Da i ovde postavim jedno pitanje jer sredjujem svoju pecaru, naime da li ima neko sliku kako je rešio odvodjenje prepečene komine a da nije korito kanta i slično nego neki gravitacioni princip, kako izgleda to nešto u šta istresa prepečeni kljuk? dosta stvari sam rešio ali za ovo mi ništa pametno ne pada na pamet.
Problem sa džibrom pogotovu u ravničarskom delu je uvek prisuten šta i gde i kako sa njom.Prijatelj je rešio na sledeći način.Sproveo je kanalizacione plastične cevi od kazana pa do jame koju je iskopao a veličine otprilike m sa 2 m cevi idu ispod zemlje sa blagim padom.U rupu je prvo stavio krupno kamenje odna je uzeo plastično bure i otvor bureta okrenuo ka kamenju a pri vrhu bureta ubacio plastične cevi.S druge strane bureta baš na samom vrhu stavio prelivnu cev.Sve je zatrpao i fercera.Grupniji delovi padaju dole a tecnost ako nema gde polako izlazi na tu prelivnu cev.On baš dosta peče to je u proseku 4-5 kazana na dan i tako svaki dan dok e sezona i radi mu posao ta rupa.bar mi se nije zalio.