08. Februar 2025, 23:27:30 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 7 8 [9]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Uređenje pecare za rakiju  (Pročitano 56519 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #120 Poslato: 18. Decembar 2017, 20:30:32 »

Pa odatle i potiče onaj izraz za upečatljive i cijenjene aromatske uticaje kod alkoholnih pića, „after“ taste (aftertaste).  Cheesy
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #121 Poslato: 18. Decembar 2017, 20:31:29 »

Hahaha  Thumb
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Maggicni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #122 Poslato: 08. Jun 2020, 20:26:23 »

Da i ovde postavim jedno pitanje jer sredjujem svoju pecaru, naime da li ima neko sliku kako je rešio odvodjenje prepečene komine a da nije korito kanta i slično nego neki gravitacioni princip, kako izgleda to nešto u šta istresa prepečeni kljuk? dosta stvari sam rešio ali za ovo mi ništa pametno ne pada na pamet.
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #123 Poslato: 09. Jun 2020, 07:56:28 »

Misliš na džibru?
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 77.0

« Odgovor #124 Poslato: 09. Jun 2020, 08:20:25 »

Da i ovde postavim jedno pitanje jer sredjujem svoju pecaru, naime da li ima neko sliku kako je rešio odvodjenje prepečene komine a da nije korito kanta i slično nego neki gravitacioni princip, kako izgleda to nešto u šta istresa prepečeni kljuk? dosta stvari sam rešio ali za ovo mi ništa pametno ne pada na pamet.
Problem sa džibrom pogotovu u ravničarskom delu je uvek prisuten šta i gde i kako sa njom.Prijatelj je rešio na sledeći način.Sproveo je kanalizacione plastične cevi od kazana pa do jame koju je iskopao a veličine otprilike  m sa  2 m  cevi idu ispod zemlje sa blagim padom.U rupu je prvo stavio krupno kamenje odna je uzeo plastično bure i otvor bureta okrenuo ka kamenju a pri vrhu bureta ubacio plastične cevi.S druge strane bureta baš na samom vrhu stavio prelivnu cev.Sve je zatrpao i fercera.Grupniji delovi padaju dole a tecnost ako nema gde polako izlazi na tu prelivnu cev.On baš dosta peče to je u proseku 4-5 kazana na dan i tako svaki dan dok e sezona i radi mu posao ta rupa.bar mi se nije zalio.
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Maggicni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #125 Poslato: 09. Jun 2020, 09:28:31 »

Misliš na džibru?
Da, mislim na džibru i ovo rešenje koje je spomenuto, odvodjenje ukopanim cevima mi se mota po glavi nego kako rešti usipni koš a da bude bezbedan i možda bi bilo dobro da odvaja tečni deo preko reštke a čvrsti deo da se sakupi i odveze.
Sačuvana
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

unknown
Browser:
Firefox 68.0

« Odgovor #126 Poslato: 09. Jun 2020, 09:34:11 »

Moj prijateljnima kugla ventil i stavio je par metara vatrogasno crevo koje ulazi u cevi.Ako je prevrtač mora neki levak.Poveći.Odvajanje čvrstog dela i odvoženje je dupli posao.
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Maggicni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #127 Poslato: 09. Jun 2020, 09:43:09 »

Moj prijateljnima kugla ventil i stavio je par metara vatrogasno crevo koje ulazi u cevi.Ako je prevrtač mora neki levak.Poveći.Odvajanje čvrstog dela i odvoženje je dupli posao.
U pravu si za dupli posao nego imam voditi jedno 10-ak metara pa sam nešto razmišljao da li će to uspeti da prepliva tu metražu a ovo sa kugla ventilom i crevom sam prosto prevideo, imam ispust sa vratima pa tu treba paziti da se neko ne ošuri ali bih mogao to zameniti kod kazandžije za kugla ventil i to rešiti vatrogasnim crevom ukoliko neko nema još neku soluciju.
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #128 Poslato: 09. Jun 2020, 11:07:44 »

Kugla ventil je svakako najbolja varijanta. Što se tiče prihvata jedno od rešenja je betonski bazen. Kod jednog privatnika sam vidjela bazen 3×4,dubone 1m,i uslužno mu cisterna vozi 3 kubika za neku smiješnu cifru.
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #129 Poslato: 09. Jun 2020, 11:33:49 »

Ma da, bez septicke jame ne ide. Nakon nje siroka kanalizaciona cijev. Bar 200 mm sa nagibom od bar 10%. Ide prema ventilu od 4 cola. Ako ne onda manja prihvatna posuda pored kazana na cije dno ide kanalizaciona cijev. I na taj nacin ide obilnije ispiranje kazana vodom. Kod jabuke na primjer. Razdvajanje tecne i guste faze u jami je gotovo pa nemoguca misija. Samo ispuljavanje traktorskom cisternom.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Maggicni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #130 Poslato: 09. Jun 2020, 12:20:52 »

Ovo su sve dobra rešenja, imam septičku jamu koju ne koristim i na 10-ak metara je udaljena tako da će to biti rešenje, kugla ventil, kanalizaciona cev, septička jama.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.02 sekundi sa 22 upita.