27. Oktobar 2025, 10:23:23 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Svaštara  (Pročitano 175055 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #45 Poslato: 11. Jun 2012, 20:28:47 »

Stvar sa forumom je jako jednostavna.
Ako imaš neko pitanje, napišeš ga.
Ako imaš neku dilemu ili nedoumicu, izneseš je.
Ako imaš neko iskustvo ili zapažanje, preneseš ga.
Ako misliš da znaš makar i djelić odgovora na ono što je pitano, poželjno je da ga i napišeš.  
Ako želiš da uđeš u diskusiju, slobodno to uradiš na konstruktivan i argumentovan način pa makar ti argumenti bili i pogrešni.
Ako misliš da možeš na nešto značajno ukazati ili dati pojašnjenje, „pucaš“ dok imaš „municije“.  

U svemu tome treba biti dobronamjeran i korektan. Treba se potruditi i pokušati biti realan, objektivan, uviđavan, …

Jednostavno rečeno poštuješ pravilnik i ne rušiš osnovne principe internet komunikacije, trolling, spam i sl.
Za ostalo i suprotno se pobrinu administrator i urednici.

Kako u ovoj tvojoj poruci nema ništa iz prvog pasusa ove poruke nego baš sve iz ovog trećeg, i neki drski bezobrazni i neobjašnjivi lični atak začinjen uvredama i jako jednostavna kombinacija trollinga i spama, dobit ćeš od mene upozorenje da se ovakvim stvarima nije dozvoljeno koristiti na forumu i dobit ćeš zabranu pisanja na forumu u trajanju od 24 sata, kako to i dolikuje ovakvim situacijama. Sve poruke koje napišeš u tom periodu bit će bez obzira na sadržaj brisane. Nakon tog perioda imaš šansu da poštuješ pravilnik i ne rušiš osnovne principe internet komunikacije, trolling, spam i sl..
Kako se radi o meni lično neću sebi dozvoliti luksuz pa čak ni privid neobjektivnosti, nego ću zatražiti savjet i odluku za ovu situaciju od onog ko je i mjerodavan, uredništvo i (ili) administrator.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #46 Poslato: 11. Jun 2012, 22:47:26 »

Oprostite sto cu i ja da se umesam u ovo prepucavanje.
@ChatNick- neznam dali ti je bistrica u ovom ili nekom drugom zivotu zgresio, ali diskusija postaje malo cudna.
Oprosti ako sam ja pogresio sa mojom dobronamernom porukom :
Citat
ChatNick - nemoj da se ljutis na bistricu i njega pogresno protumaciti !
Treba samo da se potrudis da mu uhvatis „talasnu duzinu“ a ne da ides na dvoboj sa njime-izgubices!  To znanje sto on prenosi je akademsko znanje, neprikosnovljeno ,vrlo korisno i utemeljeno sa velikim licnim iskustvom sto se i vidi iz njegovih komentara. To je moj zakljucak! 
Ti samo sto jos nisi procitao njegovu knjigu( na forumu on je prenosi i to FREE OF CHARGE)!
Treba ga samo pazlivo pratiti. 
Ti si ovu moju dobronamernu poruku pogresno protumacio, i svojom"borbenom duhom" hteo da mu uzvratis.
Izvini ako sam te nenamerno potiknuo da se sa bistricom dueliras ili presmetas.
Nije fer da se ovako ponasamo i vredjamo po forumu. Svi smo mi ovdje da se "zabavljamo" i naucimo po neku fintu u vezi rakije i ostale teme a stime poboljsamo nase znanje.
Dajem ti pravo sto bistricini odgovori znaju nekad iritirati( i mene su u prvim porukama) ali....
umesto da idem na noz sa njime,ja sam prvo "prostudirao mog protivnika" i posle toga uvideo da on nije neprijatelj nego da on hoce direktno -indirektno da utice na nas da uklucimo nase mozgove i da sami malo razmislimo o tome sta ovde pisemo ili pitamo.

Citat
Kad sam vec krenuo o ovome da ne ostanem nedorecen.
Naime, nas prebistri Bistrica uopste nije ni strucnjak!
Ovo si samo napisao da ga uvredis,to i sam znas i ne mora ti se objasnavati, a od toga nema potrebe!
Samo bih te jos jednom dobronamerno usmerio, pazlivo procitaj poruke koje objavluje bistrica!!
Daj spusti "loptu" i cooliraj malo (moj sin kaze chill up Grin)!
Nije sramota ako neko zna vise od tebe ili mene ,nego stvar je u tome da se virtualno druzimo na ovom forumu.
A ako ti se nesvidjaju komentari bistrice ,ko je inace UREDNIK u ovom forumu,a urednik je jedno a administrator drugo-(njegovo zaduzenje je urediti teme i paziti da se svi ovde , uklucujuci i mene i tebe,korektno ponasaju)- ti ih ignoriraj i teraj po svome!
Jer ne moze se covjeku dati nesto silom nego samo uzeti!
Pozdrav od mene!

Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #47 Poslato: 12. Jun 2012, 20:09:27 »

Ističe ti 24 satna kazne koju si očito bespogovorno izdržao, pa ću ti samo napomenuti da pažljivo pročitaš ovaj tekst kako ne bi bilo budućih „nesporazuma“ i „nejasnoća“.

Mnogi od nas jako dugo vremena na ovim rakijskim temama, i ne samo na njima, nastoje omogućiti, razviti i obogatiti okvir za konstruktivnu priču o pravljenu rakije i podizanju njenog kvaliteta. U svemu tome mislim da često idemo preko uobičajenih i masovno postavljenih granica „tajne zanata“. Nesebično podražavam bilo koju aktivnost i inicijativu u tom pravcu.

Na drugoj strani poučen čak i svojim ličnim iskustvom na ovom forumu ni u kom slučaju, sve dok sam u mogućnosti, neću dozvoliti bilo šta što ruši to nastojanje. Naročito neću dozvoliti nekorektan odnos, lične uvrede, omalovažavanja, drski i bezobrazni pristup, i nastojanja koja za cilj imaju ličnu promociju i destrukciju foruma, forsiranje i vađenje iz naftalina nekih već vođenih besmislenih rasprava, i zatrpavanje porukama sumnjivih pobuda kojima je očito cilj mlaćenje prazne slame ili smišljeno provociranje pod krinkom nerazumijevanja napisanog. Ove pojave su jako česte na forumima pa su dobile i svoje nazive, detaljne analize i obrazloženja konkretnih već viđenih situacija. Polazim od pretpostavke da su jako rijetki ljudi koji nisu u stanju razumjeti dvije povezane i jednostavno napisane rečenice, a siguran sam da takvi ako ih ima i ne borave na forumima. Prema tome smatram da mi je ne samo pravo nego i obaveza da u ovakvim situacijama vodim računa, procjenjujem gore navedeno i biram metode za postupanje u skladu sa tim. Premjestio sam neke poruke iznad ove i nisam brisao onaj neprimjereni dio iz razloga da posluži kao primjer za ono što ću ubuduće brisati bez okolišanja, i bilo kakvog obrazloženja autoru teksta. Nadam se da ćeš razmisliti o pojedinim dijelovima napisanog i ubuduće pronaći adekvatan način ispoljavanja, i svoje mjesto na ovom forumu poštujući gore navedeno. Nije u pitanju nikakva cenzura jer nje i ne smije biti nego samo okvir za one kojima treba vrijeme da se prilagode elementarnim načelima komunikacije, koja pored uvažavanja sagovornika podrazumijeva i odlučnu intervenciju kojom se određuju granice za ono neprihvatljivo.
I još samo nešto za šta sam mislio da je totalno nepotrebno isticati. Na forumu smo svi registrovani pod skrivenim identitetom koji nam nudi neke nove mogućnosti neopterećene svakodnevnim i uobičajenim barijerama. U takvim okolnostima je nepristojno i insistirati na otkrivanju identiteta i ličnih podataka a kamoli pljuvati po njima. Za one koji to ne shvataju, kao što je kod tebe slučaj, jedno malo pojašnjenje. Svi imamo priliku na ovom forumu da pričamo sa ljudima o kojima najčešće ne znamo ama baš ništa. Možda i vjerovatno sa mnogima od njih nikada drugačije ne bi mogli razmijeniti ni dvije obične rečenice, ne samo zbog slučajnosti susreta nego zbog svega onog što nas razlikuje u privatnom životu, a što na forumu na svu sreću nije bitno.
Mislim na ljude čije znanje, obrazovanje, stručnost, sposobnosti, godine, iskustvo, ugled u društvu, pozicija, status,… pojedinim jednostavno nisu dostupne sfere. Zato okani se prozivki o nečijim spoznajama, diplomama, stručnosti, psihologiji, filozofiji, iskustvu u pravljenju rakije, njenom kvalitetu i sl. Ne znaš, a vjerovatno ne možeš ni zamisliti na šta pucaš i s kim ili s čim imaš posla.    

Da ipak bude kristalno jasno, ovo je poruka za koju jednostavno nije predviđen komentar ili diskusija, prihvati ili ne, do tebe je.  
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #48 Poslato: 11. Oktobar 2012, 16:06:42 »

Da li je besmisleno u stakleni balon, ako se otpražnjuje, na vino sipati parafinsko ulje?
Mislim na situaciju kad nismo u mogućnosti da dolivamo vino, jer ga više nemamo...
poz
Besmisleno je jedino forsirati šuplju priču, i postavljati pitanja koja to u stvari nisu. Ako ne znaš odgovor na ovo onda si jedan od rijetkih pa bi bilo poželjno ponešto pročitati, a već je napisano na forumu. Ako znaš onda nećeš ovim ništa postići jer to već svi znaju.

P.S. Za priču koja je sama sebi svrha postoji tema koja se zove svaštara (čitaj: kanta za smeće) ja sam je kao urednik već počeo upotrebljavati, a mislim da neću ni prestati.  Angry Angry Angry
Sačuvana

YU2M
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 65

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #49 Poslato: 11. Oktobar 2012, 17:07:58 »

Besmisleno je jedino forsirati šuplju priču, i postavljati pitanja koja to u stvari nisu. Ako ne znaš odgovor na ovo onda si jedan od rijetkih pa bi bilo poželjno ponešto pročitati, a već je napisano na forumu. Ako znaš onda nećeš ovim ništa postići jer to već svi znaju.

P.S. Za priču koja je sama sebi svrha postoji tema koja se zove svaštara (čitaj: kanta za smeće) ja sam je kao urednik već počeo upotrebljavati, a mislim da neću ni prestati.  Angry Angry Angry

Ne znam zašto Bistrice ovo doživljavaš kao šuplju priču? Ovih dana, baš poprilično pažljivo čitam arhivu foruma i uglavnom se piše o parafinskom ulju u prohromskim posdama... Po OVOJ TEMI, gde ti moje pitanje bacaš u kantu za djubre, iako je strogo vezano za temu, ovakvo rešenje niko ne pominje.
A da pitanje nije šuplje, pomisliće svako ko ne razmišlja sasvim površno i ukalupljeno.
Možda sam ja previše maštovit i u razmišljanjima preopširan, pa su mi i pitanja "čudna", ili možda i meni treba "uhvatiti talasnu dužinu". Možda sam samo razmišljao da oblik prohromskog suda i oblik balona nisu baš slični, pa zbog potrošnje (ekonomičnost), ili otežanog otklanjanja sa stakla, parafinsko ulje nije baš najpogodnije za upotrebu...
Budući da si me stavio ovde, u full contact, zaključujem da je moja pretpostavka tačna - da može....
Ako je tako, čemu onda pustiti da se na postavljeno pitanje razvija diskusija , a ne jednostavno, jednim odgovorom rešiti dileme onoga, koji pita? To se onda pretvara u trolovanje samo po sebi....
Isto tako, naširoko i nadugačko se raspravlja o temi da li vinobran jede prohromske sudove, ili ne... Pa pobogu, postoji li autoritet na forumu, koji se u to raztume i koji može da napiše jednu rečenicu i zatvori temu jednom za svagda.
Ovako, na mnogim pitanjima, čak i autori odgovora, često po istoj temi daju kontradiktorne odgovore ( ako baš insistiraš, utrošiću nešto vremena i postaviću ti citate)....
I sasvim na kraju, u ovakvom okruženju, ne treba se ni čuditi ukoliko neko od nas neukih, ponekad i postavi pitanje "kukavičje jaje", jer naprosto više ni ne zna kome treba da veruje....
poz Neša
Da, zaboravih.....
Ponekad imam običaj da postavim pitanje čak i kad mislim da znam odgovor...
Uglavnom, kad primetim da bi konkretan odgovor razrešio moju dilemu, a ujedno nekih drugih, koji taj odgovor traže...
poz

Spajanje poruka.
Sačuvana

Neko vole boraniju, neko vole grašak,
a ja siromašak, volem paprikašak...
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #50 Poslato: 11. Oktobar 2012, 17:43:55 »

Mislim da se na ovo pitanje ne moze razvijati diskusija.Odgovor je jasan.Moze se sipati ulje a onda tankim crevom izvlaciti vino ispod njega.Stvar je toliko prosta da ne vidim potrebu da se bilo sta diskutuje.Uklanjanje parafinskog ulja sa stakla vrsi se vrucom vodom.Smisao vidim samo ako su baloni veliki,ako su mali vino razliti u flase i kraj.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #51 Poslato: 13. Oktobar 2012, 18:17:13 »

Citat: kbdnk
Ljudi,
ovu temu sam pokrenuo ja pre nekoliko godina u nameri da napravim dobro vino i da naučim nešto kako ja tako i ostali koji je budu posećivali. Tokom godina na ovoj temi je bilo jako puno korisnih saveta i lično smatram da je koristila i drugima a ne samo meni. Posebno bih naglasio Pecu i Koshpu. Ono što me brine je to što mi se čini da je ova tema skrenula u neke nenormalne vode i što više ne vodi ničemu. Odgovorni za to su pre svega članovi iz uredničkog tima tipa bistrica i donekle lozar... XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXIZBRISANOXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXIZBRISANOXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX...

Na kraju bih želeo još jednom da pozdravim Pecu50, čoveka koji je meni i ostalim nebrojano puta pomogao, koji je imao razumevanje da ga zovem i davim telefonom i koga sam imao prilike da upoznam lično pre nekoliko dana na parkingu na auto putu (nije ga mrzelo da dodje do parkinga), Koshpu koga sam davio preko pp i mnoge druge.
Izvinjavam se i moderatorima foruma jer sam ovim postom možda odstupio od nekog normalnog tona razgovora na forumu ali ovo jednostavno više ne vodi ničemu. Uostalom i neko od moderatora je trebao da reaguje na ove postove bistrice npr.
Ukloliko budem kažnjen kao član foruma ili banovan neću imati nikakve primedbe niti žalbe jer ova tema više nije kao što je nekada bila...
Pozz svima.
.
Ovaj citat je trebao biti samo premještena poruka iz teme Amaterski način proizvodnje belih vina, ali izgleda da sam u istom trenutku ja premještao poruku a lozar postavljao svoju poruku na istoj temi pa nas ni tehnika nije mogla izdržati  Laugh tako da je poruka jednostavno nestala, sreća pa sam je imao na copy paste

Bez obzira što poruka nije napisana na „mom“ dijelu foruma premjestio sam je ovdje naprosto zbog nedopustivog ličnog odnosa koji nema veze ni sa čim. Pošto je napisana na saletovom dijelu o njenoj  konačnoj sudbini će on odlučiti, ako želi i sam. Može je obrisati, ostaviti ovdje ili negdje drugdje, vratiti na izvorišnu temu i sl. Zbog stvarno bezveznog ličnog pristupa u kojem nema ništa tematsko, nego nešto u stilu kako mali perica zamišlja šta bi se smjelo a šta se ne bi smjelo pisati na stručnim temama o vinarstvu, ova poruka bi se mogla i izbrisati. Na drugoj strani ja lično bih je ostavio baš ovdje pa ako neko želi stvarno argumentirati zašto se nešto ne bi smjelo i zašto bi se nekako drugačije moralo pisati neka to i kaže. Normalno da se time ne može određivati „politika“ ovog foruma, ali ni preispitivanje ili davanje argumentovanih sugestija i prijedloga nije nikakva loša kategorija.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #52 Poslato: 13. Oktobar 2012, 18:53:50 »

Laugh Laugh
Razmišljam već par dana o spamu i kloniranjima, jedino što se meni čini da je to malo masovnija pojava koja se duže vrijeme provlači ovim forumom.
Čak sam i napiso poruku i dvoumio se da li da je objavim.

Dioda molim te nađi vremena da malo prečešljaš IP adrese članova foruma. Ovoliki broj besmislenih pitanja na forumu u posljednje vrijeme navodi samo na jedan zaključak. Smišljeno višestruko kloniranje sa namjerom degradacije foruma.
Sačuvana

lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #53 Poslato: 13. Oktobar 2012, 19:07:20 »

imao sam dve poruke iste sadržine od kojih sam obrisao jednu. verovatno je moja greška ali izgleda da sam obrisao i drugu.
nema veze, dajem svu podršku za nalaženje spamova i klonova forumaša jer nešto, očigledno ne štima.
podrška bistrici toj borbi se podrazumeva.
(nadam se da je pročitao onu prethodnu poruku)
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #54 Poslato: 13. Oktobar 2012, 19:14:18 »

Da jesam, i baš njome si me i "ohrabrio" da ovo objavim. Šteta što je izbrisana, komentar je bio vrhunski.  Thumb Laugh

Naknadno sam je uspio „spasiti“.
Autor lozar
trenutno sam "oštrio" poruku nakon koje prekidam učešće u raspravi na delu foruma Proizvodnja belih vina. nemam pojma o čemu se radi. pomalo mi liče kbdnk i vladan.kostic i Y2M ili kako se već zove kao "spam teem".
prosto su nas zasuli pitanjima tipa "da li je tačno da su 2+2=4, i ako jeste, zašto je to tako?".
ali bistrice, pazi facu! već se čovek osigurao:
Citat kbdnk
Citat
Izvinjavam se i moderatorima foruma jer sam ovim postom možda odstupio od nekog normalnog tona razgovora na forumu ali ovo jednostavno više ne vodi ničemu. Uostalom i neko od moderatora je trebao da reaguje na ove postove bistrice npr.
Ukloliko budem kažnjen kao član foruma ili banovan neću imati nikakve primedbe niti žalbe jer ova tema više nije kao što je nekada bila..
znači, priznajem samo sud svoje partije. a mene, ako se za dan bezbednosti sete, sete se, a ako ne....
Sačuvana

lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #55 Poslato: 13. Oktobar 2012, 20:06:55 »

svaka čast!
imam jednog "forumaša" od 14 meseci koji se specijalizovao za gašenje računara pa kad on upadne u sobu onda nastaje pometnja, pogotovu što voli da pipa sve što svetli.
Sačuvana
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #56 Poslato: 13. Oktobar 2012, 20:13:28 »

Ha,ha i ja imam slican problem,ugasi mi komp dok nesto radim posto ne moze da gleda nodija.
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #57 Poslato: 13. Oktobar 2012, 20:33:35 »

ma ovog ko da je pravio Tesla, čim nešto svetli on trči ko lud.
da ne grešim dušu, nije on kriv, ja sam se spetljao i obrisao poruke. whistlefly
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #58 Poslato: 13. Oktobar 2012, 22:23:43 »

@Y2M, od mene imaš zabranu pisanja na forumu u trajanju od sedam dana. Do tada će svaka poruka objavljena sa tvoje strane bez obzira na sadržaj biti brisana, nakon tog vremena pokušaj biti konstruktivan i neće biti nikakvih problema.

Razlog za ovakvu mjeru je već naveden unaprijed pa da ga ne ponavljam,
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,1104.msg20325.html#msg20325
u konkretnom slučaju u pitanju je bio još neprimjereniji tekst poruke koja je izbrisana.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #59 Poslato: 14. Oktobar 2012, 01:33:41 »

@kbdnk, upravo si i ti zaradio istu mjeru kao i @YU2M. Ne zbog onoga što pokušavaš reći nego isključivo zbog neprimjerenog pisanja i nekih neshvatljivih uvreda. Nisam ti ja kriv što nisi razumio ovako jednostavno napisanu poruku pa ti sve ostalo djeluje ne znam kako već.
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,88.msg21191.html#msg21191

P.S. Svako daljnje pisanje u ovom periodu će samo rezultirati slijedećim koracima. Vjerujem da nikome od nas to nije cilj.

Razlog za ovakvu mjeru je već naveden unaprijed pa da ga ne ponavljam,
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,1104.msg20325.html#msg20325
u konkretnom slučaju u pitanju je bio još neprimjereniji tekst poruke koja je izbrisana.
Sačuvana

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.165 sekundi sa 21 upita.