 Poslato: 12. Maj 2011, 07:41:58 »

Nema tu egoizma ni malo, bar mislim da ga nema. Nego ono što pjesnik reče, ...i na kraju ostade samo jedno obično ljudsko nerazumijevanje. Izgleda da i ti to potvrđuješ, jer očito misliš da ljudi ne mogu normalno razgovarati ako imaju drugačije mišljenje o nečemu.
Ovdje samo hoću da kažem, da nije u redu ni prema kome ići udarcima ispod pojasa. Veliki sam ja momak, mogu podnijeti istinu bez obzira koliko ona bila bolna. Ako bilo kome nešto smeta u mojim porukama, i načinu na koji ih pišem, neka slobodno kaže, i iznese bilo kakav iole valjan argument. Ne samo da se neću naljutiti nego ću se potruditi da to više ne radim na taj način. Ako ne vjeruješ, probaj se uvjeriti. Mislim da ćeš onda razumjeti o čemu se kod mene radi, samo budi korektan, direktan i ništa više.
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
pudar
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #33 Poslato: 12. Maj 2011, 08:46:13 »

Nisam mislio samo na vas vec na opstu atmosferu na sajtu. Mislim da bi  neki od onih koji se bolje razumeju u ono oko cega smo svi ovde mogli da napisu neki autorski tekst na temu koju izaberu pa da to stoji za nas pocetnike kao neko uputstvo . A onda oni koji se ne slazu da `opletu` po njemu (tekstu ). Ovako umesto pocetne ideje o razmeni misljenja , pomoci onima koji manje znaju , druzenja-okupljanja imamo vise licne promocije i dokazivanja `nivoa`... Nadam se da gresim...
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1

« Odgovor #34 Poslato: 12. Maj 2011, 12:20:15 »

Sad mi je drago što si napisao onu prvu poruku, za ovu drugu još i više, a pogotovo što na korektan način iznosimo svoje poglede na stvar. Ovo što pominješ se već provlačilo forumom, i nisam o tome davao svoje mišljenje nadam se da neće smetati ako to sada uradim. Mislim da se radi o svojevrsnoj zabludi. Ne postoje univerzalni recepti koji bi u nekoliko rečenica dali upustvo postupanja u mnogobrojnim situacijama. Voćarstvo, fermentacija, destilacija, vino, rakije sve su to posebne naučne discipline ili njihovi dijelovi koji se uz obilna prethodna znanja i literaturu izučavaju na fakultetima, i opet se ne nauči baš previše. Čak i u nauci postoje oprečni stavovi i pristupi. Stvar nije baš tako bezazlena kao što izgleda na prvi pogled. Pogledaj samo ovu zadnju raspravu o podizanju voćnjaka. Nisam baš propratio svaki detalj ali je iz nje vidljivo da ljudi koji se time bave, i za koje mislim da znaju o čemu pričaju, i nakon par dana intenzivne diskusije uspjeli su iznijeti samo neke segmente kod sadnje šljive, ostalih se normalno nisu ni doticali jer nije ni bila tema. I šta bi bio zaključak? Dilema koja u sebi sadrži brojne: agrotehničke, društvene, ekonomske, tržišne i druge aspekte, dakle mnogo toga što naizgled nema nikakve veze sa rastojanjem između dva stabla obične šljive.

Kad je u pitanju nešto baš konkretno nikom na forumu nije problem da postavi pitanje. Koliko je pitanje precizno, vjerujem da će biti precizan i odgovor, a na svakome od nas je da se odluči za konkretno rješenje ako ih bude ponuđeno više.
Sačuvana

pudar
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #35 Poslato: 12. Maj 2011, 12:35:35 »

Mislim da bi bilo dobro kad bi postojao nacin da se znanje koje je ovde nakupljeno na neki nacin sistematizuje. Drugo,vecina onih koji ovde znaju vise o temama govore `narodskim` jezikom bez onih silnih izraza za zbunjivanje po knjigama na te teme. Naravno,svako od nas moze uzeti papir i olovku i prepisivati sta mu treba , ali mislim da bi bio korak napred u radu samog sajta da se postave zaokruzeni tekstovi ,bas zbog skupljanja na jedno mesto sto vise stvari u vezi sa `rastojanjem izmedju dva stabla obicne sljive`.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1

« Odgovor #36 Poslato: 12. Maj 2011, 12:55:03 »

U redu je to što bi ti volio, i što želiš, ali sistem gajenja šljive je nešto za što je potrebno napisati priručnik koji ima pedesetak stranica (opciono). Pored najbolje volje mnogih koji hoće nešto da napišu na forumu to bi ipak bio klasični fizički rad i napor. Mislim da nije u redu zahtijevati baš toliko. Postoji drugo mnogo korektnije i realnije rješenje. Kupiš ili izguglaš priručnik, ili tako nešto, i onda na forumu pitaš za pojašnjenje.
Sačuvana

pudar
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #37 Poslato: 13. Maj 2011, 10:39:27 »

Nije problem u tome da meni bude lakse. Znanje koje skupljam ne potice samo s ovog sajta. Ponavljam da sam mislio da bi to bilo unapredjenje izgleda i rada sajta a ne moja korist.   No `kud svi turci tu i mali Mujo ` ... Thumb
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1

« Odgovor #38 Poslato: 13. Maj 2011, 11:04:48 »

Ma sve je u redu, razumijem šta govoriš. Možda nam se želje čak i poklapaju. Samo sam nastojao ukazati na raskorak između želja i mogućnosti. Takav jedan zahvat eventualno u vidu predstranice foruma bi zahtijevao bar godinu dana ozbiljnog rada jedne dobre ekipe.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 6.0.2

« Odgovor #39 Poslato: 19. Septembar 2011, 23:25:25 »

Ljudi pomoć ...

Pošto je ova godina jako sušna i prinosi groždja su slabiji u odnosu na kišnu godinu...

Da li bi bilo pametno i koliko dodati količinu vode prilikom muljanja grožđa jer grožđe ima više šećera u odnosu kad je godina kišnija?

Na koliko kg krožđa koliko litara vode ?

Vodu bi u svakom slučaju trebalo upotrebljavati najmanje na 24 sata prije bilo kakve javne aktivnosti, tako da koncentracija alkohola ne prelazi tolerantnih 0,5 promila.

P.S. Nije vlastita ideja, nego preuzeta sa ovog linka.
http://www.vinogradarstvo.com/forum/index.php?topic=316.msg27242#msg27242
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 8.0

« Odgovor #40 Poslato: 31. Decembar 2011, 11:53:39 »

pozdrav koshpa
nema te dugo i nedostaješ. doduše s pravom(dobar sajt Thumb).
samo, bilo bi lepo kada bi na tvom sajtu pronašli i link ka nama!

Apsolutno dijelim ovo zapažanje. Bez obzira koliko mnogi od nas daruju ovom forumu, moramo priznati da i forum uzvraća najmanje istom mjerom. Ljubav je uvijek dvosmjerna. Isto mislim da bi bilo krajnje korektno i lijepo da to bude i vidljivo, pa u istom tonu pozivam i milana, dekija i pecu, da to urade.

Ovo je samo lična želja i sugestija, ni manje ni više, a jako dobro razumijem situaciju da kada čovjek pravi sajt da se neke stvari slučajno zaborave, ili ostave za kasnije.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #41 Poslato: 22. Januar 2012, 13:10:23 »

..bistrica ima više strpljenja od mene...
…ili ga bije loš glas pa se ponekad suzdrži i koriguje već napisano…  

Naime, i ja sam prije dva dana na ova skakanja sa teme na temu, postavljanje pitanja na koja je u prethodnom postu već dobijen precizan odgovor, i postavljanje pitanja za koje je očito da je odgovor već izguglan, reagovao sa malo jačim negodovanjem na gore nabrojano.
Nakon pola sata sam ipak izbrisao poruku, da ne bi ispalo da „pametujem“...
Sad mi je lakše kad vidim da nisam jedini kome to smeta, a hoće to da kaže.

Koristim ovu priliku da uputim jedan mali apel, i nije vezan samo za ovu situaciju.
Moje lično mišljenje, a vjerujem i mnogih na ovom forumu je da nema glupih pitanja i glupih odgovora. Slobodno je da se pita sve što nekog zanima. Što je pitanje iskrenije i ljudskije prije će se na njega dobiti odgovor. Nema potrebe da se bude pretjerano zahvalan na odgovoru jer svi mi njime nešto naučimo, i oni koji pitaju i oni koji odgovaraju. Pitanja i odgovori mogu u sebi sadržavati želju da probude interesovanje za ono što je napisano, ali svaka druga namjera osim iskrene želje, i kod pitanja i kod odgovora, je itekako vidljiva, jer mnogi od nas su po životnom stažu i po stažu na forumu jako iskusni, pa nam ovakve stvari ne mogu promaći.
Sačuvana

lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 10.0

« Odgovor #42 Poslato: 22. Januar 2012, 23:24:02 »

žao mi je što smo se našli u full contactu.
nije mi bila namera da se "prsim" već sam samo bio malo više raspoložen za priču nego ostalih dana.
pozdrav
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #43 Poslato: 23. Januar 2012, 00:31:16 »

Zašto, kada je full = pun, širok.
Očito nisam dobro razumio, ali nema veze.
Ni spoznaja da izgleda samo meni smetaju neke stvari nije za baciti, bar meni.
Sačuvana

ChatNick
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 46

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #44 Poslato: 11. Jun 2012, 19:45:11 »

Citat
Citat
Malo sam "krstario" forumom i izvukao ovo (sto ti kazes) "iz naftalina". Sad se kajem. Molim administratora da ukloni ovih par poslednjih poruka jer nemaju smisla s`obzira na vremensku distancu,
Poruke trajno ostaju na forumu i ne mogu se brisati željom onog koji ih je napisao.

Nisam ni pitao tebe da uklonis vec administratora (kada budes postao administrator siguran sam da ovaj forum nece biti ni za sta), jer ovo prepucavanje nema nikakvog smisla za sam forum.

Citat
Ne znam ni za prvu poruku šta si mislio postići pričom o matematičkim funkcijama ni zašto si uopšte izvlačio citat.
Usput samo radi se o diskontnom faktoru.

Kad vec teras "mak na konac" - za to sto ti tvrdis - ne radi se o diskontnom faktoru. Matematiku ne mozes preko noci nauciti na internetu.

Citat
Citat
U svakom slucaju (u svim scenarijima), funkcija nije monotono opadajuceg karaktera, sto za rezultat ima teznju ka nekoj minimalnoj kolicini tekucine u buretu - sa pretpostavkom da vreme tezi beskonacnosti.
Već sam ti rekao da je priča inače bila apsurdna, i normalno da ove Zenonove aporije bez obzira ko ih upotrebljava ne piju vode. Nisam ih komentarisao jer ih nije ni bilo u citatu.

Sad poznajemo i filozofe . Smiley ubijas me Cheesy ... gde je kraj tvom egoizmu? Znas li sta se krije iza egoizma?

Kad sam vec krenuo o ovome da ne ostanem nedorecen.
Naime, nas prebistri Bistrica uopste nije ni strucnjak!

Citat
Ne znam za kratkoglavog, ali ja ti pripadam ovoj drugoj grupi ljudi, a ne tako davno sam bio neko ko je pekao rakiju iz hobija, i kao takvom uopšte mi nije smetalo da nešto naučim. U eri interneta je to još jednostavnije uraditi. Ukucaš „etil karbamat“ i odmah nakon par riječi možeš pročitati da je kancerogen.

Zanimljivo je koliko toga se moze naci na internetu, a koliko malo toga covek moze da stekne SVOJOM PRAKSOM koju doticni uopste ni nema, a o diplomi da i ne govorim.
Od milion tvojih poruka ovde jedva da su 10% bile nesto poucno, sve ostale su bile tvoja svadja sa drugim ucesnicima.
Svaki i ispodprosecan psiholog ce reci da se radi o prikrivanju sustinskog neznanja, sto podgrevas tezama iskljucivosti: nacina ukomljavanja, koriscenja kvasaca,... i SVIM ostalim, gde si strogo izricit da je samo Tvoj metod ispravan, a da svi ostali grese.
Ono sto je tvoj doprinos, a opste-forumsko-prihvacen stav:
Iskljucivo zatvorena fermentacija (niposto poluotvorena).
Da malo bolje poznajes fiziku shvatio bi da je vranj ustvari patent koji ne dozvoljava "produvavanje", odnosno "promaju" i da on nicim nece doprineti gubljenje isparenja iz koma ukljucujuci i sam alkohol. Obicnim "umotavanjem" u najlon dobija se isti efekat, jer CO2 IZLAZI iz koma i potiskuje prisutni vazduh koji izlazi iz zatvorenog ili poluzatvorenog suda. Ne znam za aromatske profile i nacin vodjenja fermentacije, ali ako neko koristi autohtoni kvasac logicno mi je da se u zatvoreni sud ubaci nesto za mesanje povrsine da pospesi tu fermentaciju, pri cemu bi pazio da ne dodje do unosa vazduha.
Uvaferm CM Sidu leci - garantovano. Zasto postoji toliki spektar kvasaca i, u krajnjoj liniji, razlicitih ukusa rakija kad svi volimo isto. Cak si nekim ljudima preporucivao PEKARSKI kvasac pre nego divlji. Cheesy Gde je tu logika? Smiley
Napljuvao si Pecu, alambika, koshpu..... za njihov tradicionalni nacin proizvodnje alc. pica (ljudi iza kojih stoje rezultati) , i preuvelicao svoj, a da pritom nisi dao niti jedan primer svojeg proizvoda. Jel ti pravis uopste nesto ili samo filozofiras po forumu?
NON-STOP si na forumu i ja ne znam kada ti stignes da obidjes svoje silne vinograde i vocnjake.

Sledeci put ako vidis neki moj post nemoj da mi se obracas - reci nekom od urednika ili administratoru da me ispravi, ali od tebe necu da cujem ni rec jer vise ne verujem ni u sta sto si do sada napisao.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 21 upita.