06. Oktobar 2024, 13:03:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 3 [4]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kiselost vina i destilacija istog........  (Pročitano 119653 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
acika
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #45 Poslato: 19. Septembar 2019, 06:16:22 »

nije sumporisano, mislio sam ako mu nema leka to jes ako ne mogu na prirodan nacin da mu nekako skinem kiseline onda bih ga prepekao u rakiju, i da li ce rakija biti ok to jes da ne bude kisela.
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #46 Poslato: 19. Septembar 2019, 07:19:49 »

Ako vino ima prirodno visoke kiseline,to nije smetnja destilaciji,naprotiv.
Rakija bi bila "kisela" ako mislimo na isto,u slučaju da je u njemu isparljiva odnosno sirćetna kiselina.
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
NecaPereca995
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #47 Poslato: 08. Februar 2023, 08:22:26 »

Ne znam da li pitanje postavljam u okviru prave teme ali pokušaću. Smiley Drug mi je doneo njegovo domaće vino, koje je bilo predivno kada smo ga tek otvorili, međutim posle određenog vremena postalo je jako kiselo - ja nisam mogla da ga pijem. Kada sam pokušala da mu objasnim on je rekao da je to normalno. Zanima me zašto se to dešava?
Želimo porodično da krenemo da se bavimo vinogradarstvom, pa istražujem i proveravam tako neke ''random'' stvari koje mi padnu na pamet pitam, istražujem.. Smiley
Sačuvana
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #48 Poslato: 23. Februar 2023, 12:32:08 »

Moraćeš još neki podatako o tom vinu. Koliko je dugo otvoreno, od kog grožđa, kojom tehnologijom urađeno... Ne, nije baš normalno. Znam da otvorim flašu, popijemo po čašu vina, vratim čep i setim se tek kad ponovo uđem u podrum. Po nekad prođe nekoliko nedelja. I vino je i dalje pitko bez nekih vidljivo velikih degradacija u bilo kom smislu
Sačuvana

Vinum bonum, pax in domum
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.024 sekundi sa 21 upita.