bane30
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 50
|
 |
« Odgovor #60 Poslato: 14. Oktobar 2012, 09:44:54 » |
|
Jel moguce da ima toliko dokonih ljudi?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #61 Poslato: 20. Oktobar 2012, 19:16:10 » |
|
Sankcionisanim članovima foruma ističe kazna u terminima 20. Oktobar 2012, u 22:23:43 i 21. Oktobar 2012, u 01:33:41., pa mislim da nije od viška djelovati preventivno kako bi se izbjegli budući „nesporazumi“, ne samo u ovoj situaciji.
Sankcije koje su izrečene i ispoštovane su nešto što je prošlo i više ne postoji. Od trenutka kada prestanu važe sva ista prava, pravila i obaveze kao da se nikada nisu ni desile. Druga je stvar što će neko od urednika foruma možda sa pojačanom pažnjom pratiti aktivnost jednom već sankcionisanih članova, kao što uostalom i svaki član ili posjetioc foruma prati njemu omiljenu temu ili nekoga od članova u njegovom pisanju. Dakle ništa posebno osim onog standardnog što je već napisano na forumu o poštivanju pravilnika, normi komunikacije i sl., uz jednu napomenu. U stvari ako neko nije svjestan toga samo kao informacija. Odluke urednika su obavezujuće, makar bile i pogrešne, pa se o njima kao takvim nema šta raspravljati na bilo kojoj temi. Ovo ne znači da se ne može na neki iskren i ljudski način uputiti izvinjenje ili neko obrazloženje, ali ne na redovnim temama nego na temama kao što su full contact, svaštara... Čak ni tu se nema pravo na narušavanje obaveze poštivanja već iskazanih pravila i normi. Već je jasno napomenuto da isto tako nije isključeno davati neke konstruktivne prijedloge i sugestije na istim tim temama za bolji i kvalitetniji forum ili njegovu uređivačku politiku. Da ipak ne ostane nedorečeno a nekome možda i prepotentno. Urednici ovog foruma na čelu sa administratorom, zajedno sa mnogim aktivnim članovima, razvijaju ovaj forum već godinama i sigurno nemaju namjeru nikoga šikanirati ili onemogućiti u učešću na forumu, nego baš suprotno, povećati broj aktivnih članova zbog priče koja je onda svima nama još zanimljivija. Dokaz za to je i činjenica da je od osnivanja foruma samo jedan član banovan, a vjerujem da se svi nadamo da će tako i ostati jer nema ni potrebe ni razloga da bude drugačije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #62 Poslato: 26. Oktobar 2012, 16:39:31 » |
|
Hvala bistrice na linku-u. Baš mi je ovo bilo potrebno. Pozdrav,
“U vodi ćeš videti svoje lice a u vinu vidiš izraz svoje duše.”
U prevodu:"Iako si i bez lica i bez duše, ponekad dobro dođeš".  P.S. @DarkoK, nemoj ni u kom slučaju pogrešno shvatiti. Samo nisam mogao odoljeti ukupnom vizuelnom efektu ove tvoje poruke za „crnjak“ na svoj račun.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
wrabac
Mlađi član

Van mreže
Starost: 73
|
 |
« Odgovor #63 Poslato: 04. Novembar 2012, 15:30:04 » |
|
Da su zaključci samo moji možda bi mogli i da bude upitni. To su zaključci i iskustva i svih onih koji koriste i analiziraju negativne uticaje na destilate i kazane. Nastali su na isti način kao i uvijek, uslijed praktičnih problema evidentnih iz masovne upotrebe i to one pogrešne. Kompletna svjetska destilacijska scena od onih najvećih proizvođača destilata do onih koji prave kazane je svjesna ovog problema. Tradicionalno se ovaj problem u cijelom svijetu rješava kovanjem bakra i njegovom adekvatnom debljinom, a prisutan je baš zbog ovog problema i način njegovog rješavanja sistemom indirektnog zagrijavanja vodenom parom, uljem, duplo dno i slično. Koliko je samo energije, truda, cijene koštanja kazana sa debljim bakrom…, potrošeno i troši se zbog ovog problema. Ne misliš valjda da je sva ova energija uložena u traženje rješenja nastala zbog toga što na ovom forumu vlada drugačije mišljenje ili kako kažeš forumska "dogma". Priznajem da jesmo uticajni ali nismo baš toliko.
tek sada ništa ne razumijem , kazan je vrlo bistar i može razlikovati da li ga se grije direktno (pod uvijetom da je kvalitetno) ili indirektno  mlad sam , ima vremana predajem se, odjednom iz rukava izvlačiš 600-800 C koji su neophodni  Imao sam dobru volju ali ubi me skepticizam Citat: bistrica Prava istina je da nema takvog rješenja za destilacijski kazan. već sam napisao da ne priznajem dogme , al dobro , samo smo se pisali Spajanje poruka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
ne slušajte tuđe savjete, idotske odluke možete donijeti sami
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #64 Poslato: 04. Novembar 2012, 15:50:16 » |
|
tek sada ništa ne razumijem , kazan je vrlo bistar i može razlikovati da li ga se grije direktno (pod uvijetom da je kvalitetno) ili indirektno mlad sam , ima vremana Opet ista stvar, nisam ti ja kriv što ulaziš u priču u kojoj ti mnogi bitni elementi nisu ni poznati a kamoli razumljivi. predajem se, odjednom iz rukava izvlačiš 600-800 C koji su neophodni Imao sam dobru volju ali ubi me skepticizam Nije iz rukava nego iz prije napisanih tekstova sa foruma, i nije ovaj link jedino mjesto. http://www.sveovinu.com/index.php/topic,16.msg16148.html#msg16148Ovo je vjerujem postalo trakavica za ostale posjetioce foruma još i prije, a za mene to postaje kada se najgrublje počnu zanemarivati očigledno vidljive i izrečene stvari. Nije to prva trakavica na forumu u kojoj se nastavlja priča i nakon što je svima postalo jasna njena činjenična osnovica. Bez namjere da ulazim u stvarne razloge za tako nešto, i rizikujuči da čak i budem subjektivan, ovu ćeš ideju ubuduće moći razvijati na temi svaštara, ali bez mene. Ako tamo uspiješ dokazati suprotno nije problem da to sve vratimo u tematski okvir kojem i pripada. Za sada mi to sve ne djeluje nimalo konstruktivno nego baš suprotno…nekako drugačije...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #65 Poslato: 12. Novembar 2012, 23:00:52 » |
|
Happy stara, uvek dozivljavam pozitivno i siguran sam u njegove dobre namere.
Siguran sam i ja u dobre namjere onog što je u citatu ispod napisao. Za ono kasnije, između redova, ćeš ipak dozvoliti da svako čita na svoj način. Znaš onu da je i put do pakla popločan dobrim namjerama. Mislim da smo malo presli u profesionalizam sto za ovaj forum nije bitno, obzirom da vecina proizvodi par stotina litara vina. Zasigurno da je znacajno da budemo informisani, ali ne da preteramo u teoriji proizvodmje velikih kolicina vina.Plasim se da cemo time samo zbuniti male proizvodjace. A šta je razlog za ovo? Priča u par poruka o temperaturi u posudi za fermentaciju. Za ovaj citat ću reći da ga doživljavam ne samo kao popločani put. Forum u kome nestaje sloboda nego se sve svodi na jednu jedinu mjeru i okvir iz koga se ne smije izaći. Meni lično takav forum nikako ne odgovara. Ako bi bio samo takav, ja na njemu ne bih želio učestvovati. Isključivo kao član foruma na to niti želim niti hoću pristati. Uvijek ću se boriti za drugačije, i na ovako nešto reagovati bez obzira na nečije namjere.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
vladan
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 74
|
 |
« Odgovor #66 Poslato: 16. Novembar 2012, 15:05:30 » |
|
Vidim da je vec nesto uradjeno sa svastarom pa ne znam koliko ce imati smisla moj predlog. Ali moj predlog je da ono sto dospe u svastaru zivi izvesno vreme a zatim se svastara prazni,na primer jednom ili dva puta mesecno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #67 Poslato: 16. Novembar 2012, 15:11:43 » |
|
Ma nije svaštara „kanta za smeće“, ona je u suštini sve ono što ne spada u teme kojima se ovaj forum bavi. Normalno da svaki konstruktivan prijedlog ima svoju težinu i da se treba razmotriti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #68 Poslato: 21. Mart 2013, 17:56:39 » |
|
...nisam hteo da gnjavim ljude...
Ma nema veze, zato sam ja tu. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #69 Poslato: 05. Septembar 2013, 18:36:23 » |
|
@wrabac, nemoj se đaba truditi i pisati poruke. U onima koje si nedavno napisao, a koje sam morao brisati, ima više nego dovoljno razloga da ti brišem svaku slijedeću, bez obzira na njen smisao ili besmisao.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #70 Poslato: 14. Oktobar 2013, 11:24:17 » |
|
... i tek sada shvatam razliku između rakije i ,, rakije'' i zašto je moja jabukovača smeštena u šećeruše , a na moje veliko i neprijatno iznenađenje. Znam da ovakvim stvarima često navlačim bijes i gubim na „imidžu“, pa me se čak proglašava drskim, prepotentnim, umišljenim i sl. Očito je u pitanju samo drugačije shvatanje korektnosti i iskrenog odnosa prema sagovorniku, pa time i veći stepen iskazanog uvažavanja. Ovaj potez vezan za ostale destilate i šećeruše je pored ostalog imao namjeru da ide u pravcu jedne od mojih dražih deviza:“U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali“.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #71 Poslato: 25. Oktobar 2013, 21:29:05 » |
|
Fino, ovim si zaradio zabranu pisanja u trajanju od tri dana.  Za ostale koje možda zanima razlog. Napiše poruku, dobije odgovor na nju. Nakon toga je namjerno izbriše i ostavi samo ovog smajlića, na mjestu izbrisane poruke. Nakon toga, ispod odgovora isto stavi poruku sa istim smajlićem. "Mangup" je mislio da je pronašao dobar način za zezanje... U pitanju je bila ova poruka koju sam vratio u prvobitno stanje. http://www.sveovinu.com/index.php/topic,16.msg24468.html#msg24468
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #72 Poslato: 28. Oktobar 2013, 14:49:43 » |
|
... a nepoštivanjem zabrane i dodatnih 7. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #73 Poslato: 23. Novembar 2013, 22:33:11 » |
|
Ovo je nešto što tražim dugo vremena i nikako mi nije uspijevalo da nađem odgovor. Znao sam da odgovor teško mogu dobiti bilo gdje osim na ovom forumu, jer „tajnu“ znaju samo dvojica kazandžija u Srbiji, i dobro zarađuju na tome, ali ko vas jebe vama neću reći ni ono kurtoazno hvala. Potpis.....cafu.  P.S. Živ ti nama bio.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #74 Poslato: 12. Decembar 2013, 18:06:35 » |
|
...Sto se tice ostalih smesaka sa tvoje strane, nisu mi bas prijatni, zato sto sam naveo da sam neiskusan u proizvodnji vina, pa mi je skoro sve nepoznanica i mislim da nema potrebe za ismevanje, ja to nikad u zivotu nisam radio nikome ko nesto nije znao,... Između smješenja i ismijavanja postoji ogromna razlika. Nema razloga da ti u konkretnoj situaciji smješenje smeta. Ako ti smeta onda se potrudi da nakon dobivenog kratkog i fokusiranog odgovora ne daješ iritirajuće komentare, ili postavljaš pitanja na koje si dobio odgovor više puta, i na koje se drugačije može odgovoriti jedino držanjem predavanja ili večernjim kursom vinarstva. Ako moram nije mi to teško uraditi sa par linkova kao u prethodnoj situaciji ali to onda drugima itekako može izgledati kao „pametovanje“. Kada sam „prinuđen“ uraditi tako nešto onda smješka postavljam više zbog sebe i njih, a tebi samo pokušavam dati do znanja šta i kako komentarišeš, u koje sfere ulaziš i koje namjere imaš kada nakon svega što pišeš napišeš i poruku koja ti je opravdano brisana. "strah od ponovnog javljanja vinskog cveta"  Normalno da se smješim i dalje jer stvarno ne razumijem neke stvari i jedino što mogu pomisliti je da se zajebavaš sa svima nama koji ti odgovaramo. Čovječe stvarno te pitam šta ti je to nejasno u rečenici koja je u priči sa tobom morala biti ponovljena nekoliko puta od nekoliko članova:“Napuni posudu do vrha i tako ćeš uz pomoć sumporenja spriječiti negativan uticaj kiseonika i razvoj bolesti koje su u direktnoj vezi sa njim“. Ne vjerujem da postoji neko ko ne može razumjeti tako jednostavnu stvar pa izvlačim drugačiji zaključak, koji mi onda mami smješenje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|